patusia44
Mama Oliverka i Emilki
co do farbowania czy rozjaśniania włosów nie ma przeciwskazań. Przez okres ciąży znacznie sie wzmacniają nam włosy i paznokcie, cera - z racji tego, że dbany o siebie spożywamy dodatkowe suplementy w postaci witamin jemy zdrowiej , częściej sięgamy po owoce i ważywa.Powiem wam że przez okres poprzedniej ciąży miałam tak twarde silne paznokcie jak nigdy, natomiast po porodzie zaczeły sie łamać, rozwarstwiać. A moje naturalne kręcone włoski rozprostowały sie -heh i nad tym najbardziej ubolewam. Choć w okresie karmienia dalej odżywiałam sie zdrowo jadłam witaminki to i tak to co miałam stracić straciłam. Ale czego sie nie robi dla dziecka. Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, ze karmienie piersią sprawiała mi ogromną radość.I jeśli moge wam radzić to ubezpieczcie sie w laktator przed porodem!!! Bo ja mimo że miałam cesarkę to tego samego dnia poleciało mleko a na drugą dobe miałam nadmierny przypływ mleka i dotego bardzo wartościowego stąd moj synek około 10 min jadł rytmicznie co 2h a tak to spał spokojnie , a mi sie zrobiły piersi nabrzmiałe - no nadprodukcja - śmiałam sie z dziewczynami że mogłabym cały oddział noworotów wykarmić hehe.Całą noc odciskałam mleko w podkłady by niedopuścić do zapalenia .Z rana przyjechał mąż z laktatorem i przyniosło to taką ulgę . Czasami szpitale są zaopatrzone w elektryczne i mozna skorzystać w razie potrzeby warto sie popytać.