reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
madzia431- mojego męża siostra ma 36 lat i w pazdzierniku urodzila zdrowego chlopaczka :), wiec nie mart sie kochana na zapas, mojego brata żona rodziła w wieku 34 i też chłopak zdrowy ma juz 4 latka! A ty masz 31 i się martwisz, kochana. Jesli nie występowały u ciebie w rodzinie żadne choroby genetyczne, to twoj wiek na pewno sie do tego nie przyczyni :). Badania genetyczne wykonuje sie u kobie po 35/36 r.ż bo wtedy ryzyko wzrasta, no i jak wspomnialam wczesniej jesli w rodzinie byly przypadki :)
a miałas mierzone NT??

ech, zazdroszczę wam, że tatusiowie tak dbają o was i o dzidzie na czas ciąży...:-(mój tylko dolewał oliwy do ognia, a ciąża przecież od początku zagrożona:-(

no nic, zjedliśmy z Nikusiem obiad i zaraz lecę...coś czuję, że to będzie zły dzień:no:

Ostatnia edycja:
to tak jak moj M nie mozna nic wytlumaczyc... on mysli ze ciaza to chyba choroba i nie mozna nic robic tylko lezec...ale dopier teraz w drogiej tak oszalal... no szkoda gadac....
Mój nie traktuje tego jak choroby, wręcz odrotnie, uważa, że mam siły za dwóch i mogę biegać, skakać, dźwigać itp. :angry:
Chodzi Mu tylko o moje włosy, bo ostatnim razem przesadzilam ze zcienciem i miałam niemałe opr... dlatego teraz jest taki uczulony :dry:

Ankzoc dziękuje za wsparcie , nie było u mnie w rodzinie żadnych chorób genetycznych . Twoje słowa co napisałaś pocieszyły mnie , zawsze się bałam ciąży po 30 ale wcześniej nie było nam dane b y mieć drugą dzidzie, masz racje kobiety starsze rodzą zdrowe dzidzie.
A co to jest to NT?

Sheeppy nie martw się, wiem że Ci ciężko ale uwierz ten Twój facet jeszcze się obudzi i będzie chciał być przy dzieciach , a może Ty i tego Tobie życze z całego serca , będziesz już miała wspaniałego człowieka koło siebie , który będzie kochał Ciebie i Twoje dzieci całym sobą. Wtedy zapytasz gdzie był ojciec Twoich dzieci jak Ty go potrzebowałaś. Życie jest pełne niespodzianek i życzę Tobie kochana by na Twojej drodze były już tylko te dobre , miłe które na twarzy wywołują uśmiech. Jesteś silna i dasz radę. Buziaki.

madzia431- pewnie nie ma co się martwić na zapas. A NT - to przezierność karkowa, lekarz mierzy ją miedzy 11 a 14 tyg, ciąży bo wtedy najlepiej mozna ja zmierzyc, ja tez o tym nie wiedzialam ale lekarz mi napisal na usg, ktore robilam w 12 tc i napisal mi nt- 0,8 mm. I to sa takie normy okreslajace wystapienie róznych wad np zespołu downa itp. I jesli masz nt do 3 mm to znaczy ze nie powinny wystapic wady genetyczne no chyba ze jestes po 36 r.ż, i wtedy trzeba robic inne badania w tym kierunku. Także zapytaj lekarza przy nastepnej wizycie moze gdzies to zapisal ale ci nie powedzial tak jak mi! tylko dal mi te usg i zobaczylam te notatke z tylu!
DZIEWCZYNY A WY MIALYSCIE MIERZONE NT??

reklama
Witam Was Kochane :)

ale się rozszalałyście..nie było mnie wczoraj i mnostwo zaległości mam do nadrobienia(zostało mi już tylko 19 stron:-D). Co z tym zamkniętym forum? Tzn. doczytam sobie za chwilę jakie ustalenia padły, ale ja też chcccccęęęee!!!:laugh2:

Do góry