reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Dziewczyny, mam pytanie... a raczej chęć poradzenia się Was....

Od kilku dni myślę o odstawieniu Gaby od cycka. Mam kilka powodów i jak je tak analizuje to wydają mi się raczej egoistyczne:
- wstawanie do niej co godzinę w nocy, w konsekwencji Gaba ląduje u nas w łóżku, więc ja raczej czuwam niż śpię,
- za miesiąc wracam do pracy i chciałabym żeby niania mogła ją nakarmić, a tak myślę, że póki jest przy piersi to nie zaakceptuje mleka modyfikowanego,
- Gaba ma skazę więc od ponad 7 miesięcy jestem na ścisłej diecie...
- chciałabym czasem wyjść bez niej na dłużej nić godzinę bez wyrzutów sumienia,
- Gaba bardzo słabo przybiera na wadze, jeszcze nie przekroczyła 7 kg,
- chciałabym czasem wypić jakiś %, zapalić, wyjść z mężem na piffko...
- byłoby przyjemnie spać bez stanika i przemoczonych wkładek...

Jestem straszna, co? Powiedzcie szczerze, nie obrażę się!!

marzenko przepraszam, że od razu nie powiedziałam!! Wybacz :-) Zajmowałam się dziećmi, gotowałam zupki dla Gaby, przeglądałam allegro w poszukiwaniu prezentu dla dzieci, rozmawiałam z babcią :-)

reklama
mamstud powiem ci że ja sobie założyłam że będę karmić do 6 miesiąca i tak też zrobiłam z wielu podobnych powodów jak ty i nie uważam że to jest egoistyczne , karmiłyśmy nasze szkraby wtedy kiedy było to im najbardziej potrzebne i to jest najważniejsze to moje skromne zdanie ;-)

Do góry