reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ja tez jestem ...
ale M wrócił, obgadujemy sprawy (święta, prezenty, w międzyczasie Lili się obudziła ...)

w końcu upiekłam to ciasto :zawstydzona/y:
Mąż miał wrócił około 22 i myślałam że się wyrobię, ale w końcu wylądowali o 21 i w domu był ok 21:30 (ciasto jeszcze w piekarniku) :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zabroniłam Mu się zbliżać do kuchni i tyle :sorry::baffled:

Wyszłam wcześniej z Lili, odebrałam to co miałam (Pan Metka jest super), kupiłam jescze resztę urodzinowych niezbędników (świeczki, kartkę, coś do przystrojenia tortu) ...Tylko szkoda że nie będzie obiadowej niespodzianki :sad::sad::sad:

No i mąż niestety wie już że coś się szykuje :hmm::rolleyes2::unsure:
No trudno no :unsure:

moniqsan, gratulacje pierwszego siadu na tyłeczku :tak::tak:
monia, a ty mieszkasz w jakims chronionym budynku?
No. Tak jakby :tak:
Jak nie ma nas w domu to kurierzy zostawiają u ochrony paczki. Dzięki temu nie musimy kombinować co zrobić jak nas nie ma :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
To chyba zgaszę światełko :sorry:

A na balkonie konspira:
1.tort-sernik (wyniesiony z piekarnika dosłownie 5 minut temu)
2.świeczki
3.zapałki
4 kartka z życzeniami i zaproszeniem na kurs doskonalenia jazdy (pobiegłam z Lili do pobliskiego mailboxa, wcześniej wysłałam do siebie to zaproszenie w .pdf, tam odebrałam email, wydrukowałam ... a następnie dołączyłam do kartki)
5. Kwiaty do przystrojenia tortu

Myślę że M będzie baaaardzo zadowolony.
On lubi takie niespodzianki :tak:

Witam z samego rana!

Jestem pierwsza!!! A godzina taka do pospania jeszcze, ale obiecałam teściowej, że na targ z nią pojadę, więc trezba było wstać. Popatrzałam co tu sobie naklikałyście w nocy, ale wiele tego nie było....

A pamiętacie jak w ciąży się meldowałyśmy z samego rana... Kiedy to było...

Moniq złóż męzowi życzenia urodzinowe! Wszystkiego najlepszego!!!

mamstud, barmanka- dziekuje kochane jestescie

aga-k-m- fujjj az mnie cos obrzydzilo, przeciez czlowiek dorosly ma w buzi mnostwo bakterii i takie jedzenie przemielone buzia to tak jakby dziecku dac ziemi z podworza.. masakra...:///

a u nas wyglada to tak ze maly jestkapany ok 20 pozniej dostaje troszke kaszki i 210 ml mleczka i zasypia.. spi nieprzerwalnie do 23,, czasami zdarzy sie ze pospi dluzej .. ale zazwyczaj jest do do 23.. pozniej jest pobudka co 2 godziny czasami nawet czesciej..:/:no::wściekła/y::crazy::eek::szok:

Dzień Dobry pisze póki jeszcze mam czas :-)
Moniq ale niespodzianka dla męża heh ja jeszcze mu takiej nie zrobiłam ale my nie jesteśmy romantykami mój bardziej by się ucieszył jakbym go przywitała bez ubrania :-D ale zazdroszcze takiego romantyzmu super!
Tikanis nie zazdroszcze Ci tych nocek..
co do zasypiania to u nas tez jest tak że o 19 30 kąpanie ok 20 butla i lulu chociaż ostatnio mały raczkuje i już nie jest tak łatwo bo co przychodze to tyłek w górze i heja

Hej Dziewczeta....
A u mnie Dzień Matki....Zosia I raz przespała cała noc:szok::tak::-)
Moze nie powinnam tego głosno mówic (przepraszam Tikanis biedulko) bo zapesze.
M. wcisnał w nia wczoraj wieczorem 260 ml mleka :szok: a na ogół je 150 na noc a w dzien ok 100 ml.
Fakt ze o swoich stałych porach kwekała tj,. 24.00 i 3.00 ale po podaniu smoka spala dalej

Moniq na kartce dopisz zyczenia od Cioteczek z BB :tak: - pozdrów serdecznie M. - czy On dla Ciebie tez tak sie stara?

Dzień dobry Majóweczki,

wczoraj miałam nadzieję na miłe pogaduszki niestety Gaba obudziła się o 23 i nie spała do 1!! Myślałam, że ją uduszę... W końcu M wsadził ją do łóżeczka i zadusił - zasnęła...Noc okropna, budziła się co godzinkę, półtorej także tikanisku łączę się z Tobą w bólu...
Dziś idziemy na kontrolę do laryngologa, jestem ciekawa co mi powie.

moniqsan żałuję, że nie jestem Twoim mężem :-)

m@dzia dziękuję Kochana :-)

Barmanko ale fajne fotki, super gość :-)

Czeeeeeść :-):-):-)
My już po świątecznym dla nas śniadanku.
Wstałam rano, kazałam mężowi pilnować dziecka, a sama pobiegłam na balkon :-D Ustroiłam tort, wbiłam świeczki, postawiłam na stole i zawołałam moje dwa Skarby. Mąż oczywiście wniebowzięty, ale jak czytał zaproszenie na ten kurs (wlepiłam w środku kartki) to miał świeczki w oczach :laugh2: Ale się podjarał :rofl2:

No a potem Lili zrobiła mu urodzinowy prezet i usiadła :-) (bo wczoraj kiedy siadała pierwszy raz nie miał okazji zobaczyć :huh:)

Dołączam zdjęcie tortu-sernika (wyglądało że M bardzo smakowało) ... pamiętajcie, ja jestem cukiernicza (kuter)noga :sorry: (nie lubię :rolleyes2:)

Załączniki

• IMG_3324.jpg
    IMG_3324.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_3333.jpg
    IMG_3333.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_3337.jpg
    IMG_3337.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 58
  • IMG_3341.jpg
    IMG_3341.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 64
  • IMG_3343.jpg
    IMG_3343.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 57
Moniq złóż męzowi życzenia urodzinowe! Wszystkiego najlepszego!!!

Moniq ale niespodzianka dla męża heh ja jeszcze mu takiej nie zrobiłam ale my nie jesteśmy romantykami mój bardziej by się ucieszył jakbym go przywitała bez ubrania :-D ale zazdroszcze takiego romantyzmu super!

Moniq na kartce dopisz zyczenia od Cioteczek z BB :tak: - pozdrów serdecznie M. - czy On dla Ciebie tez tak sie stara?

Naprawdę uważacie, że to takie romantyczne? :sorry:
Hmmm, fajnie. Dobrze mieć taką świadomość :tak:
Przekażę M życzenia jak tylko wróci :tak: Wyskoczył do pracy odebrać diety po skończonym dyżurze. Chyba wybierzemy się na jakieś smaczne żarełko :cool2:
AgA ... mój M jest bardzo podobny do mnie :tak: (czyt. tak, stara się) Na ostatnie urodziny obudził mnie płonącym (dosłownie :rofl2:) tortem. Nie wpadł na pomysł by kupić dwie świeczki - 2 i 5, tylko powbijał 25 tych pojedynczych. Zjarał sobie włosy na ręce, a tort stał się pochodnią ... i taki musiałam dmuchać :-D:-D:-D

moniqsan żałuję, że nie jestem Twoim mężem :-)

hahahahaha :laugh2:
tylko że ja nie lubię francuszczyzny :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: (wykonywać :-D)

reklama
witam majóweczki moniqsan super takie wzajemne niespodzianki i to jest bardzo romantyczne:tak: mój zawsze zapomina o urodzinach imieninach itp.przykre to i jeszcze żaden z niego romantyk :no:
dzisiaj w nocy wysadziło mi korki a wszystko było wyłączone M przyszedł z pracy i próbuje naprawiać ,światło jest a w gniazdkach wywala korki ile się namęczył aby znalez gdzie zwarcie i okazało się że u Wiktorii w pokoju w puszcze aż dziurka sie zrobiła w tapecie tak się przeraziłam przecież mogło dojść to zwarcia i nie daj borze do pożaru nad dziecka łóżkiem :wściekła/y: chyba trzeba będzie instalacje całą wymieniać

Do góry