reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dobrze Sheeppy że się odezwałaś i że jest w miare w porządku z Tobą :tak:
Ja szczerze mówiąc to niebyt umiem rozróżnić skurczy... Zawsze myślałam że skurcze sa silne, takie jak miewałam przy okresie :baffled: W ciązy miałam ze 3 razy taki mocny skurcz w nocy ale teraz te bóle są o wiele słabsze ale za to często się pojawiają (przynajmniej od czasu gdy jestm w pracy :baffled:).
No, nic moze mi przejdzie po nospie chociaz mysle ze ona nie niweluje ich przyczyny... Zobaczymy jak bedzie jutro.
Milego wieczoru!
Ja niestety cały czas w pracy jeszcze :-( do tego cieknie mi z nosa jak sie masz:dry::wściekła/y:

reklama
Hej dziewczynki:-)

Jak dzionek minal???dzisiaj moje malenstwo sie niezle krecilo i kopalo hehe narazie to takie slodkie:happy: Juz nie moge sie doczekac USG i poznac plci i zaczac cos kupowac dla malenstwa, wy juz cos macie???kupilyscie cos?:blink: buzki

dzięki dziewczyny za wypowiedzi na temat tych łóżeczek, pzyznam ze mialam mętlik w głowie, bo koleżanki namawiały mnie na łóżeczko turystyczne, ale dla mnie drewniane ma swój urok :) I teraz juz jestem pewna, że będziemy kupowac drewniane, wklejam fotki :) chcemy kupić takie z funkcją tapczanika zstanawiamy się nad takim
491123277

491123277_1

Ostatnia edycja:
Kokoszka- ja mam usg 15 grudnia zresztą tak jak katarzynak83, nie znam jeszcze płci dzidziusia, ale bardzo chiałabym poznać, tylko nie wiem czy się teraz uda. Ale mam już ochotę zaszaleć i kupować te wszytskie rzeczy są takie słodkie, tymbardziej, ze to nasze 1 dziecko, więc nie mozemy się doczekać. Otworzyli u nas sklep x-lander z wózkami, więc z mężem pojechaliśmy oglądać spodobał nam się x-lander xa, bardzo fajny i zwrotny i nie jest zbyt cięzki! No ale muszę wam powiedzieć, że za wóżek z gondolą , spacerówką i fotelikiem 2 tys! A w internecie taki zestaw jest za 1500 zł!

Sheeppy dobrze że się odezwałaś ;-)
ankzoc my w sumie też chcieliśmy łóżeczko z funkcją tapczanika musimy tylko teściom o tym powiedzieć, bo z tego co zdążyłam tylko sklecić z rozmowy z teściową to oglądała cudne dwu poziomowe. Jak będziemy u nich w następny weekend to jeśli podoba jej się turystyczne :baffled: to wybije jej to z głowy:angry:, ja z moim M. od początku jesteśmy za drewnianym:tak:, a jeszcze lepiej jak rozłożymy później na tapczanik ;-)

Grube ciasto na pizzę
3 deko drożdży, 2 szklanki mąki, pół szkl. mleka, łyżka oleju, 1 jajo, duża szczypta soli, odrobina cukru [ na czubek łyzki] do rozczynu
rozczyn: do mleka pokruszyć drożdże dodać ten cukier i 2 łyżki mąki, wymieszać i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, na piecu czy kaloryferze, najlepiej przykryć lnianym ręczniczkiem
mąkę wsypać do dużej miski, dodać jajo i to co zostało, wymieszać, potem wymieszać z wyrośniętym rozczynem, poczekać jeszcze chwilę aż urośnie.. jesli za suche wyszło można dodać troszkę letniej wody

ale mi się ochota na taką pizzę narobiła!!:szok::-D:-D:-D

Oj dziewczyneczki, widzę że kilka z nas już przeziębienie dopadło...:-(

Sheeppy, cieszę się że się odezwałaś!
Śmiesznie to jest u nas na forum, nie ma człowieka 2 dni i musi potem pisać usprawiedliwienie! :-p:-D:-p:-D Ojej, aż się człowiekowi milej na sercu robi... że ktoś o nim pamięta tak zupełnie bezinteresownie... :happy:

W temacie łóżeczkowym, teść obiecał, że wystruga. :-) Trzeba mu będzie tylko zwrócić uwagę żeby nie lakierował jakimś paskudztwem...

Okruszku, ja kiedyś robiłam taką pizzę z pudełka :-D Knorra. Leniwiec ze mnie, a tam się chyba tylko wody dolewało i oleju... czy cuś :confused: Nie pamiętam już. Ale smaczna była.

Fajnie, że macie już te USG porobione... ja odliczam dni do 23 grudnia. Jakieś mnie ostatnio dołki łapią... było dobrze, już nawet byłam spokojna, a teraz znowu mi się włączyło takie czarnowidztwo i boję się nawet spojrzeć na te strony z wózeczkami... O ubrankach nawet nie chcę myśleć... te śpioszki które mój Kochany dostał od siostry schowałam na dno szuflady i udaję, że ich nie ma. Nie wiem, co się dzieje.
Kilka dni temu sama nawoływałam do pozytywnego myślenia, a teraz... ehhh...:unsure::unsure::unsure:

Miłego wieczorku, kochane!

reklama
Czy odczuwacie już ruchy waszych maleństw?
Bo mnie juz drugi dzień zaczyna delikatnie kopać, a jestem w 17tyg.

W pierwszej ciąży to były kopniaczki odczuwalne dopiero w 20tyg.

16.12 - ide na USG określic płeć :)
jak dobrze pójdzie

Do góry