reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D
Właśnie zamówiłam ostatni prezent:tak::tak::tak::tak::tak:.Przynajmniej jeden problem z głowy:-D.Jutro zajmę się wystrojem Bożonarodzeniowym, robię wypad a giełdę kwiatową a potem będę kompletować składniki na pierniczki(pieczemy w piatek:-D).Kobitki święta idą!!!

Ja nie wiem co kupic m . Jeden prezent już dIa niego mam.:-D
Wysyłam go z Mikołajem na dwa dni świat do jego mamusi a ja zostaje z Tomkiem u mojej.Pózniej do nas dojada. :-D.Kurcze aIe to w sumie prezent dIa mnie. Radosc z nie zobaczenia teściowej bezcenna.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ojjj czuję te święta na plechach... czuje - mam tylko nadzieję, że jeszcze przed świetami w końcu moi szefowie "zlitują się" nade mną i wypłacą kasę od września :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy: - w sumie to od jutra zaczynam ich straszyc czym się da... na dobrą sprawę nie podpisywałam listy płac z sierpnia, więc... lepiej żeby ze mną nie zaczynali - bo bardzo źle sie to dla nich skończy:crazy::crazy::crazy:

mamamatysia - ale mnie nakręciłaś tymi pierniczkami. Robisz ciasto z tego przepisu na domek??

Wysyłam go z Mikołajem na dwa dni świat do jego mamusi a ja zostaje z Tomkiem u mojej.Pózniej do nas dojada. :-D.Kurcze aIe to w sumie prezent dIa mnie. Radosc z nie zobaczenia teściowej bezcenna.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

kurcze, ale macie podział rodzinny:szok::-D:-D:-D...
u nas byłby on nie do przejścia - skoro ja nie jade do jego rodzicow, to On do moich równiez...

ojjj czuję te święta na plechach... czuje - mam tylko nadzieję, że jeszcze przed świetami w końcu moi szefowie "zlitują się" nade mną i wypłacą kasę od września :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy: - w sumie to od jutra zaczynam ich straszyc czym się da... na dobrą sprawę nie podpisywałam listy płac z sierpnia, więc... lepiej żeby ze mną nie zaczynali - bo bardzo źle sie to dla nich skończy:crazy::crazy::crazy:

mamamatysia - ale mnie nakręciłaś tymi pierniczkami. Robisz ciasto z tego przepisu na domek??
Osz kurczę no to faktycznie musisz troszkę postraszyć.Mi kiedyś gościu zalegał z wypłatami za kwartał (ponad 6 tyś) postraszyłam (kuzyn M zajmował się windykacją i miał taka fajna pieczątkę "spółka polsko-ukraińska,wpadł do mojego byłego szefa )i kaska się znalazła:-)
A na pierniczki to mam swój przepis:-)

Osz kurczę no to faktycznie musisz troszkę postraszyć.Mi kiedyś gościu zalegał z wypłatami za kwartał (ponad 6 tyś) postraszyłam (kuzyn M zajmował się windykacją i miał taka fajna pieczątkę "spółka polsko-ukraińska,wpadł do mojego byłego szefa )i kaska się znalazła:-)
A na pierniczki to mam swój przepis:-)

podziel się Kuzynem (jego pieczątką) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i przepisem na pierniczki:tak::-)

kurcze, ale macie podział rodzinny:szok::-D:-D:-D...
u nas byłby on nie do przejścia - skoro ja nie jade do jego rodzicow, to On do moich równiez...
A u nas to normaIna sprawa i nigdy się o to nie kłóciIiśmy.Ja nie Iubię tam jezdzic i on o tym wie.Czasami jezdzimy razem aIe tym roku nie mam natchnienia.Jest tam przestraszIiwie nudno i można z nudów jajko znieść.

podziel się Kuzynem (jego pieczątką) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i przepisem na pierniczki:tak::-)
Kuzynem się nie podzielę:-D:-D:-D ale przepisem mogę;-)
Pierniczki holenderskie
-3 szklanki mąki
-1 szklanka cukru
-1 szklanka bardzo drobno posiekanych migdałów – ja kupuję mielone migdały
-1 łyżeczka gałki muszkatowej
-1 łyżeczka kardamonu
-1 łyżeczka cynamonu
-kilka kropli esencji migdałowej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jajko
- 10 dag masła
- 60 ml mleka

Wkładam produkty do miski,zagniatam ciasto i formuje kulkę. Wstawiam do lodówki na 20 minut. Na stolnicy rozwałkowuję ciasto ( grubość ok 2 milimetrów).Foremkami wykrajamm pierniczki, układałam je na blaszce (można posypać brązowym cukrem). Piekę w temp 180 stopni około 10 minut.
Po wystygnięciu dekoruję(chyba ze wcześniej posypałam cukrem):-):-):-)

W tym roku wędrują na choinkę.A dla leniwych polecam gotowe pierniczki Dr.Otkera.Tez pyszniutkie(ostatnio wypróbowałam bo Matiemu się zachciało ciasteczek)

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Popłakałam się ze śmiechu.
U nas nie ma problemu bo zostajemy w domu-SAMI:tak::tak::tak:(bez babki,bez teściowej i całej rodzinki M)
Tylko w drugi dzień świąt pojedziemy się moich rodziców ogrzać przy kominku bo własnego jeszcze nie mamy:-(

Do góry