reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Nosz kurna chata napisałam się i wyszły tylko same jakieś bzdury!!! Ne wiem o co chodzi?!?!?!?! Zaraz napiszę jeszcze raz!

Witam majówki

To PKO z Żubrem?
No co do kredytów hipotecznych to moja działka, nie wiem jak PKO SA ale jesli program "Rodzina na swoim" to rodzice muszą być właścicielami mieszkania. A do tego nie mogą mieć żadnej własności. A problem z działką pod mieszkaniem jest stąd, że ten program obejmuje tylko mieszkania lub działki na budowę( tzn jeden cel). A Marzenka ma rację to nie bank jest właścicielem tylko na bank jest wpis hipotek jednej, czy dwóch zależy od banku i jego procedur. Im więcej tym drożej bo sąd za każdy wpis weżmie kaskę.Ubezpieczenie od śmierci, czy innych to inna, drębna para kaloszy. No i Marzenka zadała tu dobre pytanie bo jak masz rodzeństwo a tfu, tfu cos by się stało rodzicom to mieszkanie na nich, będzie do podziału na Ciebie i rodzeństwo. Musisz dopytać i przemyśleć.
A swoją drogą to ciezko teraz z tymi kredytami.

Tak to jest PKO z Zubrem. Kurcze teraz to juz wogle stracilam nadzieje ze dostaniemy ten kredyt.... Jutro sie dowiem co i jak i zalatwie sprawe z rodzenstwem :cool2:

Dziewczyny tak sie zaczytalam na bb ze zapomnialam ze 1,5 godziny temu obiecalam mezowi herbatke zrobic i biedak krzyczy z pokoju czy moze liczyc ze ja dotanie .... hehe:-D

echhh weśśś ty mnie nie dżaźniej nawet :eek::crazy: już kiedyś mówiłam że do UK się wyprowadzę :cool2:
tak płace za mleczko, maści, recepty.
niby mam taką karte, gdzie jak przekroczę 100e to reszta jest za free - tylko że na tą kartę liczą się tylko imienne recepty (czyli np nie moge podciągnąć pod to moje czy męża recepty). maści (ale takie tłuste mocno nawilżające) niestety (jak w tym moim przypadku co mam tą kartę) nie są na receptę..
podsumowując - jak nie dostanę recepty na sterydy bądź jakieś maści niesterydowe a na które potrzebna jest recepta to ta kartę mogę se wsadzić w... :eek: bo nie uzbieram mleka na 100e za miesiąc czasu...

a z mężem to mam nerwe, głupol jeden, że polazł do tej pracy dziś :wściekła/y: mógł zostać i poleżeć, a tak to dziś zapierdziela na dwóch stanowiskach bo szefowa w ramach słynnej "recesji" tnie etaty i dziś no mąż pracuje na 2 stanowiskach....
ale niech mi tylko rano jęknie że go coś boli - to jak mu kopiora zasune to wtedy będzie wiedział co go boli !! :wściekła/y::wściekła/y:

O kurcze....no ona to podaje synkowi ten nutrimiga ( tak to sie pisze :confused2::confused2:)....no i wlasnie jak mi powiedziala ze ma dla niego wszystko za free tzn te rzeczy co na recepte to zaraz pomyslalam o Tobie i Marcelku....

A ja mam takiego samego meza...tzn....nie chca zatrudnic nowego szefa w hotelu i dopierdziela po tyle godzin ze ho ho.....dobrze tylko ze ma placone na godziny....choc juz sie go pytali czy nie chcialby spowrotem przejsc na salary....( bo wczesniej byl )...a on tylko kazal im sie postukac w glowe bo po sami mu to zaproponowali tylko ze niestety pewnie niespodziewali sie ze bedzie mu wychodzilo duzo wiecej niz wtedy pomimo mniejszej ilosci godzi....

A z mezem napewno bedzie ok..tylko ze rzeczywiscie mogl zostac w domku i sobie odpoczac....

Owca pisałam wcześniej, ale mi wcieło, żebyś złożyła dokumenty do więcej niż jednego banku. Nie rozumię dlaczego jest problem z tym, że dodatkowo jest ziema? To chyba lepiej... Widzę, że Nina już napisała ci o co chodzi z tym rodzeństwem. Więc się dobrze zastanów się, bo niestety w życiu różnie bywa... Przepraszam, że tak piszę, ale tak jest... Co do PKO BP - nie wiem Ninko czy to tam pracujesz, więc przepraszam od razu - ale jak policzyłam ile spłacę w PKO kredytu z dopłatami, a ile w ING to niestety w PKO wyszło o 11 tysięcy więcej:szok: I to przy kredycie z dopłatami. No więc ja wzięłam w ING. Jeszcze BZ WBK jest niezły. Decyzja należy do Ciebie, ale złóż dokumenty w kilku bankach!!!

reklama
.choc juz sie go pytali czy nie chcialby spowrotem przejsc na salary....( bo wczesniej byl )...a on tylko kazal im sie postukac w glowe bo po sami mu to zaproponowali tylko ze niestety pewnie niespodziewali sie ze bedzie mu wychodzilo duzo wiecej niz wtedy pomimo mniejszej ilosci godzi.....
troche im nie poszło co? :sorry::-p:-p:-D:-D
a dobrze im tak!! :tak::-)
(pisze się nutramigen)

Do góry