reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Roxy, no akurat w tej szkole to ja w bibliotece pracuje, więc tych godzin w moim przypadku jest nieco więcej niż nauczyciela uczącego. Ale ja za to na forum mogę sobie posiedzieć i pracy do domu nie zanosze, więc są plusy.

reklama
Witajcie awanturnice!!!!
Forencjo,buziaki dIa Twoich soIenizantów. Dobrze,ze wygrałas waIkę z suwaczkiem-dzieki temu wiemy ,ze Krzys dzis skończył 6 miesięcy.
Mamstud, normaInie szczęka mi opadła jak zobaczyłam Twoje zdjecie.
Sonko, jak szwagierka trochę ochIonie podaj jej na miar Poronienia - Forum BabyBoom. Na ty forum dziewczyny wspierają się wIasnie w takich ciezkich chwiIach.
Nie wiem co jeszcze miałam napisac,wszystko mi się pokiełbasiło po przeczytaniu zaIegłosci.

Moniqsan,mam pytanie gdzie w Warszawie jest sklep mothercare? Czy to jest osobny sklep czy cos w stylu zary czy h&m. Pytam dlatego bo brat moj dziennie jest w Warszawie a jest chrzestnym,wyslalabym go po prezenciki czyt. zabawki dla malej:-D:-)

Takie skIepy znajdziesz w Arkadii i Złotych Tarasach.

Roxy, no akurat w tej szkole to ja w bibliotece pracuje, więc tych godzin w moim przypadku jest nieco więcej niż nauczyciela uczącego. Ale ja za to na forum mogę sobie posiedzieć i pracy do domu nie zanosze, więc są plusy.
No to masz super prace:-);-)

Monika1977,dziekuje wlasnie o to mi chodzilo,myslalam ze to osobny sklep:-)

HELO!

Juz gosc, a bardziej gosciowa poszla, wiec moge troszke na forum poszperac.
Sluchajcie! Julka zjadla pol sloiczka zupy, znaczy pure jarzynowego z indykiem. JUPI!:laugh2: Przypomnialo mi sie, ze mam w tej paczce z Hipp'a jeszcze, a ze mojej domowej tez nie chciala to co mi szkodzilo. Zjadla i jeszcze do tego cycunio i kimka. Pewnie nie pospi dlugo, bo to nie spacer, ale zawsze cos.

Mam za plecami taaaaaaaaaaaaaaaaka fure prasowania, ale co tam. Zachetam sie pozniej, teraz na forum.

Zauwazylam, ze dzis mamy Krzysia solenizanta. Tak, wiec: Krzysiu duzo zdrowka, zebys sie mamusia opiekowal i tatusiowi pomagal i bronil siostr :laugh2: jak bedziesz wiekszy. No i standardowo szczescia i zdrowka, bo to jest najwazniesze. Poniewaz jestes powany kawaler to bedzie tort-auto. STO LAT!

mamstud, aga_k_m co do subkultur, ja kiedys "panczurem" bywalam, ale to tak w czasie "buntu i naporu", w latach miedzy 14-16 rokiem zycia. Mialam swoja parke, glany, sluchalam zawsze "Makakofaonii", a pozniej relacjonowalismy sobie w szkole, jakie to nie bylo zajefajne! No i co nosilam agrafki w uszach, mialam spodnie dzwony obszyte kwiatkami! O Bosze... Koszmar! Co oczywscie wtedy wydawalo mi sie takie piekne! Hiehie.... Nie moge teraz zdjec wyszperac, bo bym halasu narobila, ale postaram sie cos znalezc i wkleic. Swojego czasu wychowawczyni mowila na mnie i moje 2 kolezanki ROK! Co znaczylo Radykalny Odlam Klasowy :laugh2::laugh2::laugh2: Nie wiem dlaczego :eek:

barmanka Ja to mysle (z calym szacunkiem), ze maz chyba sie ostro w banie walnal! Czy on niepowazny jest? Czesto jest tak, ze po wypadku nic sie nie czuje, bo jest sie jeszcze w szoku, a pozniej wychodzi! :confused2: Troszke niepowaznie podszedl. Jak nawet nic sie nie stalo, to chociaz dla kontroli powinien pojsc!

ankzoc Kurcze z ta praca... Ja tez wracam w czwartek. Ja zostawiam Jule z tatusiem, tylko na jakies 4 godz. (juz z dojadem). Tak sie stresuje, chociaz narazie to jeszcze chyba nie dotarlo do mnie! W srode napewno bede miala (za przeproszeniem) sraczke i wszystko bede szykowac na ostatnia chwile. Juz sobie wyobrazam jaki wyklad dam mezowi nim wyje. Pewnie geba nie bedzie mi sie zamykac :laugh2::rofl2:
GRATULACJE zabka!

Przepraszam tsarina czy Ty kurna jakies machloje z wrozka zebowa robisz? Skad tyle zebow w takim tepie?! :shocked2: Poprostu Iza Mirka jest zebowym the bestciakiem! :tak:;-):laugh2: Swoja droga i tak na powaznie to wyobrazam sobie co to bedzie u nas, jak sie zacznie. Przegryzanie gryzakow i stekanie i jeczenie w nieskonczonosc :confused2::eek: Jestes super mama, ze to wytrzymujesz!

marzenko jeszcze moja Julka jest bezzebnym maluszkiem :tak::-D

Hehe... co do tortow. Mam na NK zdjecia tych ktore udalo mi sie zrobic. Bardzo bym chciala kiedys robic i takie jak na zdjeciach ktore wklejam. Lubei robic ciasta i ladnie dekorowac. Z tortami w zasadzie jest bardzo prosto. Mozna teraz kupic lukry platyczne, we wszystkich kolorach. Modeluje sie je jak plasteline i mozna robic z nich co sie chce. Do tego jest pelno silikonowych foremek do pieczenia biszkoptow w roznych ksztaltach.... Eh... Trzeba cos z tymi ciastami jednak rozkrecic.:tak:

Widzie, ze nim przeczytalam i napisalam, to juz mam co nadrabiac.... :laugh2::rofl2:

słonko - no koniecznie powinnas rokręcić biznes ciastowy! Torcik dla Krzysia powalił mnie na kolana (nie żeby truskawkowy byl gorszy - tosz to autko to majstersztyk!):tak::-):-):-)

a mój mąż właśnie usiadł w brudnej miseczce Izy po obiadku, bo po karmieniu położył ją na kanapie...:eek:
No i sie nauczy odkladania na miejsce. Moj maz to jak cos jest neipotrzebne, to walnie byle gdzie. Wazne, zeby rak nie zajmowalo. Bo on sie dzieckiem zajmuje!
Nawet nie chce wiedziec co bedzie jak pojde do paracy. Pewnie z rana do 10 to bede sprzatac. :eek::confused2:

Roxy ja pozwole sobie powiedziec o tym sklepie, o ktorym wiem. W Wola Parku na Gorczewskiej. To jest zupelnie oddzielny butik z art. dla dzieci i ew. kobiet w ciazy.

No i chcialam bardzo podziekowac za cieple slowa w sprawie szwagierki. Postaram sie ja jakos wspierac. Pomagac i przede wszystkim nie pozwole jej sie poddac w walce o dziecko! Kazda z nas moze sobie wyobrazic bol, jaki bysmy odczuwaly kiedyby nasze dzieci nie pojawily sie.
m&m's masz racje, ze to dobrze, ze to tak wczesnie sie stalo. Ja nawet nie chce myslec co by bylo gdyby na usg zobaczyla dziecko z raczkami, nozkami i wtedy by sie to stalo. Tylko bardzo sie boje, ze ona sie przestraszy teraz i nie bedzie chciala, albo wmowi sobie, ze to jej wina. Bo ona miala zabieg na jajnikach.
Podsumowujac bardzo dziekuje jeszcze raz w moim i jej imieniu.

aga_k_m to robienie tortow to naprawde blachostka. Mam przepis na wykonanie tortu kaczka, od ktorego wszystko sie zaczelo, jest tak prosty, ze az smieszny! Naprawde. Bardziej skomplikowane jest chyba robienie tortow zdobionych kremem. Bo lukrem to rach ciach, walkujesz, rolujesz jak plastelikne, nakladasz i jest. Kremem natomist to sie trzeba namachac :tak:

Roxy no praca całkiem, całkiem. Wolę sobie spokojnie w mojej bibliotece posiedzieć niż uczyć. Doszłam do wniosku, że do tego się nie nadaję...:tak:

No i

Sto lat dla Krzysia!!! Spełnienia marzeń, samych pogodnych dni i duuużo uśmiechów!!!

Slonkoonline,dziekuje to wpisuje juz na swoja liste i mu wrecze:-D Wy to sie macie fajnie z tymi sklepami,u nas to porazka totalna,same smyki wkolo i to tyle,zero wyboru:wściekła/y::-( sa jeszcze jakies takie male sklepiki jak to w kazdym miescie ale przydalby sie taki konkretny gdzie wszystko jest na miejscu:-)
A te torty sa bueno:tak:,jak rozkrecisz biznes z ciastami to pozwol ze bede Twoja klientka,nawet rozreklamuje na slasku:-):tak:

reklama
Slonkoonline,dziekuje to wpisuje juz na swoja liste i mu wrecze:-D Wy to sie macie fajnie z tymi sklepami,u nas to porazka totalna,same smyki wkolo i to tyle,zero wyboru:wściekła/y::-( sa jeszcze jakies takie male sklepiki jak to w kazdym miescie ale przydalby sie taki konkretny gdzie wszystko jest na miejscu:-)
A te torty sa bueno:tak:,jak rozkrecisz biznes z ciastami to pozwol ze bede Twoja klientka,nawet rozreklamuje na slasku:-):tak:
Hehe... dzieki forum BB dotre ze swoimi wypiekami w kazdy zakatek Polski :laugh2::laugh2::laugh2: Jak tylko ruszymy to czlonkinie BB maja rabaty i pierwszenstwo w zamowieniach :tak::tak:

Co do sklepow, to ja nie mam bardzo wyboru. Mieszkam pod Wa-wa, wiec jakies mniejsze zakupy ok. mozna zrobic. Tyle, ze jakies zabawki wieksze, to raczej do Wa-wy trzeba sie wybrac, bo u nas strasznie kroja. Mamy taki jeden sklep w centrum. Super zaopatrzony, teraz nawet zaczal sporo akcesoriow fisher price'a sprowadzac, cenowo tez ok, ale wszystkiego tam sie nie kupi.
Jedyne co mi sie podoba, to to, ze mozna sobie cos uzgodnic z szefem, ze jakas zabawke sprowadzi, sprawdzi cene, poinformuje.... No, ale tak jak pisalam, nie zawsze wszystko jest tam.

Do góry