reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
hej
ja z innej beczki
Moniqsan to jak wypijesz 3 kielieszki to co normalnie robisz ile czekasz do nastepnego karmienia?czy odciagasz i wylewasz?

Krystynko, nie musisz powtarzać w dwóch wątkach, bardzo dobrze sobie radzę ze śledzeniem forum, więc tu czy tu bym znalazła :-)

Mechanizm Tworzenia mleka jest taki sam jak łopatologicznie mówiąc "wymiana" krwi. Tak samo jak z krwi alkohol znika po czasie T, tudzież dzieje się to z mlekiem. To już dawno temu zostało udowodnione i nawet na szkołach rodzenia o tym mówią :tak:
Gdyby tak się nie działo to tak samo przetrzymywane w piersiach mleczko ulegałoby zepsuciu (jak kiedyś myślano), a ono tak naprawdę jest w ciągłym obiegu i następuje stała wymiana między naczyniami krwionośnymi a przewodzikami mlecznymi :tak:
Zatem jak wypiję nawet te 3 kieliszki (co w przypadku moich kieliszków daje łącznie około 300 ml) o godzinie 21-22 to wiadomo że do 7:30 już alkoholu we krwi = w mleku nie ma

Jolu nie pojechałam a wygłosiłam samą prawdę czyż nie? Moze i ostro ale na przypadki niereformowalne inaczej nie można...
no sama powiedz czy Ciebie to nie wkurza? ;-)
A mordki Twoich córeczek poproszę ...hurtowo :-)

Ja sie z Toba w 200% zgadzam.....zreszta my tu nie mamy jak inaczej wyrazic swojej opinii jak tylko napisac co nam na sercu lezy......no a Imagination poprostu zawsze liczy na pochwaly swojego syna....natomiast sama jest najczesciej bierna...zreszta wiesz sama jak jest.....:tak:

A wiecej dziewczynek wstawie niebawem...ale ja to jakos tak dziwnie mi z tym ze tyle tych moich zdjec choc zaraz sobie tlumacze ze no ja potrzebuje podwojna ramowke....:-D:-D:-D

Ja sie z Toba w 200% zgadzam.....zreszta my tu nie mamy jak inaczej wyrazic swojej opinii jak tylko napisac co nam na sercu lezy......no a Imagination poprostu zawsze liczy na pochwaly swojego syna....natomiast sama jest najczesciej bierna...zreszta wiesz sama jak jest.....:tak:

A wiecej dziewczynek wstawie niebawem...ale ja to jakos tak dziwnie mi z tym ze tyle tych moich zdjec choc zaraz sobie tlumacze ze no ja potrzebuje podwojna ramowke....:-D:-D:-D

No wiem ,własnie i dlatego nie wytrzymałam. Na zamknietym nie chciałam tego pisać bo by mnie zjechaly zapewne :-p

a co do zdjęć...raz ,ze potrzebujesz podwójną ramówkę a dwa ze w przeciwienstwie Ty zawsze znajdziesz czas na to by napisac parę słów innym...
a te twoje baby sa taaaak słodkie ze można je łyżkami jeśc :-D

No wiem ,własnie i dlatego nie wytrzymałam. Na zamknietym nie chciałam tego pisać bo by mnie zjechaly zapewne :-p

a co do zdjęć...raz ,ze potrzebujesz podwójną ramówkę a dwa ze w przeciwienstwie Ty zawsze znajdziesz czas na to by napisac parę słów innym...
a te twoje baby sa taaaak słodkie ze można je łyżkami jeśc :-D

A wiesz,,,,,zapomialam Ci napisac ze Twoj Dami ma nastepna adoratorke....:-):-)
pokazalam juz kilka razy filmik Damisia mojej Ali i za kazdym razem normalnie wchodzi w monitor i piszczy.......:-D:-D:-D:-D

A z czasem to u mnie czasami krucho...ale staram sie....:tak:

hej
ja z innej beczki
Moniqsan to jak wypijesz 3 kielieszki to co normalnie robisz ile czekasz do nastepnego karmienia?czy odciagasz i wylewasz?

Aaaa, i jeszcze jedno.
Odciąganie i wylewanie nie ma sensu :no:
Alkohol będzie tak długo przenikał do mleka z krwi jak długo w niej będzie.

A jego stężenie w mleku będzie spadało równo ze stężeniem we krwi :tak:

A wiesz,,,,,zapomialam Ci napisac ze Twoj Dami ma nastepna adoratorke....:-):-)
pokazalam juz kilka razy filmik Damisia mojej Ali i za kazdym razem normalnie wchodzi w monitor i piszczy.......:-D:-D:-D:-D

A z czasem to u mnie czasami krucho...ale staram sie....:tak:
No , no , no , będę musiała jakiś casting zrobić chyba :-D:-D:-D
Boziu Jagódko wybacz...musisz przyjechać do Damisia bo gorąco się robi....:-D

hejka :-)
właśnie wróciłam z Xmas party organizowane przez bossa :tak:
niestety nie posiedziałam sobie do końca bo musiałam zmienić opiekunkę (koleżankę), mąż tradycyjnie w pracy :eek:
ale i tak to poprawiło mi humorek,... choć troszkę ;-) bo ostatnio same czarne chmury mam nad głową :sorry: a wstyd zupełnie mi się jest przyznać jaki numer odwaliłam w związku z moim macierzyńskim :eek::eek:
a że widzę iż u was weekendowy nastrój to nie będę tu smęcić ;-) napiszę w innym czasie...

p.s. strasznie za wami tęsknie.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
mam nadzieję że uporam się niebawem z moimi sprawami i niebawem do was zawitam :tak::-)

reklama
Gorzej jak Damiś zagustuje w chudych laskach :-D:-D:-D

:sorry::sorry::sorry:A aga pisała mi dziś że się doigram :rolleyes2:

Oj Moni.....przez Twoje dowcipy to obudzilam Alicje...tak parsknelam ze smiechu.....:-D:-D:-D

No wlasnie teraz tak podkumalam ze Jagodka tak do Damisia to gabarytami nie pasuje...no chyba ze na rekach go bedzie nosic ( Agus....nie obraz sie :tak::tak:....)

Do góry