nina2003
Mama Julianka i Łucji
Oj aneteczka a ja myslałam, że po ostatnim małym sukcesie bedzie już tylko lepiej. Miesiąc to już długo. A synek jest na butli?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Można można..ale ja od jego urodzenia często karmiąc siedzę na necie a dzidzia łapie butlę zdecydowanie później.. ale ubawiłaś mnie tym jak butla mu uciekła..bidulek się przestraszył a ja się tu śmieję...Joannn- ale dziecko można nauczyć tzrymać butelkę. Mój już czasami próbuje, choć pod czujnym okiem mamusi. Raz jakoś tak rączką mial nieskordynowany ruch że butleka za głowe wyrzucił i zacząl plakać.
Nina- jest juz na butli od około 1,5 miesiąca. W sumie to nic poza tym nie toleruje. Ja mialam juz taka nadzieje, że jak troche zjadł tej potrawki z królika, to bedzie teraz lepiej, a tu dalej porażka.Dziwi mnie , że nawet deserków nie zje.
gdzieś wyczytałam, że mleczko sztuczne to też picie więc jak dziecko nie chce to nie wciskaj, jeszcze nie czas. jak podajesz kaszkę to możesz dodać mus owocowy (zrobic pół porcji kaszki + pół porcji deserku) to przyzwyczi się do owocowego smaku i za kilka dni znowu spróbować ze soczkiem z butelki. Jak nie podpasuje to znowu za 3-4 dni i tak kilka podejść. Cierpliwości.:-)Dziewczyny mam taki problem z małym to znaczy on nic nie chce pić żadne soczki ,herbatki ,woda nic do tej pory jadł cyca więc nie było problemy , ale teraz jak już w cycach prawie nic nie ma to się trochę martwię. Wogle to on z butli je mleko i nie ma problemu ale jak poczuje coś innego to wypluwa jak uda mi się coś w niego wcisnąć to i tak wszystko wypluje , butelką czy kubeczkiem to się tylko bawi jak mu coś wleci to bllle , macie może jakiś pomysł