reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

to widzę że nie tylko mój taki wybredny tylko jak on zje taką zupę a potem nie chce pić to mnie trochę dziwi :sorry:

reklama
kasia
odpisuje żebyś sobie nie pomyślała że cię olewamy, tak jak powsinoga wczoraj. :-p

hahaha :-D
No, przynajmniej do rozumu nagadałam :-p:-p:-p

A wiecie co? U nas jeszcze 4 dni i zaczynamy przygodę z czymś innym niż cyc :szok:
Podobno często jest tak że to matki, a nie dzieci uzależniają się od karmienia piersią. I mam obawy że ja się do takowych zaliczam :sorry: Chyba się popłaczę jak będę dawać małej łyżeczkę, to będzie oznaczało powolny koniec mojego kochanego ssaciunia :no2::no2::no2:A do tego jeszcze moje lenistwo ... cycek to dopiero wygoda - ciach pach i po sprawie. A tak, zacznie się mycie, pranie i sprzątanie (czyli wszystko czego nie lubię) :unsure:

szczerze mówiac moniqsan to podziwiam Cie bo jak karmiłam piersią to dla mnie to wygodne nie było non stop z cycami na wierzchu masakra ale i tak bardzo duzo bym dala zeby jeszcze karmic piersia jak bede miala 2 dziecko to nie odpuszcze

A ja co chcę napisać to Patryk mnie woła..ten nieszczęsny katarek..brr..jak to boli, że nie można dziecku ulżyć.. :-(
Kasia - mój też nie bardzo chce pić..wcześniej chętnie a ostatnio butelka wręcz poszła w odstawkę..myślę, że dlatego, iż zimniej się zrobiło więc nie ma pragnienia...i też woli się pobawić smoczkiem niż pić :-D
Ale może podawaj łyżeczką? Nie wiem jak Twój ale mój uwielbia jeść łyżeczką..co by to nie było :tak:

szczerze mówiac moniqsan to podziwiam Cie bo jak karmiłam piersią to dla mnie to wygodne nie było non stop z cycami na wierzchu masakra ale i tak bardzo duzo bym dala zeby jeszcze karmic piersia jak bede miala 2 dziecko to nie odpuszcze

m@dziu, no jak to nie wygodnie :confused: Nawet wstawać nie trzeba. Nie mów że wolisz wstać, wyjąć puszkę, odmierzyć porcję, zalać, wymieszać, zagrzać/schłodzić, nakarmić, wymyć, wysuszyć ...
No to ja wolę wyjąć cyca, nakarmić, schować cyca i jeszcze w tym czasie pobejbibumować (wyćwiczyłam pisanie jedną ręką i trzymanie dziecka drugą do perfekcji) :-):-):-)

No mówię ... chyba się uzależniłam ... kurde, nawet się nie spodziewałam że tak będzie. I co ja teraz biedna zrobię??? :sorry:

Witam mamuśki

M@dzi@ jakie spać!!!Pisać, pisać:) No to dobranoc

Moniqsan ja też chyba będe z tych karmiących piersią do 2 roku życia. I masz racje z tą wygodą, a już szczególnie w nocy( chociaż Ciebie to nie dotyczy - szczęściara).

Ankzoc mój mały wczoraj przespał od 21 do 5 i to bez żadnych kaszek itp.Aż byłam zdziwiona.
A czy Maja tak całyczas się budzi w nocy od urodzenia? czy od niedawna?

A jak karmi się piersią po obiadkach to trzeba dawać pićku jeszcze?

Dziewczyny własnie przezyłam szok:szok:.Czytam sobie BB a tu nagle patrze a moj Synu podnosi sie do siadu w łózeczku przez sen.Czyzby rosł mi mały lunatyk???:-D:-D:-D

moniqsan-przyzwyczaisz sie.Ja prawie od poczatku karmie butelka gdyz nie było mi dane karmic piersia.Mały ma 10 butelek , a ja zawsze wieczorem myje je wszystkie razem hurtowo.No i jak karmie go łyzeczka to juz nauczyłam go mówic "am" i za kazdym razem jak jedzonko ma wyladowa w jego usteczkach słysze słodkie "AM"

kasia1208-nie wiem co ci odp.Mój Filipek bardzo duzo pije i po kazdym posiłku.Zawsze odczekam jakies 20 mmin po jedzeniu i daje mu pic.I niewazne co: czy woda czy herbatka czy soczek zawsze wszystko wytrabi.Najbardziej lubi sok bananowy i jablkowo-marchwiowy.

reklama
No też się zdziwiłam, że Madzi nie wygodnie.. Nawet na spacerku można nakarmić..w podróży..nie trzeba termosów czy podgrzewaczy..
A i też opanowałam pisanie jedną ręką prawą i lewą - w zależności którą piersią karmię..a z butlą nie byłoby tak łatwo..samo wstawanie nocą w poszukiwaniu butli - chociażby.. Teraz ma tak ciemniutko w pokoju, że ledwo widzę ale Patryk znajdzie drogę do cycusia, że nawet nie muszę gimnastykować wzroku :-D

Do góry