reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie Kochane!!!

Na wstępie cieplutkie zyczenia od Cioci Agi i Jagodzianki w kierunku:
Slonka - dla Juli (z okazji ukonczenia 5 miesięcy)
Malogss- dla Szymonka
m&m's- dla Majeczki
Patik80- dla Hani
z okazji wspólnie spędzonych 6 miesięcy:-):-):-)!!! Wszystkiego najlepszego!!!

mamamatysia - ja też się dzisiaj przedziwnie czuję - nareszcie sie wyspałam!!! Jaga usnęła ok. 22:00, przebudziła się o 23:30, ale do północy z powrotem spała z cycochem w buzi. Od północy do 8:00 miałam tylko 2 podejścia do cyca.
Wzięłam się na sposób Tikanis - jestem ciagle przy niej...wiec nawet jak otworzy oko - to widzi mnie obok i ... usypia ponownie (wiem jednak, ze nie jest to doskonała metoda... Cieżko będzie ją później tego oduczyć...)

mamamatysia,ankzoc - ja mam bardzo podobne łóżeczko/kojec jak mamamatysia (to pierwsze z linku). Liczę na jego przydatność -aczkolwiek Jagodziana tylko raz w nim spała

moniqsan - tak czytam o tym wymuszaniu Twojej obecnosci przez Lili, to przychodzi mi do głowy - chusta... Przynajmniej bedziesz miała ręce wolne, a Lili w razie potrzeby może nawet sobie kimke uciąć.. Wspólczuje tego darcia... Jaga marudzi - nie wiem co gorsze...

reklama
MADZIA ja bym nie szczepila Kamilka jezeli to o niego chodzi... ptasia grypa jest nie wiele grozniejsza od zwyklej grypy.... a najlepij niec sie wypowie M&m's o ile sie nie myle jej maz mial ptasia grype...

:-) to ja takie małe sprostowanie.
ptasia grypa (tzw wirus H5N1) - jest śmiertelna. Praktycznie w 99% przypadków. I NIE MA NA NIĄ SZCZEPIONKI. I na szczęście mój prawie mąż jej nie miał. ;-)

świńska grypa (tzw wirus H1N1) - ta co teraz panuje na Ukrainie między innymi, jest nie śmiertelna, obiawy ma takie same jak przy normalnej grypie, natomiast jest bardzo łatwo zaraźliwa. Dlatego te szczepionki, epidemie itd. Bo ona się łatwiej rozprzetsrzenia niż zwykła grypa. Natomiast przebieg jej jest jak u zwykłej grypy żołądkowo jelitowej. A śmiertelność wynika tak jak w zwykłej grypie z powikłań - zapalenie mięśnia sercowego. I na tą właśnie grypę wchodzi teraz ta nowa szczepionka. Z tego co wiem jest to pochodna tej szczepioki prezciw zwykłej grypie co w Polsce i na świecie byla już dostępna od kilku lat.
p.s. I tą grypę miał mój M.

Co do szczepionki to żadne z nas jej nie miało. Raczej z niej nie skorzystamy.

cześć Kobitki, ledwo dzionek wstał a wy już klepiecie?
Ja dziś w końcu wyspana choć Damian o 7 już był gotów do harców, wymęczyłam go i padł.Śpi do teraz :-)

ja składam najlepsze zyczenia wszystkim półroczniakom, boszsz jak ten czas leci, buziaki równiez dla Julci z okazji 5 miesięcy

Moniqsan , kurczę twardy masz orzech do zgryzienia, ale wiem ze w końcu sobie poradzisz kochana. Lilka przywyknie do nowej sytuacji a Ty jak musisz coś zrobić to rób , nawet jak płacze. Trudno . Ja taką sytuację nawywam siłą wyższą, może trochę się usprawiedliwiam ale bez tego często nie umyłabym nawet zębów jak Damian ma gorszy dzień więc nie ma wyjścia.Nie spytałam , Ale chyba któraś już
pytałą...czy masz w domu leżaczek? Jak dla mnie jest to rewelacyjny sprzęt bo ja często jak Młody marudzi to biorę go ze sobą do łazienki jak się kąpię i śpiewam mu podczas tego. Biorę go do kuchni jak musze zmyć naczynia czy zrobić obiad i czesto wystarczy mu ze mnie widzi i słyszy. Warto spróbować.:tak:

U Miłoszka w czasie płaczu nie zaobserowowałam charczenia, ani żeby go podduszało z powodu tej nieszczęsnej sapki.
Kurcze u nas pojawia się niewiadomo skąd i przechodzi też nie wiadomo dlaczego.
Jak byłam ostatnio u lekarza, to kazał przyjsc nastepnym razem jak będzie zdrowy, mały wtedy był lekko podziębiony.Powiedział, ze do laryngologa w razie czego da skierowanie.

Co to jest ta wiotkość krtani???czy dziecku coś grozi, operuje się, czy z czasem samo przechodzi????
Damian tez tak czasem charczy, ja pytałam o to pediatry i ona powiedziała ze lekko wiotką krtań ma wiele dzieci i nie potrafią jeszcze odksztuszać wydzielin, ale mówiła ze jeśli dziecko mimo charczenia łatwo oddycha to nie ma powodu do niepokoju, podobno mija nawet do 6-7 miesięcy

bohaciefko - nie obwiniaj się!!! Malgosia rosnie i niedługo będzie ciut mniej czasu wymagała od Ciebie, a z Gabrysią po prostu porozmawiaj - popros o wybaczenie..Ona z pewnością bedzie bardzo uchachana i dumna mogąc wybaczyć mamusi błąd wychowawczy.. Traktuj ją jak kumpelę (jak dorosłą) - wybierzcie się w trójkę (same baby) gdzieś razem - na jakiś deserek + herbatka. Zapytaj o jakieś rady - jej punktwidzenia na różne sprawy. Mam nadzieje, że szybciutko powróca Wasze super relacje... i zostaniecie największymi przyjaciółkami:tak::-):-):-)
A Meżem się nie przejmuj... Wiesz rocznik '77 (męski wypust)... Niedługo sam będzie zabiegał o poprawę relacji i wybaczenie swoich błędów (szkoda tylko, że ta skrucha nie będzie trwała wiecznie;-):-D) - buziak :***

aaaa
mamstud - ja bym za nic w świecie nie zrezygnowała z cyca. Owszem dokarmiaj gabe w trakcie dnia, ale cyc nadal niech bedzie podstawą. W końcu dzięki niemu uodparniasz Gabusię przeciw różnym infekcjom..a zima tuz tuż

martalis - ojjj, wybacz... że głośno nie wypowiadałyśmy tęsknoty za Tobą:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
piekny torcik - masz talent Kobieto!!! Wszystkiego naj dla Olivierka!!!

reklama
Dzien dobry majoweczki....u nas przepiekna pogoda....
A Wy od samego ranca tyle naklikalyscie.......

Moniqsan....oj kochana mam nadzieje ze to prxzejsciowe z Lilianka i szybko wszystko wroci do normy........a wiesz tak sie zastanawialam ...niby nasze dzieciaczki jeszcze malutkie , ale moze ona teskni za tata.....przez ostatnie 5 miesiecy widziala jego twarz codziennie......no nie wiem ..u mnie jak Przemka nie ma w domu to dziewczyny potrafia mi niezle dac w kosc a jak on ma wolne to one tylko rozsylaja do niego usmiechy i wierzgaja nozkam.....
Duzo sil Ci zucze......a moze maz by mog pracowac tydzien na tydzien....to zawsze krocej jest....dwa tygodnie ja bym nie wytrzymala sama....:szok::szok:...uffff az mi ciarki przeszly na sama mysl....
wiesz to nawet nie chodzi o Twoje zmeczenie tylko o samopoczucie psychiczne przeciez to idzie sie wykonczyc....:no:

Ankzoc....my kupilismy takie lozeczka turystyczne....jestem z nich bardzo zadowolona....
Łozeczko turystyczne MEDIUM - PROMOCJA wys 0 zł (797818896) - Aukcje internetowe Allegro

m&m's....suknia przepiekna....skromna a zarazem bardzo elegancka i stylowa.....super....

Dla naszych polroczniakow.....wszystkiego najlepszego od cioci Joli i dziewczynek.....:-):-)
Slonko....buziaki dla coreczki z okazji pieciu miesiecy......oj oby nareszcie Ci dala troszke odpoczac...:-):-)

Do góry