reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
NAJLEPSZE ZYCZENIA DLA POLROCZNIAKOW I NASZEJ MALEJ JULECZKI :-*

MADZIA ja bym nie szczepila Kamilka jezeli to o niego chodzi... ptasia grypa jest nie wiele grozniejsza od zwyklej grypy.... a najlepij niec sie wypowie M&m's o ile sie nie myle jej maz mial ptasia grype...

M&M'S suknia sliczna jest ja tez sie zdecydowalam na klasyczna suknie. a powiedz mi z jakiego materialu jest zobiona??

MONIQSAN zycze duzo energi i szybkiego powrotu meza :-) co gotujesz na powitalna kolacje?

BOHACIEFKA nie wmawiaj sobie tylko ze jestes zla mama bo zobaczylas swoj blad i probujesz go naprawic... na pewno dasz rade naprawic kontak z Gabryia i tego zycze Ci z calego serca... co do meza to wiem co myslisz sama przechodzilam kryzys ale wiem ze trzeba walczyc o swoje a na pewno sie uda... czasami trzeba zapomniec te nieprzemyslane wypowiedziane slowa, ktore tak bardzo nas ranily.

Właśnie nad tym się zastanawiałam. O ile się nie mylę wspomniałaś kiedyś o utulankach Turaua. Chyba muszę kupić, albo coś podobnego. Bo raczej Depeche Mode jej nie puszczę (u nas w płytotece raczej same cięższe, rockowe brzmienia)
To nie jest tak, że ona nie jest w ogóle śpiąca. Widac po niej że chciałaby się zdrzemnąć, tyle że jak już się jej uda, to budzi się wyspana po 5-15 minutach.

A nad herbatką musiałabym się poważnie zastanowić. U nas jest podobny prblem jak u mamstud - Lilia waży mniej niż 7 kg. Boję się że gdybym dawała jej coś do picia, mniej by jadła :huh:

Kołysanki Turaua polecam bo super potrafią uspokoić nawet rozbrykanego 8 latka.
A herbatka jet gorzka dlatego można ją podawać w nocy:tak:. Chyba, ze w ogóle malutkiej nie dopajasz.

i ja polecam kolysanki utulanki :-) my jeszcze mamy 3 czesciowy album raimond lap muzyka bobasa... uwielbiamy to :-) jak bylam w ciazy sluchalam jednej piosenki ktora mi sie bardzo [podobala i diana teraz za nia przepada najbardziej...

Mamstud, ten dodatek do mleka kobiecego to Bebilon BMF.Bebilon dodaje się do ściagnietego mleka kobiety.Stosuje sie go u dzieci z niska masą urodzeniową. Nie wiem czy u takich duzych dzieci mozna go podawac ale warto zapytac lekarz.Mała jadłaby to co zdrowe czyli cycusiowe mleko dodatkowo wzbogacone witaminami i kalorami.Miałam ten bebilon przepisany dla Tomka ale nie uzyłam. Musiałam przestac karmic piersia i nawet go nie kupiłam.

i ja polecam kolysanki utulanki :-) my jeszcze mamy 3 czesciowy album raimond lap muzyka bobasa... uwielbiamy to :-) jak bylam w ciazy sluchalam jednej piosenki ktora mi sie bardzo [podobala i diana teraz za nia przepada najbardziej...

Ja mam 2 części Raimond lap ("1" i "Mądry bobas") a zamierzam nabyć jeszcze"Usypianki bobasa"i "Mozart dla bobasa".Fifi świetnie sie przy nich bawi, z usypianiem gorzej bo w obu częściach delikatne,usypiające melodie sa przeplatane z żywszymi utworami i jak juz przysnie to skoczniejsza muzyka zaraz go wybudza :-(

MAMSTUD patrzylam w siatki centylowe u nas w ksiazeczce zdrowia i rzeczywiscie Gaba jest ponizej normy, ale nie jest na najnizszym poziomie. wydaje mi sie ze z mleczka nie musisz rezygnowac tym bardziej ze gaba tylko je toleruje. mozesz jedynie skontaktowac sie z lekarzem zeby poradzil ci cos zeby jedzonko bylo bardziej wartosciowe. trzymam kciuki za dodatkowe kilogramy :-)

bahaciefka-mam nadzieję , ze naprawisz relację ze starszą córką, głowa do góry, wszystko się ułoży. Ona ma dopiero kilka lat i myslę, że szybko o wszystkim zapomni:-)

Oj zapomniałam złożyć życzenia Juleczce (słonkoonline)- wszytskiego najlepszego, rosnij kruszynko zdrowo, na pociechę rodziców:-)

My mieliśmy do lekarza dziś jechać.
Niepokoi mnie utrzymująca się od urodzenia sapka małego(był troche niedotleniony). Lekarka mówiła ze do 3-4 miesięcy powinna przejśc, ale dalej jest. On czasami tak jakby charczy, sama nie wiem co to może być.
Najdziwniejsze jest to , ze jak go lekarz osu****e to nigdy nie charczy.
Dziś mieliśmy byc u lekarza, żeby to zobaczył, ale zadzwonili z ośrodka, ze wizyta odwołana, bo lekarz zachorował:sorry2:

My mieliśmy do lekarza dziś jechać.
Niepokoi mnie utrzymująca się od urodzenia sapka małego(był troche niedotleniony). Lekarka mówiła ze do 3-4 miesięcy powinna przejśc, ale dalej jest. On czasami tak jakby charczy, sama nie wiem co to może być.
Najdziwniejsze jest to , ze jak go lekarz osu****e to nigdy nie charczy.
Dziś mieliśmy byc u lekarza, żeby to zobaczył, ale zadzwonili z ośrodka, ze wizyta odwołana, bo lekarz zachorował:sorry2:
Fifik tez charczy ale u nas to ta wiotkość krtani :-( A lekarze przez dwa miesiące wmawiali nam, że sapka niemowleca i alergia wziewna:wściekła/y:

reklama
Do góry