W ciagu dnia by uspic Wiktorka musze go bujac na rekach( wieczorem tez tak bylo dopoki czasu nie zmienilismy teraz go przetrzymuje i po kompieli i kolacji sam zasypia od razu po polozeniu do luzeczka) i czesto tak jest ze po 5-10 min sie budzi z okropnym krzykiem, ale nie ide do niego od razu czekam chwilke az sie uspokoi i zawsze zasypia ponownie, moze to drastyczne ale dziala i maly ladnie spi nawet do 2 godzin podczas jednej drzemki
reklama
patik80
Fanka BB :)
Tsarina moje kondolencje
m&m's witam Cie po urlopiku, no i przysłowie wszędzie dobrze ale w domu najlepiej jak najbardziej na czasie, dobrze ze zdrówko wróciło, obrączki piękne![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
ela123456 mądrego masz synka szkoda tylko ze dorośli nie zareagowali jak się należy i to jeszcze na terenie szkoły, a co do edukacji seksualnej to widać że nie chce próżnować![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
mamstud Ty miałaś ubaw z kobitki, a jak czytałam Twój post to jakbym siebie widziała, zanim zatrybie układ patrząc na prowadzącą która stoi naprzeciw mnie to się zajęcia kończą, i to wcale nie jest śmieszne,![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
do klubu AA polecam mołdawskie wino czerwone półsłodkie „Czarny doktor” pyszne z posmakiem suszonych śliwek, niestety na razie degustuję najwyżej pół kieliszka od czasu do czasu
Nina27 wszystkiego naj dla Kasi z okazji wspólnych 6 miesięcy, Hania też ssie paluszki ale jak ma atak bolących dziąseł, chyba że dorwie mój palec
ankzoc rzeczywiście nieładnie zachowała się Twoja ciotka, ale może teściowie to całkiem dobry pomysł na opiekunów dla Mai, jeśli sami Wam to proponują, przynajmniej na sam początek zanim nie znajdziesz kogoś innego, najważniejsze że na chwilę obecną masz jakieś wyjście awaryjne. Nie załamuj się tak jak malinka napisała początek jest trudny a potem się poukłada.
Tikanis grono mam powracających do pracy się powiększa, i mnie to czeka już 17, sesja zdjęciowa z Kubusiem wspaniała, a synek wykapana mamusia:-)
jola466 wiesz nie mogę się nadziwić że Twoja teściowa tak się zachowuję, moim zdaniem nie warto się nią w ogóle przejmować, ona posuwa się do szantażu emocjonalnego i pewnie myśli że to będzie dobry sposób żebyście się zachowywali jak ona Wam zagra, byle Twój M. był po Twojej stronie, a tak zignorować, szkoda Twoich nerwów![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
mamamatysia widzę że i Twoja teściowa ma swoje za uszami :-(
m&m's witam Cie po urlopiku, no i przysłowie wszędzie dobrze ale w domu najlepiej jak najbardziej na czasie, dobrze ze zdrówko wróciło, obrączki piękne
ela123456 mądrego masz synka szkoda tylko ze dorośli nie zareagowali jak się należy i to jeszcze na terenie szkoły, a co do edukacji seksualnej to widać że nie chce próżnować
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
mamstud Ty miałaś ubaw z kobitki, a jak czytałam Twój post to jakbym siebie widziała, zanim zatrybie układ patrząc na prowadzącą która stoi naprzeciw mnie to się zajęcia kończą, i to wcale nie jest śmieszne,
do klubu AA polecam mołdawskie wino czerwone półsłodkie „Czarny doktor” pyszne z posmakiem suszonych śliwek, niestety na razie degustuję najwyżej pół kieliszka od czasu do czasu
Nina27 wszystkiego naj dla Kasi z okazji wspólnych 6 miesięcy, Hania też ssie paluszki ale jak ma atak bolących dziąseł, chyba że dorwie mój palec
ankzoc rzeczywiście nieładnie zachowała się Twoja ciotka, ale może teściowie to całkiem dobry pomysł na opiekunów dla Mai, jeśli sami Wam to proponują, przynajmniej na sam początek zanim nie znajdziesz kogoś innego, najważniejsze że na chwilę obecną masz jakieś wyjście awaryjne. Nie załamuj się tak jak malinka napisała początek jest trudny a potem się poukłada.
Tikanis grono mam powracających do pracy się powiększa, i mnie to czeka już 17, sesja zdjęciowa z Kubusiem wspaniała, a synek wykapana mamusia:-)
jola466 wiesz nie mogę się nadziwić że Twoja teściowa tak się zachowuję, moim zdaniem nie warto się nią w ogóle przejmować, ona posuwa się do szantażu emocjonalnego i pewnie myśli że to będzie dobry sposób żebyście się zachowywali jak ona Wam zagra, byle Twój M. był po Twojej stronie, a tak zignorować, szkoda Twoich nerwów
mamamatysia widzę że i Twoja teściowa ma swoje za uszami :-(
patik80
Iwona100na Hania ma ślad po szczepieniu średnicy ok. 5mm płaski bez zgrubień
Joann ja kładę małą bez poduszki, na razie jej nie będę dawać
Madzia trzymam kciuki za organizację klubu i przyznanie dotacji!fajny pomysł:-)
mamamatysia Hania jest z 5 mają
owca121 super że synkowi dopisuje apetyt, byle tak dalej:-)
Joann ja kładę małą bez poduszki, na razie jej nie będę dawać
Madzia trzymam kciuki za organizację klubu i przyznanie dotacji!fajny pomysł:-)
mamamatysia Hania jest z 5 mają
owca121 super że synkowi dopisuje apetyt, byle tak dalej:-)
i ja moze skrobne cos boDiana wlasnie zasnela...
wszystkiego najlepszego dla KASIUNI I ZUZI
JOLU ciesze sie ze operacja sie udala i wszystko ladnie sie goi... co do tesciowej to mi az slow brak... twoj maz musi z nia porozmawiac, to ze jest jego matka nie oznacza wcale ze ona moze cie gnebic... nie daj sie jej i walcz o swoj spokoj...
MAMAMATYSIA ty tez nie masz za wesolo z babciami, wiec tez sie nie przejmuj ich gadaniem.... wiem ze bedzie ciezko ale po co sie przejmowac czyims nie wypazonym jezorem ... no i mam nadziej ze w koncu pozbedziesz sie smaku po piance do golenia.... :-) mam nadzieje ze chlopaczkow jednak ominie grypa i to bylo tylko zmeczenie po udanym spacerku :-)
M&MS piekne obraczki no i czekamy na suknie... jestem bardzo ciekawa bo i mnie ten temat dotyczy... u nas jest jednak ten problem ze nie mozemy sie zdecydowac na termin.... ciesze sie ze wypad do polski sie udal.... ja nie wiem kiedy pojade do kraju,mamy problem z wyrobieniem paszportu dla malej, a jest mi tak teskno ponad rok juz nie bylam... a jeszcze zblizaja sie swieta..
MALINKO o ile sie nie myle jestes z TORUNIA a moge wiedziec z jakiego osiedla, ja mieszkalam przy umk osiedle zieleniec :-)
OWCA gratulacje dla synka no to terz bedzie juz z gorki... u nas tez wielki dzien dokarmiania zbliza sie wielkimi krokami :-)
IWONA100NA DIANA tez ma slad po gruzlicy i ma niewielka gorke ale miala ja caly czas... moja polozna srodowiskowa powiedziala ze goi sie ladnie i nie ma powodu do zmartwien..
TIKANIS bardzo ladna sesja :-) kubus jest sliczny .... :-)
MONIQSAN zycze powodzenia z ANIOLKIEM. nie daj sie zwariowac i sprobuj znalezc na nia jakis sposob... a moze sprawdzona chusta Ci sie przyda? wtedy Lilijka bedzie z toba a ty bedziesz mogla robic co chcesz...
BARMANKO a co ty taka zabiegana ?? ciagle przygotowujesz chciny?? i jak fotograf znalazlas? czy ksiadz zmienil Ci date chrzcin?
ANKZOC ja na Twoim miejscu tez bym oddala corcie do tesciow...dla nich to na pewno sama przyjemnosc, a nie wysilek opiekowac sie Maja :-) a jezeli byliby zmeczeni to mozesz poszukac jakiejs odpowiedniej niani :-)
przepraszam jezeli kogos ominelam ale ciezko Was nadrabiac wene ciagle macie... pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz wszystkiego naj dla majowych polroczniakow :-)
wszystkiego najlepszego dla KASIUNI I ZUZI
JOLU ciesze sie ze operacja sie udala i wszystko ladnie sie goi... co do tesciowej to mi az slow brak... twoj maz musi z nia porozmawiac, to ze jest jego matka nie oznacza wcale ze ona moze cie gnebic... nie daj sie jej i walcz o swoj spokoj...
MAMAMATYSIA ty tez nie masz za wesolo z babciami, wiec tez sie nie przejmuj ich gadaniem.... wiem ze bedzie ciezko ale po co sie przejmowac czyims nie wypazonym jezorem ... no i mam nadziej ze w koncu pozbedziesz sie smaku po piance do golenia.... :-) mam nadzieje ze chlopaczkow jednak ominie grypa i to bylo tylko zmeczenie po udanym spacerku :-)
M&MS piekne obraczki no i czekamy na suknie... jestem bardzo ciekawa bo i mnie ten temat dotyczy... u nas jest jednak ten problem ze nie mozemy sie zdecydowac na termin.... ciesze sie ze wypad do polski sie udal.... ja nie wiem kiedy pojade do kraju,mamy problem z wyrobieniem paszportu dla malej, a jest mi tak teskno ponad rok juz nie bylam... a jeszcze zblizaja sie swieta..
MALINKO o ile sie nie myle jestes z TORUNIA a moge wiedziec z jakiego osiedla, ja mieszkalam przy umk osiedle zieleniec :-)
OWCA gratulacje dla synka no to terz bedzie juz z gorki... u nas tez wielki dzien dokarmiania zbliza sie wielkimi krokami :-)
IWONA100NA DIANA tez ma slad po gruzlicy i ma niewielka gorke ale miala ja caly czas... moja polozna srodowiskowa powiedziala ze goi sie ladnie i nie ma powodu do zmartwien..
TIKANIS bardzo ladna sesja :-) kubus jest sliczny .... :-)
MONIQSAN zycze powodzenia z ANIOLKIEM. nie daj sie zwariowac i sprobuj znalezc na nia jakis sposob... a moze sprawdzona chusta Ci sie przyda? wtedy Lilijka bedzie z toba a ty bedziesz mogla robic co chcesz...
BARMANKO a co ty taka zabiegana ?? ciagle przygotowujesz chciny?? i jak fotograf znalazlas? czy ksiadz zmienil Ci date chrzcin?
ANKZOC ja na Twoim miejscu tez bym oddala corcie do tesciow...dla nich to na pewno sama przyjemnosc, a nie wysilek opiekowac sie Maja :-) a jezeli byliby zmeczeni to mozesz poszukac jakiejs odpowiedniej niani :-)
przepraszam jezeli kogos ominelam ale ciezko Was nadrabiac wene ciagle macie... pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz wszystkiego naj dla majowych polroczniakow :-)
PATIK i ja jestem milosniczka moldawskiego wina, ale mi zrobilas ochote mniamniam.... mialam kolezanke z moldawi i ona zawsze nam rozne winka przywozila och co to byly za czasy :-)
MADZIA i ja trzymam kciuki za otwarcie klubu dla dzieci... a na czym on by polegal? bo z tego co napisalas to taki integracyjny ten klub mial byc?
no to ide juz bo fiance niedlugo wraca, musze Wam sie pochwalic ze ostatnio bardzo dobrze nam sie uklada, pomyslalabym ze przeczytal moje posty ale to nie mozliwe bo by nie zrozumial.... :-) widocznie moje gadanie juz go zmeczylo i sobie odposcil i pewnie nazywa mnie w myslach "jeczydupa" ;-)
MADZIA i ja trzymam kciuki za otwarcie klubu dla dzieci... a na czym on by polegal? bo z tego co napisalas to taki integracyjny ten klub mial byc?
no to ide juz bo fiance niedlugo wraca, musze Wam sie pochwalic ze ostatnio bardzo dobrze nam sie uklada, pomyslalabym ze przeczytal moje posty ale to nie mozliwe bo by nie zrozumial.... :-) widocznie moje gadanie juz go zmeczylo i sobie odposcil i pewnie nazywa mnie w myslach "jeczydupa" ;-)
tsarina
MamaPower!
oki, spadam bo mąż anektuje kompa, strzele tylko mój najnowszy dowcip:
chodzi nauczycielka po sali i obserwuje jak dzieci pracują, nagle dostrzega muchę na ławce. Szybko trafia w nią otwartą dłonią.
-nie- krzyczy Jasio, na którego ławce była mucha
Nauczycielka wystraszona podnosi szybk dłoń, ale mucha cała i zdrowa nadal siedzi na ławce
- już myślałem, że mi Pani rysunek rozmarze- odpowiada Jasiu
- to był rysunek? ta mucha wygląda jak żywa! Jasiu, jaki ty masz talent!
- No wiem, jak namalowałem ci...pe na płocie, to tata trzy dni drzazgi z pały wyciagał...
jak się może dopcham to jeszcze napisze, narazie dziewczynki...
chodzi nauczycielka po sali i obserwuje jak dzieci pracują, nagle dostrzega muchę na ławce. Szybko trafia w nią otwartą dłonią.
-nie- krzyczy Jasio, na którego ławce była mucha
Nauczycielka wystraszona podnosi szybk dłoń, ale mucha cała i zdrowa nadal siedzi na ławce
- już myślałem, że mi Pani rysunek rozmarze- odpowiada Jasiu
- to był rysunek? ta mucha wygląda jak żywa! Jasiu, jaki ty masz talent!
- No wiem, jak namalowałem ci...pe na płocie, to tata trzy dni drzazgi z pały wyciagał...
jak się może dopcham to jeszcze napisze, narazie dziewczynki...
mamamatysia
dobry wieczor kobitki
u nas afera nr 2 z tesciowa.macius powiedzial babci wierszyk ktorego sie nauczyl:
szla tesciowa przez las , napotkala zmije.
zmije ja pogryzly zmije zdechly, a tesciowa jeszcze zyje
i afera ze uczymy go takich wierszy:-) ja jesdtem z maciusia bardzo dumna.i tak ladnie akcentowal slowa.geniusz:-)
:-)
moniqsan dobrze ze juz wrocilas z lilianka cala i zdrowa.
milego wieczoru wam wszytskim zycze
u nas afera nr 2 z tesciowa.macius powiedzial babci wierszyk ktorego sie nauczyl:
szla tesciowa przez las , napotkala zmije.
zmije ja pogryzly zmije zdechly, a tesciowa jeszcze zyje
i afera ze uczymy go takich wierszy:-) ja jesdtem z maciusia bardzo dumna.i tak ladnie akcentowal slowa.geniusz:-)
milego wieczoru wam wszytskim zycze
mamamatysia
dobry wieczor kobitki
Szla tesciowa przez las , napotkala zmije.
Zmije ja pogryzly zmije zdechly, a tesciowa jeszcze zyje
Milego wieczoru wam wszytskim zycze
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d
ale masz mądrego syna:-d:-d:-d:-d:-d
reklama
Klub miałby być takim jakby żłobkiem ale nie nazywałby się tak bo jeśli chciałabym mieć żłobek to musiałabym spełaniać kosmiczne wymogi a zmiana nazwy na klub to sposób aby je ominąć oczywiście będę się starała spełnić tych wymogów jak najwięcej ale niestety te typu określone dziurki w drzwiach łazienki to jest masakra
Mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w Uk czy u was dostępna jest do kupienia szczepionka na świńska grype czy szczepią się u was dzieci jak to tam wygląda?
Mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w Uk czy u was dostępna jest do kupienia szczepionka na świńska grype czy szczepią się u was dzieci jak to tam wygląda?