reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Bosz jaką wy wenę macie:szok::-). Niestety widzę że od rana raczej przygnębiajace tematy się przewijają.:zawstydzona/y:

Po pierwsze jolu, zgadzam się z agą_k_m, przestań ty takie głupoty sobie do głowy wkładać jak wyrzuty sumienia i obwinianie siebie!! nosz naprawdę nie masz co robić!!!
Ja na szczęście teściową mam fajną, ale moja babcia (od strony ojca) to taka zołza że aż słów brak:wściekła/y::wściekła/y:. Opisze może kiedyś na zamkniętym, bo to zbyt osobiste. Ale powiem tylko że niestety nie miałam innego wyjścia niż po prostu kompletnie i całkowicie zerwać z nią kontakt. Przykre to, ale przynajmniej dla mnie zdrowsze.

Co do spania, to bardzo współczuje wszystkim których maluchy wstają po kilka a nawet kilkanaście razy w ciągu nocy:zawstydzona/y::-(. Maja tak miała do 4 miesiąca! i wiem jaki to koszmar.:no::no:

i trzymać się dzielnie kobiety!!:-):-):-):-):tak::tak::tak:
u Mnie dziś pogoda cudna!! słoneczko takie świeci że szok. Czekam na Mikołaja i pójdziemy o szkole nad morze. Juhuski.:-):-)

reklama
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi...i powiem że mnie uspokoiłyście bo to chyba faktycznie przez "idące ząbki"
ostatnio w ogóle wszystko by ładowała do buźki:eek:

To na pewno ząbki
Mój mały ma już dwa na dole (może po prostu zajrzyj do buzi:-)) i będzie wszystko jasne
Mój wszystko gryzie i okropnie się ślini :-D

Mam pytanko w innej "beczki"
czy wasze maleństwa maja tzw. ślady poszczepienne na ramieniu - chodzi o gruźlice
Bo mój ma dosyć dużą, czerwona gulę na ramieniu średnicy ok 1cm
Byłam u lekarza i powiedział że to jest właśnie blizna poszczepienna, ale on był (tak jak i wszystkie inne niemowlaki) szczepiony zaraz po urodzeniu, a gula dopiero teraz mu wyszła
więc sama nie wiem

mamamatysia - fajne masz te babcie.. Takie szczerozłotoustne... i pomocne... nie ma co... współczuje... bo skoro One się tak wpieprz...ją w Wasze zycie i wychowanie Dzieci, to nawet nie pytam co sie dzieje, gdy cos gotujesz, ubierzesz sie/umalujesz, bądź rozwiesisz bieliznę (pewnie jak zobacza stringi to przez tydzien dojść do siebie nie mogą...)
Przykre - bo kiedys te babcie były pewnie najukochańsze pod słońcem...

Tak, T strasznie sie wpieprza do naszego życia, ale babcia mojego M(90 letnia) obecnie jest przykuta do łózka więc większej szkody nie robi (wcześniej przez 4 lata życie nam uprzykrzała tak ja piszesz) jest tylko straaaasznie marudna. Co do stylu ubierania czy malowania moja T nie odważny mi się zwrócić uwagi ale nadrabia na moich synach:-(.

Po tej rannej sytuacji to jestem jakaś zakręcona kosmitka:dry:.Zęby chciałam umyć pianką do golenia mojego M a we włosy zamiast jedwab wtarłam antyperspirant:sorry:Tsarinko-Dowcip pierwsza klasa.Muszę go babci sprzedać tak żeby moja T słyszała;-)
Nino27-Filip pcha do buzi wszystko_Od swoich palców( nawet 4) po pieluchy, koce,komórki,piloty wszystko co jest w zasięgu jego małych łapek:sorry:
M&m's-Zabierz mnie ze sobą nad to morze:wink:

Iwona
to oczywiste, że zaglądam małej do buźki

dziewczyny ja wiem kochane, że dzieci w pewnym wieku wszystko chcą spróbować w dosłownym tego słowa znaczeniu:-) tylko mnie niepokoi to, to ssanie tych paluszków to się zrobił dla Kasi taki uspokajacz..no ostatnio inaczej nie zaśnie:confused: i tak się zastanawiam właśnie czy to narazie przeczekać:confused: czy coś działać. (Smoczków nie chce kupiłam różne silikonowe gumowe o różnych kształtach i nie chce ma odruch wymiotny)

ponawiam swoje zapytanie:

czy wasze maleństwa maja tzw. ślady poszczepienne na ramieniu ?- chodzi o gruźlice
Bo mój ma dosyć dużą, czerwona gulę na ramieniu średnicy ok 1cm
Byłam u lekarza i powiedział że to jest właśnie blizna poszczepienna, ale on był (tak jak i wszystkie inne niemowlaki) szczepiony zaraz po urodzeniu, a gula dopiero teraz mu wyszła
więc sama nie wiem

reklama
Do góry