reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Cos czytałam o tym macierzyńskim, ale tak pobieznie, bo nas to w sumie nie dotyczy:zawstydzona/y:a szkoda.

Aga km- ja tez nie, a czasami warto wiedzieć takie rzeczy. Mojej siostrze nikt nawet o czymś takim nie wspomniał, a powinni juz w szpitalu mówić jakie mamy prawa, bo to szpital musi wydać akt urodzenia dziecka martwego.czytałam tez o prawach jakie ma wtedy kobieta, to szkoda gadać. Moja siostra zadnych praw nie miała.

reklama
ooo a o tym aneteczka ja nie wiedziałam...

a wiecie, ze od 2010 r. bedzie mozna sie starac o dodatkowe 5 tyg macierzynskiego??
No ale to dla mam, ktore wtedy urodza. O dodatkowe tyg nalezy bowiem się bowiem zgłosić (wniosek) przed koncem macierzynskiego
Ja o tym wiedzialam juz bedac w ciazy. Pani od prawa wprowadzila mnie w blad. Bo w swojej ksiazce pisala juz o tym, mimo, ze przepisy dopiero od 2010 beda dzialaly! Ja jak debil bym sie dopominala o to:wściekła/y::angry:. Nawet o tacierzynskiego 2 tyg. chcialam sie bic! Nie wiem czemu ona w ksiazce z kwietnia 2009 pisala o takich rzeczach?!:baffled:
A dokladnie nalezy sie 6 tyg. jesli jest jedno dziecko z jednego porodu.

no nic musze przyznac ze mam ogromny problem z nadrabianiem. Czytam mniej wiecej na biezaco ale co zagladam na nowo to znow mam 10 stron :eek:
Cos mi sie wydaje ze od czasu jak padla propozycja zamkniecia watku to wiecej mam sie udziela i ukazuje he he he ale to dobrze przynajmniej cos sie dzieje ;-)

cos czytalam ze pisalyscie o bodziakach z biedronki ? Kupilam 3, sa fajne ale mysle ze jednak jak na biedronke to troche za drogie :eek: z Lidla widzialam gazetke, fajne ale nie wiem jak jakosciowo.

a ja dzis wydalam chyba polowe wyplaty. Od rana jezdzilam po sklepach i robilam zapasy jedzeniowe wiec klezka zywiolowa mi nie strasza;-) no i dla malego sloiczki, soczki, woda... ehhh jestem padnieta a obecnie czytam strone 2143 litości kochane dajcie szanse nardobienia bo wciaz nie bede w temacie ;-);-);-) buziaki gaduły :-D postaram sie wieczorkiem cos napisac

no nic musze przyznac ze mam ogromny problem z nadrabianiem. Czytam mniej wiecej na biezaco ale co zagladam na nowo to znow mam 10 stron :eek:
(...)
ehhh jestem padnieta a obecnie czytam strone 2143 litości kochane dajcie szanse nardobienia bo wciaz nie bede w temacie ;-);-);-) buziaki gaduły :-D postaram sie wieczorkiem cos napisac

Ja czasami jak zaczynam czytac forum i przymierzam sie do odp. To zawsze boje sie, ze nim przeczytam to bedzie kolejnych kilka stron do nadrobienia i bedzie tak w koło. Ja bede czytac, wy pisac, a nigdy nie odpisze :-D

aga_k_m jasne,ze "chcial':sorry2:ale na poczatku to czlowiek jakis taki dziki czy cus?:zawstydzona/y:No za to teraz czuje sie prawie jak cioteczka z BB jolu wspolczuje przezyc z Amelcia wiem co to znaczy bo moja najstarsza cora tez miala podobna operacje tyle,ze byla troche starsza.No ale najwazniejsze,ze juz jestescie w domu zycze spokoju

tsarina - przeczytałam artykuł Twojego Mężulka - tematyka ciut dołująca (nie lubie cmentarzy... no i zawsze bałam sie umarlaków:zawstydzona/y::-() ale na czasie. Bardzo dobrze się go czyta i ... w ogóle kolejny raz brawo dla Twojego M :-):-):-)!!! (poprzednio były brawa za książkę). Gratuluję posiadania takiego zdolniachy:tak::-) suuuper!!!

reklama
kurcze dziewczynki ze sie tak wyraze wy macie motorki w paluszkach a dzieciom dajeta srodlki nasenne??tyle zecie natrzaskaly ze musiala,m was pobierznie przeleciec:-) hehe bo marudnik siedzi mi na kolanach i drze sie ehh:/

tsarina- ales sie wybiedronkowala:)

witaj florencja:-)

jola- tak sie ciesze ze wsz. dobrze poszlo.. trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowka malej.. buziaki

a jesli chodzi w czym jezdzimy to wlasnie jestem na etapie wdrazania spacerowki bo gondolaa staje sie ciasnawa...a jeszcze po ubraniu kombinezonu to jedymnie pozostaje spacerowka, :-)

Do góry