reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hello ja tylko na chwilke złożyć życzenia naszym kochanym 5 miesięczniakom
Majeczko , Miłoszku duuuuużo całusków od cioci Confi
o7mszb.gif
o7mszb.gif
o7mszb.gif

ja dalej mam doła, nie udało mi się pogadac z M :confused2:
a w ogóle piszę jedną ręką bo mój mały makak przyklejony dziś do mnie od rana...ech chociaż on :sorry:

Slonko my tez tęsknimy , pisałam Ci to z resztą no i aga_k_m ma rację...Jula ma Cię w swojej malutkiej garści...wiadomo ze każda mama chciałąby byc jak najbliżej ze swym dziecięciem ale chyba czas pokazać Juli ,że poza mamą istnieje świat i ten św2iat wcale nie jest zły. Nie przejmuj się , my jestesmy własnie na takim etapie w tej chwili. Powodzenia i wracaj do nas

Ostatnia edycja:
reklama
Słonko- dobrze Ahak-m napisała nie daj sie przez dziecię steroryzować. Mój Miso jak wróciliśmy od dziadków(byliśmy tam miesiąc) to ciągle domagał sie na raczki, płakał, był nie do zniesienie. uporem i samozaparciem oduczuliśmy go tego. Wiem, każde dziecko jest inne, każde wspaniałe na swój własny sposób, glowa do góry,będzie lepiej:-)

Confi- ja tez często siedzę z małym przed kompem, tylko on mi wali w klawiaturę:crazy:Oj.....chyba wszystkie z nas mają czasem doła...........spróbuj jeszcze raz pogadać z M, spróbuj nabrać dystansu.Trzymam kciuki zeby wszystko się ułożyło:-)

Owca- to jeszcze nie jest wysoka gorączka, jak nie wymiotuje i nie czyści go to nie masz powodów do obaw, tzreba tylko obserwować:-D

Dzień dobry
Jolu od rana jestem myślami z wami będzie dobrze:tak:
Słonko mój mały był mniej więcej taki 3 m-ce na szczęście terz już jest lepiej, może i Julce niedługo się odmieni i będzie aniołkiem trzymam kciuki :tak:

A u nas dzisiaj zęby dają znać o sobie bidulek mój marudny i ma lekką gorączke śpi już drugi raz dzisiaj ale miałczy przez sen oj mogły by się te ząbki już wybić :-(
I powiedzcie co z tą kaszką manną z Bobovity można dodać do mleka np. Bebiko czy tylko na gęsto dziękuję z góry za odpowiedż

Dzieki dziewczyny za odpowiedz jak na rzie bede obserwowowac bo wlasnie zrobil mi brzydka kupke tzn. taka z grudkami i sluzowata :szok: Kurcze jak nie urok to .....

Ale musze sie jeszcze dzis pochwalic nowa umiejetnoscia mojego smyka ( zaczynalam sie o niego martwic bo jakos nie ma zapendow do nowych sztuczek ruchowych, nawet po zabawki zaczal siegac dopiero kilka dni temu ), dzis rano wypowiedzial swoje nowe sylaby ma ma i ba ba tak smiesznie to brzmi bo je az wykrzykuje na zmiane i tak szybciutko ze az myslalam ze naprawde wola mama :-) ciekawe ze zaczal tak wolac jak cos chce ;-) Zmykam na razie do tej mojej marudy ....

Biedna slonko.Ja tez sie tak czułam dopóki moj maz nie przyjechal na urlop.Byłam sama w domu z dzieckiem .Mąż z moja mama w holandii, tata w delegacji w Szczecinie wracał do domu tylko na niedziele.Masakra, a Filipek nauczony tylko na rekach.Rece mi mdlaly a Filipek z waga ostatnio podskoczyl bardzo.Nie mogłam sie doczekac godz,19.30, bo o tej porze zasypia i cale szczescie przesypia do 6 rano.Mam nadzieje droga slonko ze wkrótce Julka nauczy sie ze na mamie swiat sie nie konczy.Badz cierpliwa.

kasia- ja robie tak 4 miarki mleczka bebiko plus 3 plaske lyzeczki kaszki bobovity.. i chetnie moj kubus to pije..:)

slonko- ja tez kochana o tobie pamietam i rozumiem, w sumie sama tak mam poniekad bo nieraz tutaj dziewczyn nadrobic nie umiem,, odpisuje tez nie wszytskim takze rozumiem cie...zobaczysz julce napewno za jakis czas to minie,, jak juz bedzie umiala siadac sama dluzszy czas zajmie sie soba a ty bedziesz miala wiecej czasu dla siebie.. zycze ci tego:) moj kubus tez potrzebuje uwagi non stop.. takze taki przyczepnik maminy do 16 jest a od 16 tatusiowy synalek..

Załączniki

• Pulpit.jpg
    Pulpit.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 33
hello ja tylko na chwilke złożyć życzenia naszym kochanym 5 miesięczniakom
Majeczko , Miłoszku duuuuużo całusków od cioci Confi
o7mszb.gif
o7mszb.gif
o7mszb.gif

ja dalej mam doła, nie udało mi się pogadac z M :confused2:
a w ogóle piszę jedną ręką bo mój mały makak przyklejony dziś do mnie od rana...ech chociaż on :sorry:

Slonko my tez tęsknimy , pisałam Ci to z resztą no i aga_k_m ma rację...Jula ma Cię w swojej malutkiej garści...wiadomo ze każda mama chciałąby byc jak najbliżej ze swym dziecięciem ale chyba czas pokazać Juli ,że poza mamą istnieje świat i ten św2iat wcale nie jest zły. Nie przejmuj się , my jestesmy własnie na takim etapie w tej chwili. Powodzenia i wracaj do nas

slonko - ja też przychylam się do wypowiedzi dziewczyn, Julka ak trochę popłacze to nic nie szkodzi:sorry:, zwróć uwagę jak płacze jak np. płacze bo jest coś nie tak bo np. nóżka utknęła w szczebelkach łóżeczka a jak płacze kiedy jest najedzona, ma sucho, ma zabawki wokół. Zauważysz różnicę, jak Ciebie ponagla płaczem bo chce na ręce to patrz na Nią, mów, włącz muzyczkę albo bajkę mówioną, aha!!! mów takim tonem " No Młoda nie ze mną taki numer, ale masz silne płucka, ach ty charakterna dziewczynko - tak z przekąsem troszku ze śmiechem". Wymuszania dzieciaczki mają zaprogramowane, w końcu płacz to jedna z podstawowych i dostępnych metod komunikowania się z otoczeniem. Pozwól innym zająć się córcią na początku w twoim towarzystwie, nie wpadaj w panikę jak zapłącze, i ta druga osoba też niech nie wpada w panikę!!!! Trochę nieskłądnie napisałam ale z grubsza mam nadzieję, że zrozumiale:sorry:.

Czy wyście powariowały?
2 godziny mnie nie było, a nadrabiać musiałam 40 minut. Przy okazji ubabrałam klawiaturę groszkiem konserwowym :sorry:

Lecę za chwilę na zakupki po produkty do gotowania przecierków :-)

Dziś w przychodni jednej mamie która skończyła ćwiczenia dziecko 6 mies spadło z przewijaka (odeszła od niego do wozka) !!! :frown: Dzięki Bogu nie widziałam tego na własne oczy. Dziewczyna chyba była w szoku bo mimo że dziecko dostało bezdechu, i nie mogła go uspokoić, to wzięła i poszła sobie ... zamiast do jakiegoś lekarza zajrzeć :oo2:

Ciekawe co o joli i Amelki ... i czy Ala grzeczna

reklama
Do góry