reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie w ten pochmurny dzien, jaka pogoda taki moj humor :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Normalnie przestane zachwalac tak mojego synka ze ladnie przesypia juz noc bo dzis w nocy dal mi tak popalic, ze pewnie bede po scianach sie snuc do wieczora :wściekła/y: Jak zaczal pobudki od 12 to juz tak co godzine :szok: , ale przynajmniej teraz nie mam co narzekac ze malo zjada :eek: Ponownie moge dolaczyc do niewyspanych mam:angry:

Patik super ze Hani nic powaznego nie dolega
Nina super ze udalo Ci sie z ta probeczka moczu ja tez kiedys sie meczylam i jak zalozylam ostatni woreczek to Wiktorek zamias siusiu narobil kupke :eek: ale bylam zla

Moj marudnik wlasnie zasna odsypia bedactwo nocke, zero wspolczucia dla mamusi :eek:

reklama
Witajcie mamuski, może najpierw zacznę od informacji co mozna by było zrobić żeby częsciowo zamknąć ten watek, napiszę do adm. BB. zobaczymy co odpiszą a później zadecydujemy wspólnie co dalej :-)
A i dziekuje za gratulkacje, mam nadzieję, że spełnie wasze wymagania :-p

nina- ja mam taki album http://www.bookmaster.pl/ksiazka/101784.xhtml fajnie ze maz zajal sie kasia, moze naprawde cie podczytuje :-D super, ze uporałas sie z pobieraniem moczu :-)

mamamatysia- ojejka współczuje ci, ja też mam pobudki w nocy ale na całe szczęscie bez płaczu :sorry:

malinka- ojejka kochana duzo zdróweczka dla Gucia

owca121- wiesz, ja jestem z wyksztalcenia pedagogiem, ale nie pracuje w zawodzie niestety, a bardzo bym chciala, ale zapewne wiesz sama jak to jest z takimi panstwowymi posadkami, jak juz sie dostaniesz to do emeryturki. Narazie pracuje juz 7 lat w firmie w dziel sprzedazy, faktury itp., powiem szczerze, nie kreci mnie to no ale kasa jest dobra, chociaz teraz jhak pojawiła się Maja to powiem ci szczerze, ze wolałabym w szkole pracować, miałabym duzo czasu wolnego no a w firmie coż codziennie po 8 godzin do tego zakoczenie m-ca, św, poczatek m-ca zawsze trzebabyło zamykać sprzedaz full pracy i zero perspektywy na wolne! Co do zmiany czasu, moja mała sie nie przestawiła, wczoraj jak zwykle po 19 kapiel to nawet juz nie miala sily na cyca, ale obudzila sie po 21 i najadla, poczym dalej wstawala co 2 godziny :confused2:

barmanka79- wiesz beszczelnosc nie zna granic

slonkoonline- spokojnie, najpierw musiy sie dowiedziec co mozna z tym zrobic a pozniej bedziemy tworzyly liste

joann- :szok:wow, tesciowa zapytaj sie jej czy tez chcialby dostep do zamknietego :-D

w ogóle to mam jeszcze pytanie
czy zakładałyście może swoim dzieciaczkom kroniki..ja się zdecydowałam bo w sumie to fajna rzecz później dla dziecka..tyle że schodziłam dzisiaj sklepy i nie bylo..może któraś z Was kupowała przez neta to poproszę o linka;-):-)

Witajcie dziewczątka!
Ja założyłam takową kronikę, kupuję duże albumy na zdjęcia (ale do wklejania), wybieram zdjęcia z każdego miesiąca życia, z wszystkich spotkań rodzinnych i wklejam, dopisuję komentarze, robię ramki lub coś narysuję jako ozdobnik, wklejam rysunki (zbieram rysunki odkąd starsza córka zrobiła pierwszą kropkę na papierze:-) - piszę tytuł rysunku i datę), wklejam różne pamiątki z wspólnych wycieczek, podróży, z wypadów do teatru lub kina itp. Fajna sprawa!!!!!!
Dodatkowo zrobiłam taką kronikę-album z życia żłobkowo-przedszkolnego starszej córki czyli fotki z wycieczek, imprez (dzień babci i dziadka, mamy, 1 dzień wiosny, dzień dziecka, zajączek, mikołajki, bal przebierańców, urodzinki i inne okazje), rysunki tematyczne bo z okazji każdej okoliczności robią rysunki itp. Świetna pamiątka, teraz proszę przedszkolankę aby porobiła kilka zdjęć i zostawiam aparat bo od tego roku nie ma już pani, która pracowała w pzredszkolu i jednocześnie robiła zdjęcia.
Trzymaj się tego pomysłu i do dzieła!!!!!!!!!! Sama zobaczysz jak cudnie będzie sięgać do takiego albumu. Powodzenia:-)

Bohaciefko gratuluję wklejenia suwaczków!! :-) Dostałaś moją wiadomość na priv??

Kurcze, nie mam siły Was poczytać, jestem padnięta, normalnie pa dnię ta! :-( Gaba dziś w nocy przeszła samą siebie, budziła się po 4 razy na godzinę... Nie wiem co się dzieje, już i tak śpi ze mną...

Słoneczko świeci więc chociaż może spacer się uda...

Miłego dnia Majóweczki

Witajcie Kochane!!! i Ty Teściowo Joannn ;-):tak::-D

napisalam juz długasnego posta- ale kabel sieciowy został odłączony - i wcielo go..
wiec napisze tylko tyle

tsarina - spóźnione ale bardzo szczere życzonka dla Ciebie i Izy Mirki z okazji ukończenia 5 miesięcy... Ja nie wiem jak tak mi to umkło - przepraszam:zawstydzona/y:

moje dziecko przespalo dzis całą noc (z jednym budzeniem) z cyckiem w buzi :szok::szok::szok: - jak mi dzisiaj nie pęknie to bedzie dobrze... Chyba , że to z moim mlekiem zaczyna sie coszlego dziac - i to ssanie było jakieś takie "na niby":eek::-(

No a teraz właśnie Jaguska się obudzila, wiec ze streszczenia poprzedniego mojego posta nici - lece ją myc i ubierać -bo słyszałam kupkę.. Do później ;-):-D

mamstud - dostałam wiadomość i przed chwilką odpisałam, sorki, że tak późno:sorry:.

A ja jeszcze w piżamie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i z kubkiem kawy. Gabę odprawiłam do pzredszkola (moja siostra zawiozła) po 2 tyg siedzenia w domu a Małgosia usnęła mi na kolanach jak nadrabiałam zaległości w czytaniu Was dziewczynki. no, w końcu na bieżąco z wiedzą ale popiszę wieczorem. U nas chrzciny dopiero 08.11 w domu u teściowej, zbieram pomysły na menu!!!!! Najwyżej odeślijcie mnie podając mniej więcej do której strony;-) (ukłon w stronę joli i barmanki).

cześc dziewczynki i teściowo Joannn :-D a my dopiero się obudziliśmy, Młody ma dośc matki na razie i grzecznie się bawi więc mam chwilkę by naklikać do Was

Nina ja znalazłam ten albumik który my mamy
DISNEY***WIELKA KSIĘGA MALEŃSTWA***ALBUM DZIECKH (786340819) - Aukcje internetowe Allegro
przypomniało mi się ze pytałas o link ;-)
Tsarinko ja też składam Izuni serdeczne życzonka, spóźnione ale szczere...wybacz spóźnienie ale widocznie się nie upomniałaś
:-D

a ja z niecierpliwością czekam na paczkę z moimi ciuchami....nie lubię czekać :confused2:

idę sobie zjeśc śniadanie i nakarmić Młodego. Potem zajrzę

ja jednak zdecydowałam, że kupię Kasi kronikę taką w grubej okładce z czystymi kartkami w środku...sama wszystko będę pisać i malować:tak: będę miała duże pole do popisu:tak:
a dzisiaj myślę w końcu zrobić Kasi odcisk tylko nie wiem na co się zdecydować ..rączkę czy stópkę:-)

reklama
Nina - swietny pomysł z tą własną kroniką:tak:. Ja mam te dwie pozycje z Świata Książki (często cos zamawiam sobie do lekturki) - Witaj na świecie - Annette Nolden - Świat Książki.

Co do odcisku - próbowałam z 1,5 miesiąca temu odcisnać stópke Jagi (wcześniej pomalowaną farbką) - ale wyślizgała mi całą tekturę. Moj M miał mi pomoc na następny dzien - i jak z malowaniem brzucha, ze zrobieniem komody,itp - moj M ma na wszystko czas. Farbka leży na komodzie,tektura też - a odcisku brak..
Miałam się już wczoraj zapytać barmanki - czy robiłaś odlew gipsowy nożki badz rączki Marcelka? - może gips będzie dobrym pomysłem:confused::happy:

Do góry