reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witam w ten jesienny poranek :-) Normalnie musze sie pochwalic moj synus przespal pierwszy raz cala noc jak zasnal o 20 to obudzil sie dopiero o 6.30, ale jestem z niego dumna :-D oby tak dalej, a dzis dostanie swoja pierwsza marcheweczke ciekawe jak bedzie mu smakowac. Zdam relacje pozniej trzymajcie sie cieplutko i milego dnia :-)

reklama
hej, szukałam zabaw dla maluszków na stronie bb i trafiłam na to cudo... usmiałam się jak głupia, nie z tych rewelacji, ale sposobu ich przedstawienia! Wg mnie powinno sie to wkleić w każdej sali z położnicami w szpitalach! Tak dla spokoju sumienia... a boli mnie to, bo za dużo odnośników znalazłam do własnej osoby i aż mi się głupio zrobiło...

jak szybko stracić pokarm

Witajcie.Wpadłam się przywitac i nadrobic zaległości.Zaraz zbieramy się na zakupy więc znikam.Do zobaczenia po walce Adamek-Gołota.Trzymam kciuki za Adamka. Gołota ma dla mnie zrypaną psychę.

dziewczyny jak wam coś powiem to padniecie trupexem :cool2::cool2:
synalek na noc wypił mało mleczka - 30ml, bo "mądra inaczej" mamusia na 1,5godz przed snem dała mu deserek owocowy :baffled: czekałam do północy aż junior się obudzi by dać mu mleczka, ale gnida jedna się nie obudził, więc poszłam spać...
junior obudził się o 5.30 więc ja biegiem lece do kuchni podgrzać mleczko (moje ściągnięte), mleko się podgrzało, ide di sypialni - synek śpi :cool: wkurzyłam się bo kolejne mleko na śmieci pójdzie, tym bardziej żal mi było mojego ściągniętego :baffled:
synek obudził sie wiecie o której?? przed 10 rano :szok::szok: po 14 godz spania, i po kolacji składająej się z deserku owocowego i 30ml mleka :nerd:
i weśśśś człowieku zrozum dziecko :confused::confused:

więc ankzoc, nie mleko modyfikowane na noc - tylko deserek owocowy i dziecko prześpi ci całą noc :-D:-D

nie no żarcik oczywiście :tak: ale ja naprawdę nie mam pojęcia czemu on po tak lichej kolacji tak długo spał (nieraz wypija 180ml mleka modyf i śpi tylko do 3)

pytam na głównym, bo wszystkie go czytacie...

moja znajoma, jak usłyszała, że robię dla Izy zupke z cukinią to była zaskoczona, bo ja tą cukinię obrałam ze skórki, a ona jak robiła w zeszłym roku synkowi, to dawała ze skórką. I się z tym lekko pogubiłam... a do wieczorka mnie już nie będzie, bo uciekam na małe zakupki żywnościowe z córcią... ach te babskie zakupy...

kornasia, tak chodzę do polskiej alergolog. a dlaczego pytasz?

tsarina, te "rady" są straszne :szok::szok: matkooo...
z tą cukinią to nie wiem :-:)-( myślę że nasza wyrocznia ci powie :tak::-) Jola hop hop, gdzie jesteś? :happy2:

hellooo:-):-):-)

tsarinko - ja bym jednak zrobiła zupke z cukinii bez skórki. Ostatnio robilam leczo dla mnie i M, i moja mama (było to przed awanturą) - powiedziala zebym cukinię wraz ze skórką dała - to była porażka... Wydaje mi sie, że długo gotowałam, a mimo wszystko skórka była twarda (dodam,że starłam cukinię na grubych oczkach).

jolu - fotka mnie rozczuliła na maxa!!! Normalnie ścisnęła mnie za serducho - czysta siostrzana miłość!!!

barmanko - nono... to od dzisiaj deserek + 30 ml mleczka wchodzi w wieczorne menu;-):-D Super - trzymam kciuki za powodzenie w dalszym przesypianiu nocek:tak::-)

confi - mi tez sie bardzo spodobala ta bluzeczka (o wyborze tuniki nie bede pisała - bosska:-D) - ja niestety chyba zle bym wygladała z tymi marszczeniami na rekawach (podobnie jest z bufkami:zawstydzona/y:) - ale Tobie we wszystkim ładniutko, wiec nie masz tego problemu :tak::happy2:

tsarina - no nie ma co "złota lista porad"... nie bierz niczego do siebie - bo ja chyba polowe z tej listy sama przerobiłam ;-):-D- a pokarm mam i nic zlego sie nie wydarzyło:happy2:

Hej kobietki.....
Otoz z ta cukinia jest tak.........ja tutaj w uk uzywam takich malych cukinni ( jak spory ogorek)....cukinie te maja bardzo miekka skorke i abso
cukinia.1216989608.1oop7sfs581k86o2nn7hdai1s0.jpg
lutnie ich sie nie obiera....tak samo z tych malych cukini nie wydraza sie pestek......

Pisze o tym bo pamietam ze kiedys u mojej babci robilysmy cukinie i byla ona taka duza....jezeli uzywacie tych duzych to skorke sie obiera....jezeli tych malych to w zadnym wypadku......cukinie mozna jesc na surowo w salatkach.....

reklama
Barmanko....ja to tez nie moge trafic za tymi naszymi dziecmi....u nas kiedys pobudka byla co 4 godziny w nocy na jedzonko.....teraz dziewczyny zjadaja obiad o 16.00....czasami wcisne im troche jakis owockow o 18stej i tak spia do 7.30...ubieram je ,przewijam i daje butle no i niby wydawalo by sie ze po tylu godzinach niejedzenia powinny wypic conajmniej 125 a tu du...a jak wypija 80 to jest cud......pozniej o 10.30 jedza kaszke na gesto 180-200ml......

No ale fajnie ze Marcelitko spal tak ladnie.....

A u nas dzis pada, ale jest bardzo cieplo na dworze...19 stopni....:-)
No i mam dobry humorek bo wyskoczylam na zakupki spozywcze a moja szafa powiekszyla sie o plaszczyk....a dziewczynki dostaly po sweterku.....

Ostatnia edycja:
Do góry