reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witam,
ale naklikałyście stron:szok::szok:przeczytałam tylko pobierznie, bo mały juz sie budzi, ale na szczeście troche ogarnąć mieszkanie zdąrzyłam.

Confi- odnośnie tego ciemiączka to wejdz sobie na strone http://dziecko24.pl/index.phptam lekarz odpowiada w przeciągu godziny na pytania bezpłatnie, ja raz korzystałam i bylam zadowolona.

reklama
Confi ja wybrałabm pierwszą.

Przepraszam Marzenke i mamamatysie od razu - ale to bedzie wyjazd na 2 dni (w tym 1 pogrzeb:-(), więc nie za bardzo będę dyspozycyjna czasowo dla szerszego grona. Nadrobimy to na wiosne:tak:
Pozostawię to bez komentarza... Tak pominąć Katowice:no2::no2::no2:

Dobre:-):-D:-).Na Filipa kaszka tez mało dzieła(śpi po niej 5-6 godz a później budzi sie na butlę, której nie chce pić-kubek niekapek o 2 w nocy???).Farmaceuta poleciła mi niemiecka herbatkę z ziółek, ściągnęła mi ją z hurtowni no i Fifiemu wydłuża się czas drzemek:tak:.Nie wiem czy to akurat po herbatce-na razie tek sobie wmawiam:sorry:.
A co to za herbata? Ja też ją chcę!!!

to dla mam glutenowych, ja daje Izie od wczoraj kaszkę nestle zdrowy brzuszek na dobranoc, spała całą noc:-)
Jestem na tyle zdeterminowana, że muszę spróbować.

Aga-Mam nadzieje, że wiosną spotkamy się w szerszym gronie:-).
Ale na jesień też???

Nina,Aga-Proszę wrzucę linki kilku rzeczy:
544 Biała Tunika sukienka zabot Japan Style
740 Szara marynarka kurteczka haft Japan Style r.M
MILUTKA CIEPLA BLUZA JAPAN STYLE KAPTUR Z USZAMI
all_pza_14.png

1144 Szaro czarna sukienka 2w1 bufki Japan Style
ELEGANCKI PŁASZCZ JAPAN STYLE! 3 kolory, HIT 2010

A powiedzcie mi, bo ugotowałam dziś Młodej obiad. Niestety nie jestem mistrzynią tak jak nasza Joleńka, ale ugotowałam kurczaka z ziemniakami. Moim zdaniem było sto razy lepsze niż to paskudztwo w słoikach, ale Natasza nie chciała jeść. Krzywiła się okropnie. Zastanawiam się czy to nie było trochę za gęste i może taka konsystencja jej nie odpowiadała. Jak sądzicie mogło jej to przeszkadzać i dlatego jeść nie chciała? Bo jak jej wczoraj zmiksowałam jabłko z bananem to bardzo chętnie jadła. Zresztą dziś też. Ale pyszny mamusiny obiadek jej nie podszedł...:sorry:

Ale na jesień też???
Oczywiście Marzenko, ja ponawiam zaproszenie:-).Uwielbiam gości, a ostatnio to prawie z kuchni nie wychodzę i testuje nowe przepisy więc potrzebuję królików doświadczalnych;-)(żart).
Herbatka to:"Herbatka na dobranoc-Spokojny sen" Hippa.
Taki mały słoiczek z niemiecka naklejką.W składzie ma wyciąg z kopru,anyżu,melisy,dzikiej róży i lawendy.To koncentrat(daje sie dosłownie na końcu łyzeczki) niestety u dzieci lubiących słodkie (jak mój Fifi) trzeba kombinować bo herbatka jest całkowicie gorzka.

A powiedzcie mi, bo ugotowałam dziś Młodej obiad. Niestety nie jestem mistrzynią tak jak nasza Joleńka, ale ugotowałam kurczaka z ziemniakami. Moim zdaniem było sto razy lepsze niż to paskudztwo w słoikach, ale Natasza nie chciała jeść. Krzywiła się okropnie. Zastanawiam się czy to nie było trochę za gęste i może taka konsystencja jej nie odpowiadała. Jak sądzicie mogło jej to przeszkadzać i dlatego jeść nie chciała? Bo jak jej wczoraj zmiksowałam jabłko z bananem to bardzo chętnie jadła. Zresztą dziś też. Ale pyszny mamusiny obiadek jej nie podszedł...:sorry:
U mnie to samo:-(.Słoiczki wróciły.Dzisiaj był rekord w jedzeniu, w ciągu 5 minut zjadł słoiczek"Warzyw z jagnieciną i kaszą jagielną",jakby był drugi to pewnie tez by nie pogardził:sorry:.

nie no 7 stron od 11 godziny wy to jestescie krejzolki ;-)

ostraszka - kupilam z bobovity mleczno-ryzowa z bananami na dobry sen robi sie ja na wodzie

nina27- witaj, mam nadzieję, ze znajdziesz czas na pogawedki ;-)jesli chodzi o klocki to fajne sa z fisher price sensoryczne http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/section.asp?s=bupeek&skipintro=true

confi- super, że zyjecie:-p Moja mała też jeszcze nie ma zrosnietego spokojnie ;-)obie sa super ale ja np nie cierpie golfów

tsarina- dzieci nalepiej uwielbiaja sie bawic rzeczami, ktore dla nas dorosłych sa nie atrakcyjne

marzena80- kurcze juz kupilam zobaczymy, czy cos to da jutro zdam relacje :-)

czesc dziewczynki tyle nastukalyscie ze was nie nadrobie:-(
bylam u rodzicow 3 dni stad mojaniebocenosc..

malyw czoraj skonczyl 5 mc:-D:-):tak: wazy 9100kg :tak:;-):-)
co do kaszek to podaje mu z bobovity smaczny sen w takim granatowym opakowaniu i spi ok 4-5 godzin,, co do sloiczkow to moj maly nie cierpi sloiczkow z hippa , lubi najabrdziej te z bobovity a gerberem tez nie pogardzi,.. z herbatek to nie za bardzo lubu jablko z melisa.. koperkowa wrecz uwielbia:) hehe

maly spi a ja zaraz ide obiad robic.. buziole kochane..

Confi ,ja też korzystałam z tej strony co anteczka.Muszę zapytac doktorka co on myśli o szczepieniu na pneumokoki.
Tuniki podobają mi się obie i obie bym wzieła .Przy okazji jeden koszt przesyłki.
Kurczę ale wy jesteście zgrabne dziewczynki.Ja o takich rzeczach to mogę tylko pomarzyć.Już kiedyś z barmanką stwierdzilyśmy,że my to worki na kartofle możemy zakładać.Barmanko,chyba się nie obrazisz!
Mój maluch zjada moje obiadki i nie marudzi.Problem jest tylko wtedy jak jest bardzo głodny. Obiadki mu daje wtedy jak jeszcze porządnie nie zgłodniał .

reklama
Kurczę ale wy jesteście zgrabne dziewczynki.Ja o takich rzeczach to mogę tylko pomarzyć.Już kiedyś z barmanką stwierdzilyśmy,że my to worki na kartofle możemy zakładać.Barmanko,chyba się nie obrazisz!
Mój maluch zjada moje obiadki i nie marudzi.Problem jest tylko wtedy jak jest bardzo głodny. Obiadki mu daje wtedy jak jeszcze porządnie nie zgłodniał .
Ja też dołączam do tego workowo-kartoflanego klubu...:crazy: Niestety:crazy: Kiedyś uważałam, że jestem gruba, a teraz marzę, żeby wyglądać jak kiedyś...

Do góry