reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Jolu-U nas pomogło .Niestety ortopeda tak zajął sie biodrami, ze zlekcewazył inne rzeczy.No i okazuje sie, że Mati ma kurcze stwów podkolanowych od dwóch lat intensywnie ćwiczymy ale rezultaty marne:-(.Musiał zrezygnować z treningów piłki nożnej i strasznie to przeżywa. A ja na głwie staje żeby znaleźć mu równie ciekawe hobby.Ostatnio zaczął interesować go breakdance.Może da się namówić na kurs.

reklama
aga, całuski dla Jagódki mua :****:-):-)
aguś, mamastud ma zapasowe mieszkanie - więc może skorzystasz z tym wynajęciem co? :rofl2:

mamstud, daj znać co ci powiedziała alergolog odnośnie wprowadzenia glutenu, ok?
fajnie że tamto mieszkanie zostawiliście sobie, znaczy się dzieciom :sorry:, na pewno sie przyda. moja chrzestna zrobiła identycznie, mieszkanko otrzyma młodszy syn, a starsza córka dostanie kaskę - bo ona do UK wyemigrowała i na chwile obecną nie zamierza wracać...
a tak wogóle ty nadal ciągniesz neta od sąsiada? ;-):happy:

owca, ślub z siostrą tego samego dnia? eeee ja bym tak nie chciała :sorry: ja wiem że to są koszty, że człowiek szuka sposobu by zaoszczędzić, ale jakby nie patrzeć to jest MÓJ dzień, ja jestem najważniejsza (tego dnia), to na mnie skupia się cała uwaga. taki dzień jest raz w życiu - więc można sobie pozwolić na egoizm ;-):tak:

monika, co do szczepień nie pomogę, bo tutaj pneumokoki są w standardzie (znaczy się za darmo, my mamy szczepionki 6w1)

jola, no ja nie chce się narzucać temu fotografowi...głupio tak.. tym bardziej że na gg pisał mi że jest zajęty teraz :sorry: ale ja taka niecierpliwa jestem :cool:

Ankzoc- zesli chodzi o te kaszki na noc to u mnie zrobily rewelacje. Podaje ja ok godz 20 i budzi sie ma jedzenie 7-8 rano. niekiedy poszaleje do 22 ale jak zasnie to pobudka dobiero rano. musze sobie zapas tych kaszek w polsce kupic bo u nas po 2 funty sa.
Jolu a ty gdzie robisz zakupy? U nas jest masa sklepow z pol jedzeniem a w jednym nawet nie drogo.

Jolu kazdy ma inne doswiadczenia. Moje dwie bliskie kolezanki (jedna z nich to siostra mojego D) poronily w Anglii. Zostaly potraktowane i przyjete przez lekarza tak jakby z grypa przyszly a nawt gorzej bo jak masz grype to chociaz zwolnienie lekarskie dostaniesz. Tak sie zlozylo ze siostra D zaszla w ciaze 2tyg przede mna i wyobrazasz sobie co musiala czuc jak brzuszek mi rosl. Teraz nie moze sie doczekac kiedy go zobaczy i jak sie spotykamy to caly czas bawi malego. Tak jak wczesniej pisalam sama mialam zagrozona ciaze a oni powiedzieli (bez jakichkolwiek badan) ze nic mi nie jest i smialo mam chodzic na 2h spacery i byc aktywna:wściekła/y:.
Mam wiele przykladow na lajtowe podejscie do tych spraw tutejszej sluzby zdrowia, ale po co zasmiecac forum?:-)

A czemu moje imie takim pogrubionymi i duza czcianka...:shocked2::shocked2:

Jeszcze raz podkreslam Ty masz swoje zdanie ja swoje....ja tez mialam ciaze zagrozona i mnie "potraktowali" super.....tez mam kilka znajomych i one nie nazekaja....A skad wiedzialas ze mnialas zagrozona ciaze....z Polski??? ja tez mialam badania w Polsce i niezlych nerw sie nabawilam przez lekarza.....

Nie chce sie wiecej wypowiadac na ten temat...bo tak jak piszesz ...szkoda zasmiecac forum.....

Jesli chodzi o zakupki.......( masz na mysli zakupki dla dziewczyn czy ogolnie ?)......u nas w Stamford nie ma polskich sklepow.......jak cos chce polskiego to moge kupic w Tesco lub Morrison...oni maja polki z polskimi produktami....
A tak wogole to my jakos specjalnie nie tesknimy za polskim jedzeniem....od czasu do czasu ogoreczki kwaszone....pychaaaaa

Ostatnia edycja:
a u nas usg bylo robione jak mały miał 3 tyg było ok ale czy to nie było za wcześnie nie wiem , może można bylo by powtórzyć
A ja dostałam dzisiaj pierwszą @ a tak bylo fajnie ale zmniejszenie podawania cyca musi mieć jakieś skutek :-(

dziekuję wszystkim cioteczkom za zyczenia i całuski dla Jagodzi :***********

Was to na chwilę zostawić na forum - to 2 strony naklikacie, hehe - ale to dobrze...bo wieczorem jakiś przestój panuje ;)

moniko - cieszę się, że narobiłam ci smaka:-):-):-) a przepisik wafelkowy - polecam :)))

owca- nie przerażaj sie organizacją - tu na forum mamy spacejalistkę w internetowym załatwianiu wszystkiego (ślub i chrzciny - 1 klasa) - barmankę oczywiście - z pewnością pomoze Ci w czym sie da, i podrzuci kilka "złotych" pomysłów:-):-):-)

mamamatysia, monika - współczuję problemów ortopedycznych.. Ja idę w listopadzie 4 raz do ortopedy. Wszystko w porządku, ale co jesteśmy na wizycie, On wyznacza nam kolejne wizyty - to chyba dobrze.. Chociaz pediatra wypisując skierowanie - za każdym razem pyta sie czy są problemy, że tak często ortopeda chce nas widywać..
Ortopeda powiedział kiedys tak - ze u chlopców zmiany widac szybciej, u dziewczynek pojawiaja sie one nagle. Dlatego co 1 - 1,5 miesiaca chce jąu siebie widzieć, aby niczego nie przegapić:eek::happy:.

reklama
hej dziewczyny:-)
Dawno mnie nie było.. tak że z niektórymi z Was to w ogóle się nie znam.. no ale nadrobimy ;-)
Myślę, że teraz będę w miarę na bierząco z Wami klikać.
W końcu mam zaliczone egzaminy i mogę odsapnąć. W poniedziałek czeka mnie jeszcze wycieczka na uniwerek, żeby złożyć podanie o urlop.
Cieszę się, że się zdecydowałam na wychowawczy no bo w przeciwnym razie już wczoraj musiałabym być w pracy:no:.
A jak u Was?? Ciekawa jestem, czy któraś już chodzi do pracy??
Ja dorabiam sobie w domku, dzięki koleżance mam taką możliwość, za co jej jestem bardzo wdzięczna.. więc po nocach siedzę przed kompem.. no bo w dzień same wiecie jak to jest z tymi naszymi bąblami, a do tego jeszcze obowiązki domowe...
Mam nadzieję, że podołamy finansowo.
Mam zamiar kupić małej klocki.. może któraś z Was mi może jakieś polecić. Myślę o takich dużych i zaokrąglonych na brzegach...

Do góry