reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Dobry wieczór majówki.
Jestem zła bo nawet nie zauważyłyście, że zniknęłam:-:)-:)-(.
Patik 80-Ja również cieplutko witam wśród nas. Jesteś mój rocznik i pochodzisz ze śląska;-)
Aga-Współczuję niewesołej sytuacji w domku.Czasem bliscy potrafią być wredni(coś o tym wiem non stop mam teściową w domu:wściekła/y:)
Barmanko -Dzięki za test fotelików.Akurat mój obecny faworyt wypadł najlepiej więc łatwiej będzie namówić męża na wydatek rzędu 700 zł:-) Usciski dla Marcela z okazji ukończenia 5 miesiąca:-)
Marzenko-Zdrowiej biedaczko.Mam nadzieję, że nie rozłoży Cię jakieś paskudne grypsko.
Mamstud-Cieszę się, że już jesteście na nowym mieszkanku.Brakowało mi Twojej obecności na Forum.
Tsarina-Dobry kawał:-D:-D:-D
M&m's-Witamy w kraju.Fajnie, ze szczęśliwie dolecieliście.Udanego pobytu.I melduj się co jakiś czas.
Tikanis-Zdjęcie cudne.Mamusia i synek jak zwykle śliczni
Ankzoc-Co do tego fotelika pojechaliśmy po niego w czwartek i wróciliśmy bez:-(.Owszem jest śliczny ale strasznie wąski.Jak włożyliśmy Filipa w kurtce nie mógł się ruszyć.A co będzie jak faktycznie go na ubieramy:eek:.
Musze (cicho,żeby nie zapeszyć) powiedzieć, że Filip przespał dwie ostatnie noce:tak::-D:tak:.Zasypiał ok 20.30 i budził się ok 8.Aż boję się o tym piać bo jeszcze się na mnie zemści:sorry:.
Prócz tego od piątku pichcę i sprawia mi to oooooogromną frajdę(dietę diabli wzieli to przez te smakołyki Moniqsan;-)).No i zaopatrzyłam Fifika w zapasy dyni na zimę.
Oto nasz nowy nabytek i zadowolony użytkownik:

Załączniki

• IMG_4279 [MiniFoto].jpg
    IMG_4279 [MiniFoto].jpg
    26 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Witam!
ale miałam dzisiaj leniwą niedzielę...z łóżka zwlekłam się po 11, Hanulka już nie spała jakiś czas, ale nie płakała, a wręcz przeciwnie słychać było że się dobrze bawi bo gadała i śmiała się na przemian, więc jej nie przeszkadzałam, jakież było moje zdziwienie kiedy zajrzałam do jej łóżeczka - Hania leżała na brzuszku!:szok: a więc dzisiaj pierwszy raz samodzielnie przewróciła się z plecków na brzuszek:-) no i dzisiaj zjadła pierwszy raz całą porcję zupki którą jej ugotowałam :-)

mamamatysia też zaczęłam pomału myśleć nad zmianą fotelika, bo jak ubieram Hani cieplejszą kurtkę to siedzi nieruchomo i ma w nim strasznie ciasno, ale... mój M. stwierdził, że przecież fotelik jest do 13kg, no i lepiej jak Hania stabilnie w nim siedzi,bo tak jest bezpieczniej a więc zmiana nie jest jeszcze konieczna. Sama nie wiem...na razie poszukam przynajmniej w necie

My już dawno po chrzcinach, organizowaliśmy w domu jak Hania miała 5 tygodni, jak tak Was czytam to trochę żałuję, że nie pomyśleliśmy o naszej wspólnej sesji zdjęciowej, wtedy to w ogóle nie przyszło mi do głowy:-(niby każdy miał aparat i pstrykał fotki, a po całej uroczystości jak przeglądałam zdjęcia to nie znalazłam takiego na którym ja trzymam Hanusię, za to mój M. ma ich mnóstwo:wściekła/y:

ankzoc własnie że zdjęcia które dodałam są widoczne nawet wtedy kiedy nie jestem zalogowana, dlatego pytałam...
tikanis super fotka, pięknie wyglądacie!
aga_k_m ale rośnie Wam z córeczki kibic!super musiała wyglądać:laugh2:
ale robicie smaka z ankzoc na te % truneczki, moja Hanusia na razie śpi, więc pewnie bym się skusiała może na pół lampki czerwonego wina, ale pustka u mnie w barku:-( a co do domku to my wybraliśmy prosty projekt domu z poddaszem użytkowym (projekt indywidualny) a i tak w trakcie budowy wciąż wychodzą dodatkowe koszty

Ja jestem :-)
Tylko że nie nadrobiłam paru stronek zaległości i nie za bardzo wiem co teraz na tapecie :sorry:

Odwiedziła nas dziś mama chrzestna Lilijki z mężem i przynieśli nam torbę z kosmetykami Skarb Matki (kiedyś pisałam, że na chrzcinach zgadaliśmy się, że to tego chłopaka rodzinna firma :-))

Hej....ja tez sie melduje....choc wlasnie bylam na nk zeby wstawic jakie swieza foteczke bo "krew mnie zalewa " ja moja tesciowa kopiuje jakies stare fotki jak dziewczyki mialy np. dwa miesiace wiec musze wrzucic cos nowego...

No ale Aga....mnie "wypedzila" z nk bonapisala ze nie ma z kim pisac....
No rzeczywiscie pustki tu dzis.
No i wlasnie skonczylam tez karmic dziewczyny na przymus....kurcze ja juz naprawde nie wiem co robic....wiecie ze jak one zjedza o 15-16stej obiadek tak okolo 180ml tak juz do rana 10.30 jest im ciezko wcisnac 100ml mleczka.....i naprawde mowie o wciskaniu....bo one jak nie chca to potrafia tak mi zafajdolic lapka w butle ze na metr mi wyleci...
Martwimy sie z mezem....zaczelam podawac im zestaw witamin dla niemowlat bo one na dobe wypijaja wlacznie ze zjedzona kaszka 300ml mleka ...a powinny 600ml.....:-:)-:)-(

Mamamatysia...oj kochana....brakowalo nam Ciebie..:tak::tak: a jak ze inaczej..:tak:
Fifi slicznie wyglada w krzeseleczku...taki szczesliwy ....a i fajny kolore....
no i fajnie ( oczywiscie zeby nie zapeszac ) ze synus sprawuje sie tak slicznie podczas nocy....

Moniqsan....fajnie z tymi kosmetykami...no i firma bardzo dobra...

a ja nie ogladalam zadnych wyscigow....moze mnie zlinczujecie ale jestem strasznym anty- sportowcem....nie cierpie sportu....meczow...wyscigow...niczego.....a nie przepraszam lubie jazde figurowa na lodzie i to w szczegolnosci pary...:sorry::sorry::sorry:

Dzis mielismy przepiekna pogode... 19stopni i cudowne grzejace sloneczko....ach uwielbiam taka jesien gdzie sie idzie i liscie szeleszcza pod stopkami....:tak:
Po spacerku szalalam na wirtualnych zakupach....oj dziewczynki wzbogacily sie o kilka nowych fatalaszkow....:-)

Po spacerku szalalam na wirtualnych zakupach....oj dziewczynki wzbogacily sie o kilka nowych fatalaszkow....:-)

Faaaajnie :tak: Jak tylko będziesz mia ła sposobność, pochwal się, dobra.

Ja też oglądam formułę :tak: Mąż to już w ogóle jest chorobliwie zagorzałym kibicem. A w tamtym roku byliśmy razem (wszyscy troje - Lili w brzuszku:rofl2: ale jeszcze nikt o niej nie wiedział, łącznie z nami :happy:) na wyścigu na Monzy :happy: Przy okazji spędziliśmy wspaniale 3 dni, pojechaliśmy wypożyczonym samochodem do Verony i Wenecji a mieszkaliśmy w Mediolanie :blink:

Załączniki

• IMG_8450.jpg
    IMG_8450.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_8549.jpg
    IMG_8549.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_8566.jpg
    IMG_8566.jpg
    49,9 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_8567.jpg
    IMG_8567.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_8329.jpg
    IMG_8329.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_8704.jpg
    IMG_8704.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_8578.jpg
    IMG_8578.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_8604.jpg
    IMG_8604.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 51
No tak :evil:
Podjudziły do pisania jedna z drugą a same sobie poszły:sad:

dla łasuchów :-p - na obiad z mamą chrzestną zrobiłam dziś lasagne warzywno-mięsną z beszamelem i sałatę z rukolą, mozarellą i oczywiście ... suszonymi pomidorkami :-D oraz ciasto marchewkowe :rofl2:

Moniqsan...jak tylko przesylki dojda to jasne ze sie pochwale.....:tak:
Powiem Ci ze to zdjatko z golabkam...reeeewelacja...wyszlas tam jak aniol....no i ten kolor wloskow...slicznie....:tak::tak:

a ja wlasnie przegladalam fotki aby cos wybrac do wrzucenia na nk....no i natrafilam na fotke tortu.....jak mi sie przypomial smak...taki leciutki smietankowo- tofii....normalnie slina mi po pyszczku cieknie.....:-D:-D

Załączniki

• DSC01609.jpg
    DSC01609.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 38
reklama
A u nas dzis mielismy na szybko....grillowany schabik...salatka z kus-kusa z Suszonymi pomidorkami, oliwkami, czosnkiem i cebulka...a do tego grillowane szparagi.....:tak:

Moniqsan....no wlasnie najpierw mnie tu Aga do porzadku przyprowadz a teraz to wszystkie zniknely...:-(
Ales mi smaku narobila na lasagne....no i ciasto marczewkowe z mnooostwem orzechow wloskich....pyyycha...

Do góry