reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

No zaleglosci juz nadrabialismy rano.....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:.....moj maz niestety ( albo stety) jak jest w domku to nie daje mi spokoju..:-D..choc ja czasmi jestem padnieta......:tak::tak:....

No a teraz wlasnie on poszedl na komputer a ja klikam przy laptopie....ale juz mi zapowiedzial ze noc jeszcze przed nami....:-D:szok::-D

reklama
No zaleglosci juz nadrabialismy rano.....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:.....moj maz niestety ( albo stety) jak jest w domku to nie daje mi spokoju..:-D..choc ja czasmi jestem padnieta......:tak::tak:....

No a teraz wlasnie on poszedl na komputer a ja klikam przy laptopie....ale juz mi zapowiedzial ze noc jeszcze przed nami....:-D:szok::-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ech Słodziaki!! Już nad Juniorem pracują.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Och wypluj te slowa:szok::szok::szok::tak:.....chyba naprawde bys musiala zapakowac swoja dwojeczke i jakos tu do mnie przybyc zeby wspomoc cioteczke z baby boom:-D:-D:-D:-D

Alez masz pomysly.....no coz wypoczeta to i wyobraznia dziala.....

A ja bardzo czesto robie ziemniaki z czosnkiem...tzn. cale glowki czosnku ( najpierw trzeba sciac dolna strone tak zeby bylo widac kazda czasteczke) zawijam w folie aluminiowa( robie tak paczuszke)...

Hi hi :-D też tak często robię. Ale najczęściej taką wersję: ziemniaki kroję w ósemki, czosnek dzielę na ząbki (bez obierania z łupinek) wszystko na blachę polewam oliwą, posypuję solą, pieprzem i obficie rozmarynem i zapiekam. Do tego dip z jogurtu greckiego jednej łyżki majonezu, soli pieprzu i wyciśniętego czosnku. Hit kinowych/koncertowych imprezek u nas :-D

Też chcę zobaczyć minę barmanki, bardzo, bardzo chcę :laugh2:

jola ale z tego Twojego męża temperamentna bestia :rofl2:

Moniqsan.....no ja mu zawsze mowie ze on taki niewyzyty.....:-)..a on mi na to ze ja to bym co pol roku chciala...:-D:-D:-D:-D;-);-)

A jesli chodzi o czosnek to ja sobie nie wyobrazam gotowania bez niego no i cebuli ....cebulki to u nas ida kilogramy....:tak::tak:

Hi hi :-D też tak często robię. Ale najczęściej taką wersję: ziemniaki kroję w ósemki, czosnek dzielę na ząbki (bez obierania z łupinek) wszystko na blachę polewam oliwą, posypuję solą, pieprzem i obficie rozmarynem i zapiekam. Do tego dip z jogurtu greckiego jednej łyżki majonezu, soli pieprzu i wyciśniętego czosnku. Hit kinowych/koncertowych imprezek u nas :-D

No nagrabilaś sobie kobieto!! Teraz to już nie masz wyjścia, czuję się do ciebie zaproszona na wyżerkę. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Też chcę zobaczyć minę barmanki, bardzo, bardzo chcę :laugh2:
Och normalnie jej męża trzeba by z aparatem ustawić, a potem taką fotkę z jej miną na forum zamieścić!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jolu
A mogłabyś podać przepis na to risotto ? :sorry:

U nas z cebulką to samo, też bardzo lubimy. Czasami robię nawet takie danie (zupełnie niedietetyczne, niezdrowe i w ogóle, ale uwielbiam że ach!) - baaaardzo dużo cebuli skrojonej w piórka duszonej baaardzo długo z kiełbaską, aż cebulka zrobi się mięciutka i słodka, do tego chlebek z masełkiem. Na zimowy wieczór mniam

Taka cebulak duszona z kielbaska to moje "dziecinstwo" zawsze tata w zime robil nam na sbniadanko w sobote....ach rozmarzylam sie...

A risotto...prosze....
1 duza cebula
2 zabki czosnku
pol papryczki chili
2 "sticki" selera naciowego ( kurcze wypadlo mi to slowo po polsku i nie mam pojecia jak to sie nazywa:sorry:)
pol butelki bialego wina
ryz risotto
bulion z kurczaka lub warzywny
grzyby suszone....ja uzywam takiej mieszanki " wild mushrooms".....ale w Polsce uzywalam suszonych prawdziwkow i podgrzybkow...
swieze pieczarki
szpinak....

Cebulke, czosnek i chili podsmazam, dodaje poprojonego drobno selera. Po dodaniu ryzu wszystko trzeba zeszklic i podlac winem....jak alkochol wyparuje dodaje bulion ( rozpuszczam kostki rosolowe)
W osobnym garnku gotuje grzyby, po odsaczeniu wrzucam do ryzu i wlewam tez ten wywar
Pewnie wiesz ze ryz potrzebuje duuzo plynu...
Pieczarki tez kroje i podsmazam a nastepnie wrzucam do ryzu....
Wszystko robi sie na malym ogniu 25-30 minut przed samym koncem dorzucam szpinak.....podaje ze startym parmezanem i posypanym swiezym tymiankiem....

hejka,teraz dopiero doczytalam ostatniej strony od wczoraj ,tyle piszecie:szok:chyba niektore mamusie sie nudza?
xaver tez jest "jeczydupcia"moze przez ta pogode.

confi nie drecz sie za duzo on juz nic nie pamieta,jeszcze nieraz poobija sie,ja tez sobie wmawiam ze jestem niedobra matka zdazaja sie takie sytuacje ale niema na swiecie idealnej matki.

fotelika nie musze kupic bo mam po starszym,wsumie xaver pomalu juz sie nie miesci w nosidelku jak jest cieplej ubrany,tak samo w gondoli szkoda.

dla blizniaczek wstystkiego naj...

tez jestem rocznik "82-kwiecien

reklama
Do góry