reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

marychna - co tak malusio nam piszesz?... co tam u Was... pogoda jak pogoda, ale co u Ciebie, Tomusia...? Jestes z Opolskiego, a dokładnie? zanim z dziewczynkami z okolic Katowic i Krakowa się spotkam, szybciej będe w Opolu, więc...;-):-D
Aga_k_m- jestem z Kędzierzyna-Koźla

Mało pisze bo Tomi śpi jak zając niby ponad 2 godzinki tak ze 3 razy na dzień ale w wózku i jak go od czasu do czasu zakołysze. A jak nie kołysze i nie obracam na inne boczki to pośpi 40 min i ryczy pół dnia.
Poza tym od 5 listopada wracam do pracy i przyzwyczajam Tomcia do innego jedzenia czyli słoiczki: obiadki i deserki. Kaszkę narazie odpuściłam bo nie chciał i się dławił. To tyle u nas.
Aha mały okropnie sypia musze kilkanaście razy wstawać obracać go na boczek i dawać smoczek. Nie wiem czemu ale jak leży na wznak to strasznie się wierci i wierzga nóżkami przez co ja nie śpię.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!!!
Kurczę jak ja nie lubie jak jest zimno.u nas pada śnieg i wieje jak cholera.mikołaj stoi i w oknie i jest zachwycony ,ja niestety nie bardzo.

barmanka- nic sie nie boj, glowa do gory , mnie to samo czeka na poczatku listopada.. no i w sumie mysle ze nie ma sie czego bac ale moj szef umie byc zlosliwy i tych jego zlosliwosci sie obawiam..:///

Witajcie Majóweczki, widzę, że wena dopisuje i dobrze :-)
Kusicielki jedne! Jakieś pyszne żarełko, alkohol się przewija :-) Jak odstawię małą od cycka będę jeść i pić do upadłego :-)

Wszystkim chorym życzę powrotu do zdrowia, a zdrowym oby nie zachorowały :-)

Nie mam na nic czasu bo jesteśmy w trakcie pakowania naszego dobytku, sprzątania w nowym mieszkanku i przeprowadzki. Mamy plan przenieść się w ten weekend, mam nadzieję, że się uda. Normalnie jak patrzę na ten syf to mi się odechciewa. Przeprowadzałam się w moim życiu 18 razy i mam nadzieję, że ten będzie przed ostatni :-) Nie wiem kiedy podłączymy internet w nowym M i już się martwię, że długo mnie z Wami nie będzie i o mnie zapomnicie :-(

Cześć dziewuszki :-)
Gdy mąż mi rano, a dokładnie Lili oświadczył że "śnieżek za oknem" byłam pewna że sobie robi jaja. Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się że to prawda :shocked2:
Kurcze, trochę jestem zła, bo miałam w planach spakować małą do wózka i pojść do Multikina na seans MultiBabykino i chyba z planów nici :crazy:

mamstud, głupia Ty, jak niby miałybyśmy tu o Tobie zapomnieć ?

marychna fajnie Ci że mały tak śpi w dzień, U nas 2 razy po 15 minut to góra :hmm: Jedynym pocieszeniem jest codzienne przesypianie nocy od 21 do 7 bez żadnej pobudki. Za to dzień należy w całości do mojego dziecka :tak:

hello :)))

no barmanko - masz rację- jestem przemile zaskoczona, ze Majówkom zaczyna wena dopisywać:tak::-D:-D suuuuperrr!!!
Tylko, ze Wy cholery (nocne trio pod wezwaniem: barmanka,m&m's, moniqsan) jak nie o jedzeniu - to o piciu, hehehe - ale wybaczam, bo i ja cos zawsze dobrego podskubię, a i malutkie piwko z soczkiem M mi po obiadku serwuje :-p Jaguśka jest przyzwyczajana na 3-4 godziny przerwy między karmieniami,wiec akurat... obiadek je z nami, a po obiadku każdy delektuje sie po swojemu ;-)

marychna - u mnie to samo z nocnym wstawaniem... Wczoraj czytałam o skokach rozwojowych - Nasze Maluchy przeżywają teraz lek separacyjny, więc... niby wszystko w normie... no zobaczymy w kazdym badź razie...
Kedzierzyn-Koźle powiadasz... no ciut dalej od Opola... :happy:

mamstud - życzę szybciutkiej przeprowadzki i jeszcze szybszego ogarniecia się z nią!!!:tak::-):-):-)

Witam wszystkie majowe mamusie !!! Dzis tylko na moment wpadlam zobaczyc co tam slychac ciekawego, a cieszy mnie to ze chociaz u Was same dobre wiesci. My dzis po lekarzach biegamy bo maly dostal biegunke wczoraj i cala noc nieprzespana bo bardzo plakal i co godzinke sie budzil :-( kolejna wizyta w przychodni kolo 13 i jak do tej pory nie przejdzie to szpital niestety :-( Pozdarwiam wszystkie mamusie i zycze fajnego dnia !!!

Aha mały okropnie sypia musze kilkanaście razy wstawać obracać go na boczek i dawać smoczek. Nie wiem czemu ale jak leży na wznak to strasznie się wierci i wierzga nóżkami przez co ja nie śpię.

Marychna u mnie było DOKŁADNIE TO SAMO!!!!!! Majka sie nie budziła, nie płakała, ale wierciła tak że całe łóżeczko chodziło, mnie już samo jej "szuranie" nogami po materacyku wybudzało! i też wstawałam po 6 razy np.!!!:no::no:

Skończyło się to jak Maja skończyła 5 miesięcy i "na próbę poszła" spać do Mikołaja do pokoju. I tam już została na szczęście. Bo od tamtej pory ja śpię całą noc. Budzę się tylko jak ona płacze a nie jak wierci. Mikołaja nie budzi nic.:cool2:

Nie wiem kiedy podłączymy internet w nowym M i już się martwię, że długo mnie z Wami nie będzie i o mnie zapomnicie :-(

Nosz mamstud, jak ty jakąś głupote palniesz!!:wściekła/y: No wiesz, powinnyśmy się chyba wogóle obrazić za takie insynuacje!!!:no:

Moniqsan, ŚNIEG w Warszawie!! no ja nie mogę. Kurczaki zaraz lecę zrobić zdjęcie co u mnie jest. To zrozumiecie moją konsternację w kwestii lądowania w piątek w warszawie.:eek::eek:

reklama
Mamstud będę tęsknić:-( ale cieszę się Twoim szczęściem tj nowym mieszkankiem:tak::-) wracaj do nas prędko!!

Barmanka jak rozmowa z szefuniem?? Mam nadzieję, że tylko strach miał wielkie oczy a w realu było ok:tak:

My nadal zakatarzeni, a tak bym na spacer wyszła...:-( szybki spacerek po lesie to coś, co daje mi pozytywną energię:tak:
Zamowiłam na allegro zabawkę do łóżeczka, bo Mati z upodobabiem rozbraja karuzelę i pozytywki. Jak dojdzie to Wam napiszę w odpowiednim wątku jak się spodobała:tak: nazywa się to Świat Odkryć Tiny Love.

Miłego dzionka!:-D

Do góry