reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ja tak na szybko, byli znajomi (niezapowiedziana wizyta) i do tyłu z robotą jestem :eek:

confi, ja bym się zgodziła na twoim miejscu tym bardziej że to ty sama ustalasz sobie grafik, nikt ci nic nie narzuca :tak:
co do plam to u mnie też Vanish (to na stare plamy), na świeże idelane jest szare mydło :tak::tak:

k.m. widze Jezusa :rofl2:

jola, ucałuj bąbelki od cioci :******

tsarina, piękna pamiątka :tak: również żałuję że u nas nie było tej tradycji :sorry:

sara, wietny pomysł z tym kombinezonem ochronnym ;-) a właściwie w sklepie to ja widziałam taki plastikowy płaszczyk, ubierasz w to dziecko, wygląda jakby miał płaszcz p.deszczowy :sorry:

mamamatysia, nie znam nikogo kto by miał taki wózek

reklama
Witam

m&m's - zdrówka życzę

Jolu - wszystkiego najlepszego dla dziewczynek!

Bohaciefka - również wszystkiego dobrego dla Małgosi

A u nas strasznie zimno na dworze, brrr....

JOLU - GRATULACJE DLA CIEBIE, MĘŻA I DZIEWCZNEK!!! DUŻO MIŁOŚCI, SPOKOJU I WSPÓLNYCH RADOŚCI WAM ŻYCZĘ!!! :***********************

Confi - Kochana, ja też bym się zgodziła na ten układ.. I tak niedługo powracamy do pracy, a te nienormowane godziny i grafik zależny od Ciebie wspomogą Wasz budżecik, a większy budżecik to więcej przyjemności dla Ciebie i Damianka. Poza tym szybciej Tatusia wdrożysz w pełną opiekę nad Synusiem:tak::-)

marychna - co tak malusio nam piszesz?... co tam u Was... pogoda jak pogoda, ale co u Ciebie, Tomusia...? Jestes z Opolskiego, a dokładnie? zanim z dziewczynkami z okolic Katowic i Krakowa się spotkam, szybciej będe w Opolu, więc...;-):-D

barmanko - niezapowiedziane wizyty są na ogół extra (czlowiek sobie nie zdaje czasami sprawy, jak szybko jest w stanie przygotować nagłą imprezkę, podczas gdy codzienny obiad czasami robi się jak ...) - mam nadzieję, że i w Twoim przypadku tak było:tak::-D

Witam dziewczyny ja już po wizycie u lekarza i mamy skierowanie do laryngologa bo dr mówi że Kamilek reaguje na naciśnięcie ucha mi się jakoś nie wydaje ale sprawdzić nie zaszkodzi wziełam jutro urlop ja też chora więc może się przyda
przepisała mu eurespal narazie bez antybityku i dobrze Widze że dziewczyny ze ślaska organizują spotkanko ja również zapraszam do siebie :-) co prawda studiuje w Katowicach ale z Kamysiem raczej tam nie bywam

jola - jestem z Wejherowa z Trójmiasta więc do Warszawy spory kawałek:-(.
Wszystkiego dobrego dla dziewczynek!!!! Czystych nosków, pełnych brzuszków i więcej tłuszczyku dla mamy;-).

m&m's - dziewczyno, zapalenie płuc:szok:, poważna sprawa, zrób rtg, a podczas pobytu u rodziny daj się otoczyć opieką jak nad niemowlakiem. Wracaj do zdrowia!!!

monisqan - jestem pod wrażeniem menu kolacji we dwoje, masz nietuzinkowe pomysły na kuszenie podniebienia:-).
confi - ja też walczę z plamami ale póki co bezskutecznie. Małgosia udaje motocykl najczęściej podczas jedzenia więc wszystko wokół marchewkowe i ja też.
Współczuję remontującego sąsiada, pogoda taka, że nawet nie można się wymknąć na spacer.
Co do pracy to fajny układ, mam podobnie, wracam od 5 listopada na 1/4 etatu więc 10h tygodniowo i sama ustalam kiedy.
tsarina - fajna pamiątka.
m@dz1@ - sprawdzić nie zaszkodzi, maluszki czasem mają subtelne objawy i te starsze też, nie zawsze przebiega z gorączką. Mam nadzieję, że to fałszywy alarm.

sara, marychna - dziękuję w imieniu Małgosi za życzenia :).

mamamatysia - moja Małgosia jeszcze nie ma ale u starszej córki stosowałam przemywanie przegotowaną wodą szczoteczką silikonową nakładaną na palec i dużo moich znajomych. Gaba ma 5lat i właśnie pierwszą dziurę na koncie:-(, czekamy na wizytę u stomatologa. Niestety też nikogo nie znam z takim wózkiem.

Pogoda beznadziejna, Gaba przeziębiona wiec siedzę z Obiema w domu, marudne obie bo nie przyzwyczajone do długiego siedzenia w domu.
W tym tygodniu będę suszyć owoce i warzywa, pomaluję fikuśne buteleczki i będę miała takie aromatyczne dodatki do świątecznych prezentów.
Chwilkę pomilczę bo muszę nadrobić zaległości w papierach i przygotować różne refundacje a mogę to zrobić tylko jak córki już śpią, ale będę podczytywać.
Zdrówka i pozytywnej energii, trzymajcie się dziarsko w deszczowe dni.

Ostatnia edycja:
czesc wam dziewczynki- no i bylysmy u lekarza i na szczescie grypsko to to narazie nie jest ale jestesmy przeziebieni..:// mi w sumie katar juz przeszedl , czasami cos tam odchrzakuje ale malego zlapal katar no i czasami pokasluje ale pani doktor powiedziala ze jak narazie w plucach i oskrzelach czysto,, dostalismy mase lekarstw.. ehh 100 nie moja..:/ a maly budzi czescej sie w nocy a to z powodu glodu a to bliskosci a teraz doszedl jeszcze katar noz kuzwa cholery mozna dostac..:///

m&m, aga-k-m, mamamatysia, boheciafka- dziekuje wam dziewczynki;-)

heeee aga było dokładnie tak jak mówisz ;-) im mniej mam czasu tym szybciej coś robię, czyli i tak się ze wszystkim zdążę obrobić - tyle tylko że latam jak kocur z oparzoną kitą :rofl2:

laseczki kurna ale mam pietra :sorry::sorry: jutro ide do szefa na rozmowę... stresuje się jak cholera :crazy: a ja zamiast popatrzeć słówka, ułożyć sobie w głowie to co chce mu powiedzieć to 1000 innych rzeczy robie... :eek:

reklama
Do góry