M
Marzena80
Gość
Oj to widzę, że nasze spotkanie chyba nie za bardzo dojdzie do skutku.. Szkoda, bo nie wiadomo jak długo będzie jeszcze ciepło. Ach, najwyżej się później coś wymyśli...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj, a od czego zaczęłaś dokarmianie? Nie martw się tym, że musisz dokarmiać, choć dokładnie Ciebie rozumiem - są to niezapomniane chwile, które być moze przeżywamy po raz ostatni (chyba że zaplanujemy trzecie /albo się przydarzy;-) /). Póki co łącz dokarmianie z karmieniem naturalnym, ja wolę karmić nocą zw względu na właściwości mleka nocnego no i przeciwciała.Kaatharina masz rację. Teraz zalecenia żywieniowe są dokładnie takie jak piszesz. Dodam jeszcze, że dzieciom karmionym tylko piersią można rozszerzać dietę za zgodą pediatry po ukończeniu 4go miesiąca. Powodem szybszego rozszerzania diety może być m.in. słabe przybierania na wadze, a u nas dokładnie tak jest. Gaba ma 4 miesiące i tydzień i zaczynam się "bawić" w inne jedzenie. Ja też chciałam karmić do 6go miesiąca tylko piersią ale jakoś się nie udało... :-(