reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

confi - brak mi słow...uznania oczywiście - po kim Dami odziedziczył zdolności akrobatyczne:-)?
A Twojego M, to ... hmmm - "ubiłabym" czasem - sorry za wyrażenie - ale - Dziewczyno - Ty niedługo nie będziesz mogła wyjść do wc (w trakcie gdy Dami zostanie z Tatusiem), bo nie wiadomo co zastaniesz po powrocie... Ehhh te CHŁOPY:crazy::angry::crazy:

mamstud - dzięki Ci za anegdotę.. To straszne co przeżywa Twoja koleżanka.Ja też mam kilka koleżanek z poważnymi problemami u swoich dzieciątek - i serce się kraja jak z nimi rozmawiam i patrzę na te maluszki.

Wiesz - dla mnie dzisiejsza wizyta w labo, to nie było kłucie rzędu szczepienia...Ten straszny płacz i bezzdech Jagi na długo pozostanie mi w pamięci :-:)-:)-( mojemu M też.. urwał się biedak z pracy, aby zobaczyć co się z nią dzieje w domku..

reklama
aga_k_m wiem, że była to dla Was trauma i w żaden sposób tego nie bagatelizuję. Gaba nie płakała przy pobieraniu krwi, za to przy pierwszym szczepieniu było podobnie jak u Was. Do tej pory pamiętam jej wrzask, szloch i histerię...
Nina2003 daj znać co powiedział lekarz. I w ogóle wszystkie dziewczyny ganiające po lekarzach, rehabilitantach piszcie co u Waszych pociech i co powiedzieli lekarze.
My najbliższą wizytę mamy 23 września, mamy się zgłosić na szczepienie i z ponowną morfologią.
Mam do Was pytanie, czy Waszym dzieciom nadal drżą rączki i przy ubieraniu przyciskają je mocno do siebie? Gaba tak właśnie robi... Starszak miał problemy z napięciem mięśniowym i zastanawiam się czy powinnam ją komuś pokazać.

mamamatysia - powodzenia przy następnej próbie, moja miała pobieraną krew z palca, darła się mocno, przystawiłąm do cyca i szybko zapomniała. Starsza córka miała pobierana krew w wieku 4 miesięcy ale z żyły (dosyć często, ok 4 -5 razy w roku i raz z palca ale te 5 lat temu to piguła wyciskała krew z palca - to był koszmar!!!!)

mamstud - moja Małgosia też zaciskała jedną rączkę, minęło 3 tygodni temu. Ale jak widzisz podobieństwo objawów do Andzejka to lepiej pokaż to pediatrze, niech neurolog sprawdzi odruchy i napięcie (może lepiej rehabilitant?).

confi - ech, mój mąż często zasypiał przy pierwszej córce i nie słyszał jak marudzi!!!

Confi co do słoiczków - Ty karmisz Damianka piersią - o ile się nie mylę, model karmienia dzieci, karmionych mlekiem sztucznym jest troszkę inny. Jak najbardziej zaleca się aby dzieciom karmionym piersią wprowadzić nowe smaki po 6. miesiącu życia, jednak dzieciom karmionym mlekiem sztucznym już po 4. miesiącu. Moim zdaniem to odpowiedni czas.

Kaatharina masz rację. Teraz zalecenia żywieniowe są dokładnie takie jak piszesz. Dodam jeszcze, że dzieciom karmionym tylko piersią można rozszerzać dietę za zgodą pediatry po ukończeniu 4go miesiąca. Powodem szybszego rozszerzania diety może być m.in. słabe przybierania na wadze, a u nas dokładnie tak jest. Gaba ma 4 miesiące i tydzień i zaczynam się "bawić" w inne jedzenie. Ja też chciałam karmić do 6go miesiąca tylko piersią ale jakoś się nie udało... :-(

Witam i dziękuje za odpowiedzi w sprawie mycNasz Tomi wczoraj wieczorem dał ponad godzinny koncert. Chyba powodem był katar ale aż mi się serce kroiło bo nic nie pomagało aż w końcu zasnął na rękach ze zmęczenia i spał do 2.00. Bidulek malutki. Nie mogliśmy go uspokoić.

Co do pobierania krwi to też bardzo to przeżywam ale co zrobić to dla jego dobra. Miał kiepską morfologię i był na żelazie przez miesiąc i kolejne wyniki już są idealne i lekarz kazał odstawić żelazo.
Oczywiście lepiej zapobiegać wcześniej niż później żałować że się w porę nie zadziałało:tak:

Hallo!!!
Ja niestety nie za bardzo miałam czas, żeby nadrobić forumowe zaległości i niestety nie wiem co się dzieje, a chciałam tylko zapytać mamusie ze Śląska czy nasze sobotnie spotkanie jest aktualne? Bo wychodzi, z będziemy tylko we cztery, o ile nic się nie zmieniło, ale chyba możemy spotkać się w takim kameralnym gronie??? Dajcie znać. Ja ewentualnie proponuję spotknie w Parku Kościuszki przy Zielonym Oczku. A godzina 15.00-16.00 ??? Odezwijcie się.

My już po wizycie u lekarza.
Pani Dr stwierdziła osłuchowo, że wszystko ok i być może ząbki idą. Dała osłonowo na te rzadkie kupki Lakcid L. Zobaczymy. Mały rzeczywiście bardziej niż zwykle się ślini i jest strasznie marudny.
W związku z tym mam pytanie do mam dzieciaczków z widocznymi już ząbkami: jakie były objawy przed ząbkowaniem?
I pytałam o nowe produkty pediatry. Odpowiedziała, że ona jest zwolennikiem szkoły późnego wprowadzania nowych produktów dla mam karmiących piersią.

marzena- ja niestety odpadam wyskoczyl nam wyjazd do taty meza..:-(

a my po usg i wszytsko gra,, co nie zmienia faktu ze maly wciaz jeszcze sie wygina ,, pewno dostaniemy skieowanie do neurologa profilaktycznie...

dziewczyny nie wiem czy wy macie teztakie obawy o smoczek ze odklei czy urwie sie od tej podstawy ehh i boje sie panicznie o to..:// mam smoczek z aventu i takie cos nie jest dopuszczalne w zadnym smoczku ale i tak sie boje..:////:-(

reklama
też jestem zwolenniczką późniejszego wprowadzania wszelkich produktow - ale u nas niestety nie ma możliwości karmienia piersią (tylko i wyłącznie) do 6 m-ca:-(. W listopadzie wracam do pracy (mam nadzieje, ze w ogóle znajdę zamienną, bo do obecnego pracodawcy nie mam zamiaru powrócić (ze względu na odleglość od domu i potraktowanie mojej osoby podczas L4 i urlopu macierzynskiego). Dlatego już pod koniec września będziemy uczyły się nowego jedzenia stopniowo "uwalniając" cyce. Boję się tego procesu, bo od 1,5 miesiąca nawet raz na jakiś czas mleczko Enfamil nie przejdzie (w jakiejkolwiek ilości):-(

Do góry