reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

boheciafka, mummy- dziewczynki a co wy o tej porze na necie nie spicie???
boheciafka- moj moj poszedl wczoraj z kubusiem na spacer 3 godzinny a ja w tym czasie spalam ale jeszcze kilka takich spacerow by sie przydalo.. a pozatym jak narazie wiecej z tego problemow niz pozytku,, maz dorobil sie kataru pzeziebil sie a ja i tak wiecej takich spacerow bym potrzebowala na coz mi jeden raz:///

cisowianka, slonkonline.. dziewczynki na wszelki wypadek ide do lekarki dzis z tym, wole sie spytac... bede spokojniesza i wam tez dam znac:) :rofl2: a moj maly od 4 nie chce juz spac.. nakarmilam go przebralam a teraz sie bawi ciekawe jak dlugo ,,, napewno bede musiala go ulululac ale kiedy ehhh...:/

reklama
słucha matki w czasie domowych zajęć, zwłaszcza kiedy piekę ciasta (niestety polubiłam pieczenie ciast na macierzyńskim, problem w tym, że w nocy je wyjadam i kilogramów nie gubię)
Ja wczoraj robilam z mezem ciasto-wynalazek... i Julka pierwszy raz zasmiala sie na glos kiedy maz wlaczyl mikser:-). Ogolnie moge polecic przepis. Ciasto mietowe, wiec dosc nietypowe, ale smakuje ciekawie ;-)
Polecam mamom, ktore moga nabialowe rzeczy. Przepraszam mamy "skazancow" :sorry:
Podaje linka do przepisu, bom leniwa i nie chce mi sie pisac :laugh2:
Super Ciasto Miętowe :) - Forum Kulinarne Smaczny.pl

Cześć dziewczyny. Mam pytanko. Czy macie jakiś wątek o rozszerzeniu diety maluszków? Czy któraś z Was dała dziecku do jedzenia coś innego niż mleczko? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Zyczę miłego dzionka :-)

hejka :-) oj dawno tu nie pisałam, ale w sumie od kilku dni "martwa cisza" w tym dziale zastała :eek::-p
ja ostatnio pozwalam sobie ze spaniem :zawstydzona/y::zawstydzona/y: w piątek zazwyczaj sprzątamy mieszkanie, a wiecie o której wstaliśmy?? o 11.30 :shocked2: i potem cała robota szła mi jak krew z nosa, oczywiście chatki nie posprzątałam.
wczoraj pojechaliśmy do innej miejscowości na Festiwal Kultur Świata, różne państwa prezentują swoje bogactwa - wyroby, jedzonko, bądź coś słodkiego. w tym roku Polska prezentowała wyroby z bursztynu (w zeszłym roku mieliśmy stoisko z jedzonkiem - ogórki kiszone, pierogi, bigos). ta imprezka jest raz w roku. uwielbiam tam być i oglądać różności, zawsze też kupujemy jakieś jedzonko i słodkości - niestety w tym roku nie mogłam sobie na to pozwolić, bo nie miałam pewności co jest w "środku", więc niestety obeszłam się smakiem :-(

tikanis, u nas jest tak samo wieczorem, nie mam bladego pojęcia dlaczego Marcelek tak się zachowuje :zawstydzona/y:

słonko, przepis ciekawy, ja lubię takie eksperymenty - jednak, mimo tego że ja mogę jeść jajka, tam jest czekolada :-(

Witajcie kochane.Widzę, że przez weekend niewiele się działo i dobrze mniej do nadrabiania:tak:.Wpadam na chwile bo jeszcze nie odespałam"weselnych zmagań"
Moniko M-Czego dokładnie chcesz się dowiedzieć o rozszerzaniu diety napisz konkretnie to dam znać jak wygląda to u nas.
Barmanko-Szkoda, że nie udała się degustacja przysmaków:-(.Nadrobisz w przyszłym roku;-).A tak swoja drogą to ja też lubię takie imprezki.U nas w skansenie w parku chorzowskim co roku są imprezki typu święto ziemniaka, czy kiełbasy,śmiesznie brzmi ale żarełko pycha.W tym roku jeszcze nie byliśmy ale świeto ziemniaka przed nami...już czuję na podniebieniu smak prażonych:-p.
Słonko-Fajnie, że wrzuciłaś przepisik.U nas mięta zajmuje w kuchni czołowe miejsce wiec jak nabiorę sił to zaraz upiekę to ciacho:-).
Tikanis-Filip pije z butli a robi mi tak samo.Łapie smoczek chwile possie,wypluwa,drze się i pręży,trzeba pohuśtać i siłą wsadzić butlę, łapczywie złapie, possie,wypluwa...i tak w kółko aż do dna:eek:.

halooo gdzie wszystkie wywiało? :szok::-)
boszeee co za dzień. lało do popołudnia ale mimo tego i tak wyszłam na dwór, synek pod folią, ja w kurtce p.deszczowej.... i kurna musze sobie nową kurtkę kupić bo na rękawach mi przemięka :crazy:
a dzieć taki marudny że szok :-( nie moge go uśpić bujając go na leżaczku, płacze.. więc co trochę biorę go na ręce, uspokoi się, to odkładam do leżaczka, ryczy, to znowu na ręce i tak w kółko :eek:

a z lepszych wiadmości..........
właśnie dowiedziałam się że w przyszłym roku w MAJU będziemy mieć w Polsce kolejne wesele :tak: a wiecie kiedy dokładnie?? w 1-sze urodziny Marcelka :-D:-D:-D ale numer :rofl2: mam wielką nadzieję że polecimy :tak::tak:
więc dziewuszki kochane z tym zlotem mamuś to nie na żarty ;-) nie pozbędziecie się mnie :-p:-p chyba że zrobicie je w innym terminie buuuuuu:-:)-(

Bohaciefka dziękuję:-D

Mamusie, mam kryzys z laktacją... Nie jeden już przechodziliśmy z Matim ale wtedy pomagało jak się najadałam, piłam Karmi i przystawiałam go często.. Tym razem to już prawie tydzień i mimo moich zabiegów cycki coraz bardziej "zwiędnięte"! Maluszek opija dwa w sekundę i jest głodny. Robię mu pepti i daję łyżeczką bo butelek nie znosi... Ale mleko łyżeczką to syzyfowa praca!

Proszę sprzedajcie mi jakiś SPRAWDZONY patent na poprawę laktacji...

reklama
Bohaciefka dziękuję:-D

Mamusie, mam kryzys z laktacją... Nie jeden już przechodziliśmy z Matim ale wtedy pomagało jak się najadałam, piłam Karmi i przystawiałam go często.. Tym razem to już prawie tydzień i mimo moich zabiegów cycki coraz bardziej "zwiędnięte"! Maluszek opija dwa w sekundę i jest głodny. Robię mu pepti i daję łyżeczką bo butelek nie znosi... Ale mleko łyżeczką to syzyfowa praca!

Proszę sprzedajcie mi jakiś SPRAWDZONY patent na poprawę laktacji...
Oh Saro przykro mi z powodu Twoich problemów z laktacją. Oprócz tego, co wymieniłaś polecam herbatkę Hipp Natal, mnie naprawdę pomaga tylko muszę ją pić systematycznie. Ciepłe okłady, masaż piersi, odciąganie laktatorem między karmieniami nawet, gdy nic nie leci. Próbuj Kochana, próbuj bo to bardzo ważne żeby Mati skoro jest "skazańcem" był jak najdłużejmprzy cycu....

Do góry