reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Sluchajcie pisze z malym problemem....
Czy mozna miec zapalenie piersi nie majac zastoju?
Jak karmilam Julke ok. 5 rano to przy wyjmowaniu zabolala mnie lewa piers. Poszlam do lusterka zobaczyc, czy nie mam jakiegos siniaka, bo wlasnie bolalo jak przy siniaku. No i mam! Takie dziwne zaczerwienienie, jakby mi ktos "plaskacza" reka przylozyl. Myslalam, ze moze przez sen odgniolam czy cos... Ale juz minelo 5 godz. i nadal jest czerwone i boli jak dotykam.
Maz mowi, ze moze Julka uszczypala, ale raczej tak dlugo nie trzymaloby sie i nie bolalo by....
Czy to zapalenie? Od porodu nie mialam zadnych problemow.
Kurde oby nie! Wczoraj jakos na wieczor czulam sie dziwnie, ale niby minelo, wiec sie nie przejelam specjalnie.

słonko
wydaje mi się że to jednak zapalenie...
ja miałam zapalenie prawej piersi i powiem Ci jak to u mnie wyglądało\
najpierw pojawił się guz (w nocy)...który próbowałam za wszelką cenę rozmasować (jak później się okazało tylko pogarszałam swoją sytuację) nad ranem miałam już rumień (taki czerwony placek) a rano to już pojawiła się gorączka:-(
od razu weź roztłucz liść kapusty (wcześniej schłodzonej w lodówce) i obłóż tym liściem pierś...na pewno nie zaszkodzi a mnie dzięki Bogu pomogło i obeszło się bez antybiotyków

gdybyś miała jakieś pytania to pisz

reklama
:szok::szok:O matko K.M, szczęka mi opadła i jeszcze leży na ziemi!!!!!! Bardzo ci współczuję!!! naprawdę!! więcej bak mi słów żeby jakoś skomentować postępowanie twojego męża!!!:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::szok::szok::no::no:
trzymaj się, naprawdę współczuję i życzę jak najlepiej!

Oj bidulki jak tak czytam te wasze peryptie z meżami to współczuje my od początku ustaliliśmy że o pieniądze nie będziemy się kłócić są wspólne i zawsze przed zakupem czegoś drogiego rozmawiamy o tym oboje.Obecnie w sumie tylko ja zarabiam bo mój mąż jest bez pracy ale licze na to że już nie długo znajdzie coś i będzie znowu oki co do pomocy w domu to tez czasem mam stresy o to bo faceci nie rozumią pewnych rzeczy ale odkąd mój m siedzi w domu dzielimy się obowiązkami i wiem że nigdy mi nie zarzuci że opieka nad dzieckiem to nie robota bo czasem on wymieka tak samo ja mam nadzieje że się wam to wyprostuje wszystko szkoda życia na nerwy

czesc.K:M wspolczuje ale tacy sa mezusiawie moze nie wszyscy .lepiej komus pomoc niz wlasnej zonie znam to tez nieraz sieo to kloce.oni mysla ze sie siedzi w domu i sie nic nie robi lezy z dupa,najlepiej przyjsc na gotowe to jest racja.

moj synus znalazl sobie zabawe z cycusiem ciagnie go i puszcza az powiem aua:-)taki maly psotnis,z mleczkiem niemam juz problemu tak jak moja polozna powiedziala ze mam poczekac 2-3 dni i wroci do normy.

4.08 bylam na szczepieniu oczywiscie byl zbadany tak jak powinien czy nie jest chory, przy szczepieniu zaczol plakac bylam ze starszakiem i mi po cichu powiedzial mama a mi sie chce plakac ze moj braciszek placze,az mu lezki wyszly taki wrazliwy.
niech ktoras mi pomoze jesli moze bo chce wstawic suwaczek ale nie idzie,dziwne bo jak bylam w ciazy co mi sie udalo .
dzieki!!

malinka009, dzięki za pamięć. :-)
jakoś tak średnio humor bo słabo spałam:-(. ale miło że pytasz.:tak::-)

mam wiadomość od aga_k_m , wciąż ma problemy z komputerkiem :-:)-( ale obiecała że w przyszłym tyg postara się coś popisać na forum :-)

confi, z tego rozumiem że ja muszę mieć tą tkaną chustę, synek waży prawie 6800, ale kurcze boję sie że ciężko będzie mi ją zawiązać :zawstydzona/y: a jak ty sobie radzisz z wiązaniem?

K.M oj kurcze ty dopiero masz nie wesoło :baffled: szkoda że faceci są tacy dziecinni czasami - o swoje "zabawki" to dbają, a inne rzeczy to myślą że grosze za to zapłacą.. nie dziwie się że masz dość męża, i tak musisz sobie sama ze wszystkim radzić.. przykre że z tą kaską tak ci wypomina :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ochhh

:-)CONFI,BARMANKO jak wczoraj po przeczytaniu wiadomosci o pentelce kupilam chuste elastyczna. niestety dostane ja gdzies za dwa tygodnie:-(
Pentelka Chusta elastyczna ŚLIWKOWE WARIACJE (707898639) - Aukcje internetowe Allegro

MARTALIS ale masz slodkiego synka, tak sie martwi o braciszka :blink: slodko :-) co do suwaczkow to jezeli masz juz wybrany jakis wchodzisz do szybkiego menu klikasz edytuj sygnature i tam wklejasz adres suwaczka. jezeli bedziesz miala nadal problemy daj znac :-)

SLONKO nie mam pojecia bo ja przy zapaleniu mialam nawal pokarmu, naszczescie teraz jest juz ok :-) i Tobie tez tego zycze :-)

K.M. niestety tak to jest juz z tymi facetam :angry::wściekła/y::szok::angry::no::wściekła/y: trzeba mniec jednak nadzieje ze sie troszeczke zmienia i zrozumieja o co nam chodzi .
U mnie tez raz lepiej raz gorzej. nie moge narzekac. ale czasmi to mnie tak wkorzy ze mysle ze to juz koniec :-( ale do facetow trzeba sposobem jak do dzieci czasmi wskazowki SUPER NIANI pomagaja w wychowaniu mi E :tak: musze mu chyba znalez mniejsce na karny kocyk :-D:-D:-D
K.M glowa do gory damy sobie rade !!!

confi, z tego rozumiem że ja muszę mieć tą tkaną chustę, synek waży prawie 6800, ale kurcze boję sie że ciężko będzie mi ją zawiązać :zawstydzona/y: a jak ty sobie radzisz z wiązaniem?
na razie tak sobie bo staram się robić to dokladnie, ale myślę,że jak dojde do wprawy to bedzie łatwiej :tak:

Boszsz mój syn od wczoraj ma "dzień matki" jak tylko odchodze na metr ba jak tylko się odwrócę to wpada w ryk...ani spać nie chce ani nic ...co ja mam robić?
Teraz próbuję go uspac , leży w łóżeczku i zanosi się płaczem :baffled: usypiałam go przy cycu ale jak tylko sie rusze to się budzi ...masakra jakaś . Nic jeszcze nie zrobiłam, nawet nie moge zębów umyć nie mówuiąc już o czymś innym :baffled::baffled::baffled:

reklama
kornasia a dlaczego dopiero za 2 tyg dostaniesz chuste?
i widzę że ty chyba dwa kolorki sobie kupiłaś co? (filet i zieleń)
oj ale mi narobiłyście pypcia na ta chustę ;) Confi to wszystko przez ciebie :p:p:p niedobra kobietka oj nie dobra ;)

Ostatnia edycja:
Do góry