reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

barmanka- jelsi masz malo mleczka to moze w zapasie gzies w szafce powinno satac mleczko sztuczne,, po co siebie meczyc i malego.. a ze jak sie piwo pijeto niby sie ma wiecje pokarmu?? wkoncu to alkohol.. hmm??

slonko- super autko.. ilu letnie i ile daliscie??? z czystej ciekawosci..

confi - super zawiazana chusta jak z tych reklam.. gdzie kobiety sa w zawiazanych chustach.. super..:)

reklama
Barmanka79 wiem ,ze źle robię ale ze względu na to ze zcasem mi pokarmu brakuje to coraz częściej raz dziennie dokarmiam małego...nie powinnam ale to robię bo nie lubię jak dziecko głodne przeze mnie :zawstydzona/y::confused2:

mamstud
a jaka chuste kupiłas? No i koniecznie pochwal się jak już zamotasz Gabrysię :tak: i owszem ,możemy bezpiecznie nosić szkraby w chustach tylko potrzeba odpowiednich wiązań, to0 na zdjęciu nosi nazwę "kieszonki" i można je stosować od urodzenia :tak:

Aneteczka , ja u fryzjera byłam ostatnio w grudniu :szok: przerażające ale prawdziwe a jeśli chodzi o wierność fryzjerce to dlatego nie byłam potem...bo do fryzjera jeżdżę do Tczewa a w zaawansowanej ciąży było mi bardzo ciężko. Dobrze ze w końcu się udało :-) aha i dziekuję za komplement

AgA Ty to masz bidulko z tymi zapaleniami...:szok: współczuję

m&m's wiązania nie mam jeszcze opanowanego, robię to wolno ale dokładnie...natomiast dość szybko można dzieciaczka wyjąć, wystarczy rozwiązać i już :tak:
jak poćwiczę to może uda mi się jakoś sprawniej zawiązywać :sorry2:

Kornasia...ja zdecydowałam się na tkana bo można jej dłużej używać...podobno elastyczna nadaje się do pewnej wagi...nie wiem. Tkana natomiast jest trudniejsza w obsudze ,ale ja lubię wyzwania :-D:cool2:

Tsarina ale miałąś przygodę..brrr ja też się boje wariatów :nerd:
a o późniejszym karmieniu na razie nie myślę...na razie skupiam się na utrzymaniu laktacji....echhh chciałabym karmić jak najdłużej

A ja dziś pierwszy raz byłam z małym w chuście na dworze :-) nie było osoby która by się za nami nie obejrzała...w sumie dośc sympatyczne. jedyne co mnie wkurzało to komentarze babć..."że nóżki zimne" :dry: "że dzieciaczkowi NA PEWNO niewygodnie"
:dry::dry: echhh. Ale w sumie było ok ;-)

Witam mamuski. Z racji tego ze tu rzado wchodze wiec nie dam rady was nadrabiac a szkoda bo dowiedziala bym sie co u was slychac. Tak mniej wiecej wiem bo nie ktore posty poczytałam i zdjecia przejzałam waszych maluchów i stwierdzam ze se CUDOWNE wszystkie bez wyjatku . Kurde dodałabym swojej malej ale nie umiem :( Musze sie pochwalic bo dzis bylam na usg bioderek i nie musze juz jej szeroko pieluszkowac. Ah jaka jesten szczesliwa z tego powodu. Jak u was z karmieniem wyglada? U mnie od ponad tygodnia Kinga denerwuje sie przy piersi i daje jej mleczko modyfikowane bo ona potem rozrdazniona po piersi i sie nie najada i tylko płacze :( w nocy jeszcze karmie piersia bo wtedy mi sie tylko to udaje. wasze maluchy przesypiaja juz calą nocke czy tez jeszcze nie? postaram sie tu znowu czesciej zagladac bo brakuje mi troche tego forum.

Confi kupiłam chustę Polekont, już trenuję zawiązywanie jej, jak na razie zajmuje mi to jakieś 5 minut ale z Gabrysią jeszcze nie próbowałam bo było za późno.Jutro ją zamotam :-)

tsarina tez sie nad tym zastanawialm, ale nie wiem jak to bedzie wygladalo :confused: mamy jeszcze troszke czasu.Trzeba bedzie odwiedzic nasze kolezanki np. z kwietnia by podczytac jadlospisy maluszkow ;-)
przygody nie zazdroszcze :no:

patusia u nas karmienie ok, maly caly czas tylko na cycku ( jeszcze nie dokarmialam, nawet nie wiem jakie mleko sie podaje:zawstydzona/y:) Synek spi cala noc

nosz kurna napisałam posta i sobie go wyłączyłam aaaaaaaa i teraz od nowa musze pisać wrrrrr

aneteczka u mnie jest ten problem że ja wieczorami sama w domu jestem, więc nie mam z kim tego piwa wypić na spółkę :baffled:

AgA oj kurna nie zazdroszczę ci tych przygód z piersiami. mogę się tylko domyśleć jak bardzo cię to musi boleć :-(

tsarina oj kurcze co za przygoda :-(
ale niestety w Polsce tak jest że drugi człowiek ci nie pomoże :no: w biały dzień cię napadną, ograbią, a ludzie stojący obok ciebie będą niebo podziwiać i udawać że cię nie widzą :szok:
tutaj czegoś takiego nie ma... wystarczy że staniesz na ulicy z mapą miasta w ręku i już ludzie do ciebie podchodzą i pytają się czy ci pomóc, i cierpliwie tłumaczą jak dojść do celu - i o dziwo wyślą cie we właściwą stronę :tak::-p:-D
co do jedzenia to nie wiem, jeszcze o tym nie czytałam :sorry2:

tikanis chyba muszę zrobić tak jak mówisz, mieć jedno mleczko w półce. a z tym piwkiem to nie wiem jak to wytłumaczyć medycznie :confused: wiem że u mnie się tak stało ....

confi ty nie masz sie o co winić!!!!! :angry::angry:
robisz to co najlepsze dla twego maluszka. przynajmniej nie patrzysz - jak ja wczoraj - że twoje dziecko głodne idzie spać :szok:
dziś to mnie już sutki bolą, tak ciągnie. na kolacje jadł z dwóch cycków. czy dojadł? okaże się po tym jak wstanie, o której godzinie.

a ja pije piwo :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam nadzieję że cycuszki mi się napełnią by synek miał pożywne śniadanko....
jak nie to....echhh nie kracze.....
paaa

Witajcie ja już po porannej kawie i cieście drożdżowym (mmmmm...mamusia upiekła i przywiozła)...Młoda śpi dalej od 22.00 do 6.00 karmienie i teraz znowu śpi:-)
Zobaczcie jak ją dzis zastałam w łóżeczku przy czym jak ją kładłam to głowa była tam gdzie biała pieluszka:confused::dry::baffled:

Załączniki

• rozne 004.jpg
    rozne 004.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 56
reklama
malinka009 ja dawałam na poczatku bebiko ale po nim duzo ulewala teraz daje bebilon. Karmienie cycem to super sparawa i tania a ja niestety z tego nie moge kozystac w dzień. Ciekawe kiedy moja mala zaczie przesypiac nocke. Wraca ktoras mama po macierzynskim do pracy? Ja sie zastanawiam jeszcze ale chyba wroce:(

Do góry