reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witam w ten słoneczny dzień wszystkie majówki:-)

Pięknie się przywitałam.

Mamamud-och to spryciula.........pierwsze ząbki już idą.........pięknie

My bedziemy chrzcić pod koniec września albo w pierwszy tydzień października. U nas nie ma problemu z rodzicami chrzesnymi, będzie moja siostra i brat mojego M. Prawda jest taka, ze mało mi odpowiada szwagier, ale cóz M nie wyobraża sobie zeby jego jedyny brat nie trzymał mu pierwszego dziecka, więc cóż niech tak będzie. Mam nadzieję tylko że MIłoszek się na wójka nie poda.
Za to jakbymsmy mieli drugie dziecko to nie bedziemy mieli kogo dać, ale będziemy martwić sie później.
Mój mały nabił sobie pierwszego guza:-(przez tatusia. M trzymał go tak jak do odbicia i w sumie nie wiem jak to sie stało, bo Miłoszek porządkie już trzyma główke, ale tym razem jakoś mu sie zachwiała i uderzył prosto w okulary tatusia.Na czole ma troche zadrapane i dużą śliwe. Ja wtedy byłam w drugim pokoju, jak usłyszałam przeraźliwy płacz małego, o mało sobie nóg nie połamała jak biegłam zobaczyć co sie stało. Mały troche popłakał, bo tatuś chciał go sam uspokoic, ale dopiero jak mamuisa do siebie przytuliła, pocałowała czółko to sobie z tych wrażeń usnął.
Wczoraj wykąpaliśmy go wcześniej bo juz o 20:30 i o 21:30 spał już, dziś obudził sie o 7, dostał cyca i dalej śpi.
Muszę go iść budzić i zacząć sie przygotowywać, bo dzis pierwszy raz będziemy razem ćwiczyć. Idziemy na zajęcia Aktywna Mama:-)zobaczymy co to i czy nam się spodoba.
To ja idę sie ubierać:tak:

reklama
pomnik- sliczna sukienisia i mala w niej wyglada bosko:tak:
mamstud- no to wielkie gratulacje,, mi sietez wydaje ze malemu ida dwa zabki z przadku ale nie jestem pewna.. dowiemy sie od lekarki..

a mywczoraj byliscmy na bioderkach i wszytskow porzadku ale profilaktycznie do pol roku ponoc powinno sie pieluszkowac dziecko... ale jak jest wszytsko ok to po oc??? po co go grzac..hmm sama nie wiem czy mu ta pieluche zakladac...:baffled:

Marzena uwazam ze zrobilas bardzo dobrze z tymi chrzcinami, u nas jednak by to nie przeszlo bo trzeba dostarczyc zaswiadczenie z parafi o praktykowaniu i katrke od spowiedzi :eek::oo::errr:

Tsarina daj znac jak po wizycie, tzrymam mocno kciuki !!!

Mamstud WOW !!! gratulacje, pewnie teraz kazda z nas od razu dziecku do buzki zajrzala w poszukiwaniu zabkow :-D U nas nic nie ma :-D

Nina no to masz dzielna córeczke :tak:

Aneteczka no to Miloszek ladnie pospal, musial wypoczac przed cwiczeniami, koniecznie napisz czy Ci sie podobalo :tak: a jesli chodzi o ten nieszczesny wypadek to z takimi maluszkami nigdy nic nie wiadomo:baffled: dopiero sie zacznie jak beba chodzic, wtedy sobie guzow nabija ;-)

tikanis dla mnie dzialanie profilaktyczne na lato to bardziej odpowiednie noszenie dziecka i kladzenie na brzuszku, pieluchowanie w te temperatury to troche przesada uwazam ( oczywiscie zakladajac ze wszystko jest ok)

malinka dzięki, ale że ja "bardzo inteligentna" jestem, zapomniałam książeczki ubezpieczeniowej i nas nie przyjeli! Jutro runda II!

a przy okazji, mój mąż dzwonił wczoraj do swojej babci, mowi jej o tym ziarniaku, a ona wypaliła, że to dlatego Iza Mirka go ma, bo ja jej brzuszek ugniatałam! (a widziała, jak raz małej nóżki do brzuszka lekko dociskałam, jak miała klopot z kupką!!!) a potem wymysliła, że ja małej smaruje ten pepuszek jakimis maściami, bo tego mam od cholery i teraz przeze mnie trzeba z dzieckiem iść do chirurga! a ja jej smarowałam maścią od pediatry NA ZIARNIAKA! TAKA SPECJALNĄ!!! a maście? no mam bepanthen, linomadg, sudocrem i alantan i wszystko do pupci!

no co za babiszon!

mamstud-moje gratulacje.Mnie tez sie wydaje, ze moj Filipek niedługo zacznie ząbkowac.Bardzo sie ślini i nie lada wyczynem jest mu wyciagnac łapke z buzi.a jak karmie go butelka to tak śmiesznie ociera sobie dziąsełka smoczkiem:tak::tak::tak:.

no właśnie mi powiedzieli że do chodzenia trzeba zakładać podwojne pieluchy dla mnie to jest strasznie długo bez przesady a na dodatek jeszcze powiedzieli że mam odciągać napletek bo zrobi się stulejka a pediatra zabroniła i badź tu mądra

No i dupa, bylismy i już wrócili. Zajęć nie było, pani prowadząca się rozchorowała, a nie zadzwonili do mnie bo ja pierwszy raz i nr tel. nie mieli:angry:
Ojechałam sie tylko z małym, posrał mi sie tak w aucie, że całe spodenki brudne, nawet fotelikowi sie dostało i nic!!!!!

Zła jestem i tyle, bo jeszcze we wt. sie pytała czy zajęcia będą, no ale cóż w sumie każy może zachorować.
Miłoszek teraz leży w łóżeczku, obudzil sie i co robi???? nawet nie płacze tylko paluchy ssa, a przy tym tak mlaszcze że szok:szok:

Kurcze, nie mam co dziś robić, będę sie chyba nudzić w domu dopuki M nie przyjdzie.Na spacerek teraz zdecydowanie za gorąco:zawstydzona/y:

no właśnie mi powiedzieli że do chodzenia trzeba zakładać podwojne pieluchy dla mnie to jest strasznie długo bez przesady a na dodatek jeszcze powiedzieli że mam odciągać napletek bo zrobi się stulejka a pediatra zabroniła i badź tu mądra

ja wszedzie czytałam i nawet położna mówiła zeby tego nie robić, a kto Ci tak powiedział z tym napletkiem????

Ja małemu teraz tez nie zakładam podwójnych pieluch jest strasznie gorąco, z bioderkami wszystko ok, wiec nie widze sensu. jedna pielucha to i tak dużo w te upały. Jak ja sobie pomyśle że miałabym cały dzien w czyms takim chodzić, to od razu małemu pieluchę sciągam i wietrze pupcie.

reklama
No powiedział mi tak lekarz od bioderek i ta babka co tam z nim była jak powiedziałam że lekarz zabronił to mnie wyśmiali więc wczoraj też siadłam i poczytałam i też wszędzie pisze żeby tego nie robić więc nie robie

Do góry