:-)Marzena to faktycznie bliziutko:-) ja przy pierwszym szczepieniu sie balam tyle bakterii dziecku od razu podawac a teraz chyba zaluje,bo jezeli nie bedzie mozna podac tej szczepionki to lipa,wiem ze duzo osob nie podaje i nie robi z tego jakiegos hallo ale ja tam wole na zimne dmuchac:-)
reklama
monika1977
Fanka BB :)
U nas też problem z chrzcinami a raczej z chrzestnymi. W naszej parafi rodzice chrzestni muszą mieć zaswiadczenie,że są praktykującymi katolikami.Mój brat od paru lat mieszka w Irlandii i takiego zaswiadczenia w Polsce nie dostał.Nie jest już polskim parafianinem i takie zaświadczenie ma mu wystawić ksiądz z miasta w którym mieszka.W Irlandii jednak się takich zaświadczeń nie wystawia.kolo się zamyka. PARANOJA.
Nasz ksiądz bez problemu chrzci dzieci rodziców bez kościelnego, rozwiedzionych czy bez ślubu. Nam nie robił problemu a nie mamy ślubu kościelnego i mieć go nie będziemy.
Nasz ksiądz bez problemu chrzci dzieci rodziców bez kościelnego, rozwiedzionych czy bez ślubu. Nam nie robił problemu a nie mamy ślubu kościelnego i mieć go nie będziemy.
Bosssssssszzzzzzz, jak tak czytam te wasze przejścia "chrzestne" to normalnie nie mogę!!cc co to ci księża za łaskę robią że ochrzczą dziecko?? jak można tyle problemów robić i tak ludzi traktować??!! to chyba nie "po chrześcijańsku"?
barmanka79
Deus Dona Me Vi
pomnik ja twoją sukienusie już chwaliłam na wątku z fotkami, śliczna jest, boska wręcz, na tej stronie się tak pięknie nie prezentuje jak na twojej niusi
my też szczepiliśmy na rota, i też nam nikt nie powiedział że pierwsza dawka ma być do 12 tyg no ale my tą szczepionkę podaliśmy podczas normalnego szczepienia (jak synek miał dwa miesiące). jest ona prosta do podania - strzykawką podawana doustnie
monika - a gdzie twój brat mieszka (w Irlandii), nie ma tam polskiego kościoła?
my też szczepiliśmy na rota, i też nam nikt nie powiedział że pierwsza dawka ma być do 12 tyg no ale my tą szczepionkę podaliśmy podczas normalnego szczepienia (jak synek miał dwa miesiące). jest ona prosta do podania - strzykawką podawana doustnie
monika - a gdzie twój brat mieszka (w Irlandii), nie ma tam polskiego kościoła?
tsarina
MamaPower!
ej dziewczyny, też chciałam coś popisać, ale jak mam odpowiedzieć, jak się pogubiłam....
my chrzcimy 26 września... z chrzestnymi raczej nie ma problemu, z nami też, gdyby nie ten nieszczęsny Sandomierz to było by dobrze- piekne miasto i je uwielbiam, ale jak mieszkamy w krk.. no same rozumiecie!
my nie szczepimy na rotawirusy, nie ma funduszy:-(
kurcze, jutro idziemy z Iza Mirką do chirurga. Martwię się. Jutro Wam opowiem. Śpijcie dobrze...
my chrzcimy 26 września... z chrzestnymi raczej nie ma problemu, z nami też, gdyby nie ten nieszczęsny Sandomierz to było by dobrze- piekne miasto i je uwielbiam, ale jak mieszkamy w krk.. no same rozumiecie!
my nie szczepimy na rotawirusy, nie ma funduszy:-(
kurcze, jutro idziemy z Iza Mirką do chirurga. Martwię się. Jutro Wam opowiem. Śpijcie dobrze...
monika1977
Fanka BB :)
Barmanko,szczerze powiedziawszy to nie wiem w jakim on był kościele. Wydaje mi się jednak,że w polskim.Ksiądz powiedział,że jakby miał wystawić taki dokument to sam nie wiedziałby w jakim języku.Nasz proboszcz zna sprawe i sam stwierdził,że nie praktykuje się takich rzeczy w innych krajach. Stwierdzić, stwierdził ale do podawania go nie dopuscił.
Dziewczyny, pewnie mi nie uwierzycie ale dziś lekarka potwierdziła moje przypuszczenia: Gabrysia ma dwa ząbki!! Dolne jedyneczki :-) Gdy mówiłam o tym rodzinie to mnie wyśmiano, a tu proszę - miałam rację :-) Dziwne to bo starszak miał 9 miesięcy gdy wyszedł mu jeden ząbek, 13 gdy dwa następne :-) W sumie się cieszę bo obeszło się bez dramatów :-)
Jak już będą dobrze widoczne to wrzucę fotkę. Króliś mój malutki :-)
Nina27
Majowe mamy'09
Dziewczyny, pewnie mi nie uwierzycie ale dziś lekarka potwierdziła moje przypuszczenia: Gabrysia ma dwa ząbki!! Dolne jedyneczki :-) Gdy mówiłam o tym rodzinie to mnie wyśmiano, a tu proszę - miałam rację :-) Dziwne to bo starszak miał 9 miesięcy gdy wyszedł mu jeden ząbek, 13 gdy dwa następne :-) W sumie się cieszę bo obeszło się bez dramatów :-)
no proszę to może mojemu robaczkowi też ida ząbki:-)...tak się ostatnio śmiałam..bo ślini się przeokropnie i ładuje wszystko do buźki
a my byłyśmy dzisiaj na drugiej dawce szczepionki 5 w 1 i muszę się pochwalić moim skarbeczkiem że dosłownie tylko zapłakała przy ukłuciu i natychmiast się uspokoiła....nawet pielęgniarka się nią zachwycała...moja kochana dzielna dziewczynka:-):-):-)
życzę spokojnej nocy
buziaki
reklama