reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ja już Roxy witałam ale powitam jeszcze raz jak na grzeczną dziewczynkę przystało :-D
witaj moja droga, na naszym wątku gadułowym ;-)

Kaatharina hmmm, piękne te rzeczy ale jak dla mnie za drogie niestety :-(no chyba ,ze babcie zrzutkę zrobią :-D
a ten skoczek fajna sprawa...ciekawe czy się sprawdzi :tak:

kochane a moje dziecko wczoraj na macie odkrylo, ze jak kopnie w palak to wszytskie zabawki sie ruszaja i gra melodyjka, ale miala ubw, caly czas pytkami kopala i sie smiala, a ja siedzialam obok i nie moglam juz wytrzymac ze smiechu az maz przylecial :-D, teraz wlasnie lezy w lozeczku i kloci sie z karuzelka, zaraz padne ze smiechu, mala gadula

Witaj Roxy31

Kaatharina- ja wlsnie tez ogladalam ten skoczek, ale to moze gdzie w listopadzie, bo to dziecko juz musi dobrze siedziec, zeby zaczac uzywac takiego skoczka

Confi- ja tez sama bym nie kupila tego skoczka i licze na jakas zrzutke :-D

Dla nas też są to drogie rzeczy, ale krzesełko kupimy z pięniędzy, które malutki uzbiera na chrzścinach, a skoczka obiecała babcia :-D kuzynka mojego P., a raczej jej synek posiada takiego skoczka i jest zachwycony - podobno rewelacyjnie się na nim bawi. Jejku gdybym miała worek pieniędzy nakupowałabym tyle zabawek synkowi - takie piękne rzeczy są teraz na rynku.

Kaatharina- to tak jak ja, jakbym miala full kasy to ciagle bym cos malej kupowala, zabaweczki a w szczegolnosci ubranka i stroila moja ksiezniczke

ankzoc ja Damiana kładę na matę właśnie tak trochę na ukos by mógł kopać w pałąk, przynajmniej nie muszę siedziec i mu tego pałąka cały czas ruszać :-D

Kaatharina kurczę może te chrzciny jednak na coś by się przydały :-D:cool2:
ale to fajnie ze mozesz choc tak nabyć fajne rzeczy dla malucha, hmmm może i u nas babcie się zbiorą ...zobaczymy :)
Poza tym my założyliśmy Damianowi konto w mbanku i co miesiąc wpłacamy tam jakaś kwotę, w sumie dowolna ale nie mniej niz 25 złotych :tak:
W dniu 18 urodzin dostanie do konta dostęp i myślę ze to będzie najlepszy prezent ;-)

confi- my malej juz zalozylismy konto oszczednosciowe w alior banku, wplacamy min 50 zł co miesiac , no i zalozylismy ze z chrzcin , swiat czy urodzin jak uzbiera kase to bedziemy jej tam wplacac

no co wy żeście tyle nabazgrały??? :szok: rety ale mam czytania :baffled:

a ja zrobiłam sobie dwa dni off od forum :zawstydzona/y: wczoraj u nas było święto, wszyscy mieli wolne.. no i teraz my się bawiliśmy w powsinogę :-D od 2 dni nadrabiamy życie towarzyskie :tak: dziś też pewnie jeszcze pójdziemy do jednej koleżanki....ech jak nie wychodzę to nie wychodzę ale jak się już gdzieś wyrwiemy to latami jak głupki :zawstydzona/y:

dziś synek pobił rekord spania 9 - 7,30 rano nakarmiłam, pieluszkę zmieniłam i ...spać mi się już nie chce :cool2: a synek śpi sobie w małżeńskim łożu z mężem :-D

moniqsan - właśnie wczoraj zjadłam całe jajko, zobaczymy jak to będzie. kurcze u nas ciężko w sumie coś ocenić, bo u synka skaza jest na szyi, a tam czasem pojawiają się potówki, obtarcia od ciuszków... i sama czasem nie wiem co to jest do końca :zawstydzona/y:

krystyna - ja biorę witaminy z tej samej serii jak była w ciąży, tylko że te są specjalne dla matek karmiących z większą porcą wapnia. jak na razie nic mi sie nie dzieje z włosami czy paznokciami

aneteczka - nie miej do siebie wyrzutów sumienia, zrobiłaś to zo uważałaś za stosowne. myślę że ja postapiłąbym tak samo :tak:

nina ja myślę że też kupię takie kartony do pakowania. jeszcze myślałam o takich workach co się wysysa powietrze. co do chrzcin też ni epomoge bo my robimy w restauracji, będzie 32 osoby

kaatharina a o co chodzi z tym twoim teściem? ;-):zawstydzona/y:

malinka no nie wierze z tym księdzem że się tak zachował :szok::szok: idiota jakiś!!

no i dalej już nie doczytam bo synek woła.....

dziewczynki ja przepraszam że tak po łebkach was nadrabiam i nie każdej pisze z osobna ale ciągle coś trzeba zrobić i ja tak latam jak głupia :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jakby któraś coś jeszcze chciała się mnie dopytać czy zasięgnąć opinii to proszę pytać:tak:

nina - ja mam ten pierwszy leżaczek, jestem super zadowolona...no raczej mój syn :-)
najbardziej podoba mi się to że ja w nim uśnie to blokuje tą dużą płozę z przodu i śpi sobie w leżaczku, nie przenoszę go nigdzie :tak:
ale właśnie doczytałam że już zamówiłaś...

Roxy
witaj na forum

Kaatharina
my jeszcze nie planujemy zakupu krzesełka do karmienia.. ten który ty wybrałaś jest bardzo fajny, kolorowy. wczoraj byliśmy u koleżanki która ma to krzesełko, synek non stop sie gapił na niego bo taki kolorowy :-D
tylko mi po głowie chodzi inne krzesło - albo takie z siatką pod spodem by było na zabawki, albo takie drewniane któe potem można rozstawić i będzie stolik i krzesełko dla synka... ale jeszcze nie zdecydowaliśmy...
skoczek też fajny, jak taka przybajerzona huśtawka :-):-)

ankzoc
z tym kopaniem w pałąka to już nam confi pokazała jaki jej synek cwanaiczek jest :-D echh dzieci to rzeczywiście cwane są... rozumek malutki ale sobie radzą :cool2:

Właśnie dziewczyny, dobrze że Confi o tym napomnkęła... mam pytanie
czy założyłyście jakieś lokaty dla swoich dzieci?
jak to wygląda? jakie %? jakie warunki? na jak długo?
strasznie mnie ten temat interesuje.... chcieliśmy synkowi założyć jakąś lokatę, czy coś podobnego, z pieniążków któe dostał by na chrzciny, może jeszcze też coś od siebie byśmy wpłacali...
byłabym baaardzo wdzięczna gdybyście się wypowiedziały :tak:

reklama
dziewczyny mam pytanko, czy pierzecie ciuszki swoich maluchow juz w zwyklym proszku?? ja wypralam body chce malej zalozyc i zobaczyc czy nie bedzie miala uczulenia jesli nie to nie bede juz kupowac proszku dla dzieci.

Do góry