reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ooo - o skakance jeszcze nie pomyślałam.. pod koniec miesiąca pewnie ja będę się chwytała wszystkich sposobów!!! anula powodzenia - i pozytywnych efektów tego skakania :))

reklama
moniqsan - hihi pomyliłaś mnie z agakm ;-) to ona ma już swój domek (prawie), a ja pisałam wyżej że bym chciała, ale nie mam... :tak:

Tak właśnie, piardoła się za chwilę zorientowałam :sorry2:
Ale może to dobra wróżba dla Ciebie ? :tak:

Aga, a powiedz mi, jak to jest z tymi kosztami podawanymi na stronie int?
Jak to w praktyce wychodzi.
Bo widzę że Wasze są sporo mniejsze, a domek (ze względu właśnie na dwupoziomowość) droższy w wykonaniu. Jak to jest potem? Jest jakieś odniesienie, czy to tak poglądowo podają i się nie sprawdza ?:confused:

barmanko - ja również mam wejście do garażu od domku :)) i jest to zarąbiste rozwiązanie!!! wystarczy nam ogromny salon na parterze ;)) poza tym do garażu jest osobne wejście - dlatego mamy okna już osadzone w domku - a bramy garażowej nadal brak, hihi

nie no z tym garażem to tak tylko pisałam czy pewne jesteście ;-)
mówię ja osobiście zdania nie mam, nigdy się (jeszcze :-D) nie zastanawiałam jak bym chciała.... no bo co mam myśleć jaki domek chce mieć jak nawet działki brak :zawstydzona/y:

dobra dziewczynki ja zmykam, ide syrki wyciągnąć na sofkę i obejrzeć troszkę brzyduli :-)
paaaa do jutra

Aga, a powiedz mi, jak to jest z tymi kosztami podawanymi na stronie int?
Jak to w praktyce wychodzi.
Bo widzę że Wasze są sporo mniejsze, a domek (ze względu właśnie na dwupoziomowość) droższy w wykonaniu. Jak to jest potem? Jest jakieś odniesienie, czy to tak poglądowo podają i się nie sprawdza ?:confused:

wiesz co - no własnie to są poglądowe ceny.. My mieliśmy podane w kosztorysie inwestorskim ceny z rynku wrocławskiego (pracownia arch. jest z Wrocławia). A ja mieszkam w dużo mniejszej miejscowości oddalonej od W-wia o 120 km.. wiec myśliliśmy, że zaoszczędzimy.. Może na materiałach troszkę nam się udało zaoszczędzić (pomimo tego boom-u budowlanego w ktorym akurat przyszło nam budować - mój M pracuje w Hurtowni mat. bud.) - ale za to robocizna, ehhh... a ile jeszcze rzeczy wychodzi w trakcie!!!
Całe szczęście jesteśmy również zalogowani na forum tejże pracowni - i tam mamy znajomych "bilbowców" - każdy dzieli się swoimi uwagami i radami - to nam dużo pomogło!
Projekt - projektem, a kosztorys - hmmm - był nam potrzebny jedynie do banku jako załącznik.

barmanko - termin z ostatniej @ na 5 maja , ze skanu na11 maja - to pierwszy skan , a z drugiego na 25 maja - tylko że ta druga data moze byc błędna bo może być np. dziecko drobnej budowy , a ja jestem niska 158 w kapeluszu więc bende sie upierać że to zła data a do tego dodaj jeszcze 10 dni na wywołanie :wściekła/y:.Dobra nie przynudzam dalej:zawstydzona/y:

Witam was na wieczór:) caly dzien was podczytywałam ale nie mialam sił pisac. anula1812 ja mam terminy jak ty 11 maj z OM i 25 z usg ;/ od wczoraj sie zastanawiam od jakiej daty beda mi liczyc te 10 dni na wywołanie? 2 tygodnie to duzo przeciez . Moze wie ktoras od jakiej daty powinno sie liczyc?

dobra - ja też już mykam. Moje nózie zaczynają się powiększać:szok::-D

poza tym Jaga właśnie ćwiczy pozycje na Otylkę, bądź Małysza (głowka w dole, po jednej stronie brzucha wypycha ręce, po drugiej nogi pręży..hmmm:-D)

Spokojnej nocki!!! Do jutra Kochane!!!

P.S.
anula - powodzonka ze skakanką - trzymam za Ciebie (i Sarę) kciuki :-D

anulinka - mi też sie wydaje, że Ty już "prawie" na porodówce jesteś.. ;-) Jakby coś - powodzenia i ..szybkiego, małobolesnego rozwiązania :happy2:

Ciśnienia nie mierzyłam, bo nie mam czym:sorry2: ale jakoś lepiej się poczułam (wzglednie)... Poleżałam z T;-) On, Podlec jeden tak się do mnie dobierał, ze ledwo się broniłam... Biedaczek ma już dość celibatu... a tu jeszcze trochę czekania Go czeka;-) Po tych charcach brzuś się napina i Mały szaleje. A i piersi bolą, bo je masował:zawstydzona/y:
Dlatego zaraz szybka kąpiel i spać, bo obawiam się, że będzie 'ciekawa' nocka....:baffled:
Odezwę sie jutro...
Dobrej nocki i rodzić mi szybko proszę:-)

reklama
Dzień dobry Majóweczki!

niespodziewałam się, że od mojego Harrego zaczniecie gadać o filmach i poprzez Tolkiena zajmiecie się budownictwem! no rozstrzał macie piękny...

Miłego dnia Wam życze i sie pewnie sklikamy, jak już popodnosicie dupki z łóżek...

Do góry