reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Majóweczki, u mnie niestety akcja porodowa sie nie rozkrecila :) Po srodowych skurczach tylko wspomnienie zostalo. Aczkolwiek tak jak wam pisalam wczoraj odszedl mi ten czop, dzis natomiast mam straszna biegunke i znow wyplywa ze mnie cos w postaci galarety tyle ze teraz to jest juz bardziej krwiste, a w zasadzie ciemnokrwiste. Czy to normalne? No i brzuch co jakis czas sie troszke "stawia" ale na tym koniec. Dzis mialam tz ktg ale wszytsko ok i skurczy brak :confused: sama nie wiem co o tym myslec.

reklama
aneteczka :sorry2::sorry2::sorry2: yyy, dziękuję, miło mi bardzo (zawstydziłam się)

Confi
Dzięki wielkie za te info :happy2:
Ja jak szukałam na początku ciąży w necie informacji o tym to wyskakiwały mi same sprośne strony, typu "moja owłosiona ci..." :sorry2: Dałam sobie spokój z szukaniem :tak:
Teraz już wiem o co chodzi. Faktycznie, mimo że jestem blondynką, to mam dość ciemną karnację, i pewnie stąd się to bierze. Pieprzyki też mi pociemniały bardzo.
No i tę linię mam do mostka a nie do pępka (full wypas ;-))
A te brodawki to był pierwszy objaw ciąży - tak około 3 tygodnia a może i wcześniej :shocked2: :tak:

Ej, a ja myślałam że ta pręga na brzuchu to coś normalnego :shocked2:
A nie?
No to dobra, i co z tą pręgą? Zostaje? czy co? No kurde :baffled:

O, proszę fotka
No jest napisane ,ze blednie :tak:

a to moja pręga ...myślałam ,ze będzie bardziej widoczna, ale ja mam jasną karnację...moze to dlatego :tak:
cki78.jpg

aneteczka , ja chyba tez będe musiała zacząć mierzyć częściej ciśnienie...zawsze miałam niskie więc takie skoki nie sa u mnie normalne...

Confi
Dzięki wielkie za te info :happy2:
Ja jak szukałam na początku ciąży w necie informacji o tym to wyskakiwały mi same sprośne strony, typu "moja owłosiona ci..." :sorry2: Dałam sobie spokój z szukaniem :tak:
Teraz już wiem o co chodzi. Faktycznie, mimo że jestem blondynką, to mam dość ciemną karnację, i pewnie stąd się to bierze. Pieprzyki też mi pociemniały bardzo.
No i tę linię mam do mostka a nie do pępka (full wypas ;-))
A te brodawki to był pierwszy objaw ciąży - tak około 3 tygodnia a może i wcześniej :shocked2: :tak:
heh nie ma za co ;-) ja też chyba bym się zniechęciła gdybym napotkała takie wiadomości :-D
aaa tak poza tematem...pięknie wyglądasz w ciązy :tak:
w którym to tygodniu było robione?

aaa tak poza tematem...pięknie wyglądasz w ciązy :tak:
w którym to tygodniu było robione? [/COLOR][/FONT]

No już dobra, ciiii :sorry2::sorry2::sorry2:
Ooo, zobaczyłam zdjęcie (faktycznie pręga tyle co nic widoczna). Na szczęście Ty wyglądasz jak zwykle do pozazdroszczenia (te Twoje włoski - są bombowe)

W 36 tc :happy2:

No już dobra, ciiii :sorry2::sorry2::sorry2:
Ooo, zobaczyłam zdjęcie (faktycznie pręga tyle co nic widoczna). Na szczęście Ty wyglądasz jak zwykle do pozazdroszczenia (te Twoje włoski - są bombowe)

W 36 tc :happy2:

moje włoski błagają o fryzjera ...niestety nie dam rady wysiedziec trzech godzin na fotelu :-(
moze po porodzie mi się uda coś z nimi zrobić...ale dziękuję ;-)

36 tydzień? To malutki brzusio masz :tak: byłam pewna że wcześniej..poczekaj poczekaj ja w 36 tygodniu wyglądałam tak..
jh5u7c.jpg

prawie taki sam jak dzisiaj
a tak w ogóle to od dwóch tygodni nie zmienia mi się obwód brzuszka...czy to normalne? maluszek rośnie a brzuch nie...:confused:

A tam błagają, są super, dla mnie bomba :tak:
No moja mama załamuje nade mną ręce, że dziecko będzie takie malenkie przez ten mój brzuch.
Ale mala ma już 3200 (pomiar sprzed kilku dni). No to chyba nie taka mała, a jeszcze przecież codziennie jej przybywa :tak:

Co do obwodu, ja mam tak zmienny, że ciężko mi powiedzieć ile mam.
W 35 tc miałam 104, w 37 102, za kilka dni 103, w międzyczasie 101. Idę zmierzyć teraz, chyba z tydzień już nie mierzyłam.

:szok::szok::szok: ej, jest 100! Nawet mąż się zdziwił i powiedział: "to jak to?nie rośnie? :confused:
A móże być tak, że to wód ubywa? Dlaczego jest mniejszy?

reklama
moniqsan błagaja błagaja ...ostatnio byłam u fryzjera...o boszsz aż wstyd przyznać...w grudniu :szok::zawstydzona/y:

no ale cóz...dobre ,ze mam grzywke no i dobrze ,że włosy wolno mi rosna...musze się przemęczyć.

ja z ciekawości też zmierzyłam no i wynik bez zmian...cały czas 112cm...
jednak wód może nie ubywa , ale słyszałam ze pod koniec jak maluch się zniża do kanału to brzuszek tez zmienia troszke kształt i maleje...

krystyna30 dzięki ..fajowa nie? taka...lekarska :-D

Do góry