reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

tsarina- hahaha na szczescie nie z uj

moniqsan-ja mam podobnie. Mama mi mówiła że to później wróci do normy.Najbardziej mnie przerazaja suciorki, tak sie zastanawiam jak ja dla dzidzi przy kims wyciągne takiego cyca:shocked2:

reklama
moniqsan ja mam białą skórę i niemal białe sutki i brodawki, jak zakładałam białą koszulkę to nawet nic nie było widać, a teraz.... ciemne jak cholera! mój mężulek zadowolony, ale to i tak zniknie...

uważaj na słońce, bo może to jeszcze przyciemnieć. Pachy też mi ściemniały i lekko pachwiny, jedyne co to sie ciesze, że mi się pręga na brzuchu nie zrobiła

Confi, troszkę za dużo, zmierz za 15 minut

następny pomiar 103/44 puls 98...chyba troszke lepiej ;-)

no to idę jeść...:tak:

a co do przebarwień to znalazłąm takie coś...

http://www.onet.pl/
Skóra

Występujące z różnym nasileniem ciemnienie skóry jest typowym objawem w czasie ciąży. Intensywność tych zmian zależy od karnacji. U blondynek zmiany są niewielkie; zjawisko jest bardziej wyraźne u kobiet o oliwkowej skórze.

Około 14. tygodnia ciąży zwykle pojawia się pigmentacja brodawek sutkowych wraz z otoczką. Uwidacznia się także tzw. linea niagra. Może mieć ona szerokość 1 cm i rozciągać się od spojenia łonowego do pępka, a nawet do mostka. Pępek ma tendencje do ciemnienia; w trzecim trymestrze rozciąga się, stając się około 40. tygodnia całkowicie gładki. Po porodzie pępek powraca do poprzedniego kształtu. Także linia brunatna zaczyna blednąć krótko po porodzie, całkowicie znika jednak dopiero po kilku miesiącach.

Wszelkie brązowe znamiona - pieprzyki, piegi lub świeże blizny (zwłaszcza na brzuchu) mogą ściemnieć podczas ciąży, ale po porodzie powrócą do normalnej barwy.

Ja na razie pożegnam sie z wami:)M juz jedzie do domu, wiec przygrzeje mu obiad, coby chłopina coś cieplego zjadł:-D

Ej, a ja myślałam że ta pręga na brzuchu to coś normalnego :shocked2:
A nie?
No to dobra, i co z tą pręgą? Zostaje? czy co? No kurde :baffled:

O, proszę fotka

Załączniki

• IMG_1218.jpg
    IMG_1218.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 71
Confi-ja mam tez takie skoki ciśnienia. Gin kazał mi mierzyc cis. co 3 godz. i zapisywać, mam mu je pokazac w poniedziałek

reklama
Do góry