reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Tsarina my karmimy małego butelką o pojemności 150ml i starcza nam jak narazie. Alanka karmię piersią i dokarmiamy mlekiem w proszku (albo raczej już odwrotnie - ja tylko dokarmiama piersią) - mleka wypija ok. 60ml do 90ml za jednym razem, więc butelka dla nas ok.

reklama
eluś jak ci zazdroszcze , że fryzjerka przyjdzie do Ciebie do domu, też tak chce!!!!!!
Ja musze zrobic pasemka, a to sie wiąże z kilkoma godzinami w salonie

ja też sie na pierś nastawiam, ale to i tak nigdy nie wiadomo. A o butelkach to przy odciąganiu raczej myślałam. Na SZR położna mówiła, żeby z butelką czekać jak najdłużej i jak najdłużej karmić piersią. chyba jednak drugą małą dokupie...

reklama
ja znowu nastawiłam się na pierś + herbatkę.. Moja przyjaciółka od samego początku przyzwyczaiła swojego małego do cycka i butelki, i mały jest bezproblemowy "w użyciu" hehe.. żadnych cyrków na mieście z wyciąganiem cycków na rynku.. a i herbatka ułatwia mu przeżycie traumy przy kąpaniu..

Są dzieci, które przez długie karmienie piersią - nie akceptują później butelki - ja chciałabym tego uniknąć.

Do góry