reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

no wiesz kochana nie chce byc nie przyjemna ale z tego co ja tu na tym forum widze to ty jestes prowodyrka wszystkich badan i to ty sama zalozylas chyba ze 100 tematow na ten temat wiec......... kto kogo powinien na ziemie sciagnac
ja osobiscie uwazam ze nie nalezy przesadzac z tymi badaniami i troche sie uspokoic bo to zle wplwa na nasze fasolki
pozdrawiam

1. sorry ze zalozylam watki...
2. nie kaze nikomu robic tego czy tamtego...
3. watki sa tylko i wylacznie informacyjne...
4. badania o których pisalam sa moja droga podstawowe...(wr, toxo,cytomegali, hiv, glukoza, mocz i morfologia) jesteś w ciąży i nie masz pojecia o tym?? a moze ty tez na kwietniu tak pisałas ze wszystkich skłóciłaś??
5. nikogo nie prowokuje do zadnych badan...
6. DZIWNE ZE TOBIE PRZESZKADZA BO INNYM DZIEWCZYNA POMOGLO...

Aha żegnam sie z wami bo wyjeżdżam na 2 miesiące do Indii jak bede miala możliwosc to czasami wskocze poczytac

Ostatnia edycja:
reklama
sorry ze zalozylam watki...
nie kaze nikomu robic tego czy tamtego...
watki sa tylko i wylacznie informacyjne...
to co napisalam to kazdy lekarz powie...
a te badania sa moja droga podstawowe...
i nikogo nie prowokuje do zadnych badan...

Aha żegnam sie z wami bo wyjeżdżam na 2 miesiące do Indii jak bede miala możliwosc to czasami wskocze poczytac

MADZIU SZCZĘŚLIWEJ PODRÓŻY:tak: i wracaj do nas szybciutko:tak:
Ja jestem wdzięczna Twoim wątkom, bo wiele razy nie musiałam o nic pytac bo Ty już wstawiłas wątek który był mi potrzebny:tak:
Pozdrawiam

MADZIU SZCZĘŚLIWEJ PODRÓŻY:tak: i wracaj do nas szybciutko:tak:
Ja jestem wdzięczna Twoim wątkom, bo wiele razy nie musiałam o nic pytac bo Ty już wstawiłas wątek który był mi potrzebny:tak:
Pozdrawiam

Nie dziekuje
chcialam poprostu pomoc ale jesli komus to przeszkadza kto wogole sie zjawia z nikad to chyba wogole przestane pisac albo poprostu niech nie czyta....:-:)-:)-:)-:)-(

Na kwietniu tez takie byly i wszytskie sklocily ze teraz dziewczyny nie pisza wogole albo od czasu do czasu

Ostatnia edycja:
chcialam poprostu pomoc ale jesli komus to przeszkadza to chyba wogole przestane pisac...:-:)-:)-:)-:)-(

Pomogłaś i to wielu osobom na tym forum. Kilka watków temu wszystkie sie pytały Madzia a powiedz to... Madzia powiedz tamto...
Wiec myślę, ze byłas potrzebna:tak:i czekamy tutaj na Ciebie:tak:
A sama wiesz jak to kobieta w ciązy ma swoje humorki:tak::tak:
każda z nas jest troszke przewrażliwiona na swoim punkcie , tym bardziej jak miala jakieś złe doświadczenia. Ale pisłam juz wcześniej, że jesteśmy po to by sie wspierac:tak::tak::tak:
A Ty nie jednej osobie pomogłaś na tym forum:tak::tak:
Trzymaj sie cieplutko:tak: I uważajcie na siebie:tak::tak: i Dbaj o WAS:tak:

Może więc miejmy gdzieś złośliwe uwagi bo każda przyszła mama chętnie poczyta to co piszesz. A jeśli kogoś to nie interesuje to niech nie czyta.
Też ostatnio mam wrażenie że robi się nieprzyjemny klimat i mniej chętnie tu wchodzę...

katja79 mam wrażenie że mój brzuszek jest zaokrąglony ale niewiele, napewno osoby postronne nic nie zauważą. Ja za to bardzo denerwuje się przed wizytą u gina w przyszłym tygodniu. Boję się i mam nadzieję że wszystko będzie ok i będę mogła naprawdę cieszyć się tą ciążą bo narazie jest ogromny strach którego nie mogę się pozbyć po wcześniejszym poronieniu.

to tak jak u mnie, w sumie to brzuch widac ale u mnie zawsze bylo widac tluszczyk nigdy plaskiego brzuszka nie mialam ale juz sie nie moge doczekac jak sie zacznie zaokraglac:) mam nadzieje ze na swieta Bozego Narodzienia jak wroce do Polski to juz bedzie mozna sie pochwalic okraglosciami:-D
Swoja droga trzymam kciukaski za twoja dzidziunie, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :) ja tez poronialam i narazie zapowiada sie wszystko dobrze, dzidzia zdrowa fika jak szalona.Mam nadzieje ze tak samo bedzie u ciebie :-D buziaczki

No właśnie dziewczyny, trzeba dać spokój ze złośliwościami bo napewno nie po to zostało stworzone to forum. Tu mamy się wspierać i odnależć odpowiedzi na dręczące nas pytania a trzeba przyznać iż w wątkach madzi_singh mozna znaleźć wiele interesujących porad. Każdy powinien je potraktować indywidualnie i to nie znaczy że wszystko natychmiast mamy wykonać (badania itp) bo to nie rozkaz dziewczyny tylko wiedza którą madzia się z nami podzieliła. Pozdrawiam wszystkie mamuśki, trochę więcej radości w nas musi zagościć. Madzia miłej podróży i wracaj do nas

Dziewczyny, mam pytanie - czy już smarujecie się jakimiś kremami? Jeśli tak to jakich używacie? Specjalnych dla kobiet w ciąży, czy zwykłych balsamów do ciała? Mnie ostatnio zrobiła się bardzo sucha skóra i muszę się czymś smarować, tylko nie bardzo wiem co kupić - wybór spory. Jeśli znacie produkt, który Wam zaszkodził -to tym bardziej napiszcie - będę się wystrzegać ;-)
quote]
No cóż co do oliwki to ja jak sie okazało jestem na nia uczulona wiec chyba kazdy kosmetyk trzeba dobierac indywidualnie bo skora w ciazy chyba jest wrazliwsza - ja nigdy nie bylam uczulona na kosmetyki :baffled: A ta oliwka to Johnson & Johnson.

Mam do Was jeszcze niestypowe pytanie... czy Wy czasem śpicie na brzuchu??:sorry2: Mozna w ogole?

reklama
Madzia-milej podrozy i wracaj szbko do nas, zalozylas wiele watkow bo uwazalas ze sa potrzebne i byly dla wielu mami kazdy z nas moze zalozyc ile chce i jakie chce jesli np ja wiedzialam na dany tem duzo to nie wchodzilam w ten watek i wszystko bylo oki:-), a teraz juz konczymy temat i zajmujemy sie naszymi cudownymi dzieciatkami, bo szkoda nerwów sobie szarpac o jakies przepychanki słowne po to zalozylam nasze forum maj2009, abysmy razem wspolnie doczekaly rozwiozania i nie tylko bo forum nie skonczy sie na porodach tylko bedzie trwal i trwal

Dostalam dzis list ze szpitala ze nie ma ryzyka wystopienia zespolu downa u mojego szkrabka tak sie ciesze ze szok nie moglam sie doczekac tego listu i juz jest:-)

co do kremow juz mi sie przypomniala nazwa z Aventu (ladygab, dla ciebie info)i dzis lece kupic ale nie wiem ile w pl kosztuje u nas dla dziewczyn z UK 5F:-)czyli nie tak drogo a skuteczny ja ciaze zakonczylam bez ani jednego rozstepu a teraz smaruje oliwka ra dzinie ale chyba za malo bo rano mam sucha skore, nasza skura potrzebuje duzo nawilzania bo sie rozciaga u mnie juz niezle sie rozciagnela:-D, a bedzie jeszcze wiekszy
wszystkim mama ktore maja wkrotce wizyty zycze spokoju i dobrych wiesci i napewno takie beda:happy:

katarzynak83- wlasnie slyszalam ze z firmy JJ uczulaja i powiem ci ze w pl lekarka powedziala mi zeby nie stosowac u niemowlat do 3 miesiaca i wiele osob powiedzialo mi ze uczulaja , ja stosowalam z JJ oliwke jak Marta byla mala ale kupilam ja w londynie i nie wystapilo zadn uczulenie tak samo moje kolezanki z londynu nie zauwazyly nic takiego u swoich dzieci, dziwne czyzby jedna firma inaczej produkowala rzeczy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry