reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witam poniedzialkowo:tak:
mela ja jak narazie nie uzywam niczego regularnie czasami smaruje sie oliwka ale mam polecony przez kolezanki balsam który mozna stosowac od czwartego miesiaca firmy ZIAJA a nazywa sie mamamija:-) jest bardzo dobry i tani.I nawet juz mi go mezus kupil ale jeszcze musi poczekac:tak:

reklama
Co do balsamów to zdecydowanie polecam PERFECTA MAMA firmy DAX.
Używałam już kilku ale tylko ten przypadł mi do gustu :-) Ma przyjemną lekką konsystencję i lekki zapach. Miałam już fissan którego nie mogłam znieść. Denerwował mnie zapach i to że jest strasznie tłusty :baffled:.
Zdecydowanie radzę smarować się już teraz ponieważ zawsze lepiej wcześniej niż za późno. W poprzedniej ciąży udało mi się ograniczyć ilość rozstępów do kilku na piersiach i na biodrach. Ale kto wie może gdybym wcześniej zaczęła używać balsamów to by nic nie było ( zaczęłam koło 5m )

Coraz bardziej zaczynam niecierpliwić się przed wizytą u gina która już za tydzień :happy:.
Za tydzień o tej porze będę już wszystko wiedziała:tak:. Strasznie się boję bo czekają mnie pomiary:baffled:. Może gdyby nie problemy w początku ciąży to nie byłoby tyle stresu:crazy:.

Ostatnia edycja:
Ja narazie na noc wcieram w siebie oliwkę a na dzień na razie stosuje zwykły balsam nawilżający do skóry wrażliwej. Teraz jednak po zakończeniu pierwszego trymestru muszę sie rozejżeć za czymś bardziej typowym dla kobiet w ciąży, tak więc też czekam jeśli na propozyje jesli macie już jakieś sprawdzone balsamy.:happy:

ladygab ja widzialam te mamamijki w rossmanie i wlasnie tam wyslalam meza:tak:
gora nie martw sie kochana napewno wszystko bedzie ok...tak szybko ten czas leci mam wrazenie ze przed chwila robilam tescik a tu juz wszystkie niebawem skonczymy trzeci miesiaczek:happy2: ja tez sie denerwuje mnie to badanie czeka juz jutro bo tak zazyczyla sobie moja pani dr:baffled:
jusmarwoj jak tam Twój brzunio...zaokragla sie mój cos niezbyt:tak:ale czekam dzielnie:sorry2:

mela moim zdaniem ta mamamijka wchlania sie rewelacyjnie i nie jest taka tlusta i nie brudzi rzeczy:happy2: no moje kolezanki byly bardzo zadowolone i nie maja zadnych rozstepów:tak:ale obydwie mówia ze smarowaly sie systematycznie i od 6mca to juz dwa razy dziennie rano i wieczorkiem no i ta cena jest naprawde niska bo ok12 zl a dzieki temu ze sie latwo rozprowadza nie trzeba wylewac na siebie pol butelki;-)

katja79 mam wrażenie że mój brzuszek jest zaokrąglony ale niewiele, napewno osoby postronne nic nie zauważą. Ja za to bardzo denerwuje się przed wizytą u gina w przyszłym tygodniu. Boję się i mam nadzieję że wszystko będzie ok i będę mogła naprawdę cieszyć się tą ciążą bo narazie jest ogromny strach którego nie mogę się pozbyć po wcześniejszym poronieniu.

reklama
katja79 mam wrażenie że mój brzuszek jest zaokrąglony ale niewiele, napewno osoby postronne nic nie zauważą. Ja za to bardzo denerwuje się przed wizytą u gina w przyszłym tygodniu. Boję się i mam nadzieję że wszystko będzie ok i będę mogła naprawdę cieszyć się tą ciążą bo narazie jest ogromny strach którego nie mogę się pozbyć po wcześniejszym poronieniu.

Nie przejmuję się tak bardzo, musimy być dobrej myśli:tak: Ja mam takie same doświadczenia i od poczatku ciazy przez ostre skurcze jestem na podtrzymaniu:-( Też sie trochę denerwuje bo w czwartek ide do gina, a ostatnie usg miałam miesiąc temu. Musi byc dobrze bo zasłużyliśmy na to aby cieszyc sie macierzyństwem:tak:

Do góry