reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

m&m's

urocza kruszynka.
I taka faktycznie duża (mimo że przecież maleńka). Nie wygląda na jednodniowe dzieciątko :tak:
Gratuluję i niech się zdrowo chowa :-)

reklama
jeszcze raz gorrąąąąąąąąąąąące podziękowania!!!!!!!
Kochane jesteście wszystkie, to naprawdę duże wsparcie daje :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
zycze spokojnej nocki w towarzystwie malenkiej kruszynki. Pewnie bedziesz czuwala nad nia caly czas bo to pierwsza nocka w domku> wszystkiego dobrego !!! Niech sie wam aniolki przysnia zwlaszcza majeczce> jest cudowna> dobrej nocki. Papa

Mi osobiscie sie wydaje ze ten paciorkowiec to nie wymysl sluzby zdrowia, jakis czas temu przewinal mi sie przez rece artykul o smiertelnosci okoloporodowej noworodkow i ze statystyk jasno bylo widac ze od czasu zwiekszenia liczby badan ciezarnych na obecnosc paciorkowca zmniejszyla sie smiertelnosc noworotkow na posocznice ( sepse) wiec chyba jednak cos w tym jest. To samo odnosi sie do cukrzycy ciazowej. kiedys nie robiono badan cukru tak jak teraz jest obowiazkowo test obciazenia glukoza i co? wg statystyk dzieci rodza sie mniejsze:baffled: Duzo o tym czytalam bo ciaza sama w sobie mnie zainteresowala i duzo sie zastanawiam czy nie zrobic podyplomowki z ginekologii i poloznictwa :tak:

Co do moich skurczy to sa bardzo nie regularne co 20 / 10/ 25 minut:oo: wiec albo nic z tego nie bedzie albo czeka mnie ddddlllllluuuuugggggaaaa noc :oo:

poloze sie moze dam rade zasnąc. Spokojnej nocy ;-)

Mi osobiscie sie wydaje ze ten paciorkowiec to nie wymysl sluzby zdrowia, jakis czas temu przewinal mi sie przez rece artykul o smiertelnosci okoloporodowej noworodkow i ze statystyk jasno bylo widac ze od czasu zwiekszenia liczby badan ciezarnych na obecnosc paciorkowca zmniejszyla sie smiertelnosc noworotkow na posocznice ( sepse) wiec chyba jednak cos w tym jest. To samo odnosi sie do cukrzycy ciazowej. kiedys nie robiono badan cukru tak jak teraz jest obowiazkowo test obciazenia glukoza i co? wg statystyk dzieci rodza sie mniejsze:baffled: Duzo o tym czytalam bo ciaza sama w sobie mnie zainteresowala i duzo sie zastanawiam czy nie zrobic podyplomowki z ginekologii i poloznictwa :tak:

Co do moich skurczy to sa bardzo nie regularne co 20 / 10/ 25 minut:oo: wiec albo nic z tego nie bedzie albo czeka mnie ddddlllllluuuuugggggaaaa noc :oo:

poloze sie moze dam rade zasnąc. Spokojnej nocy ;-)
malinka009 moze to juz sie zaczelo :-) Zycze CI wszystkiego dobrego :-) Sprobuj zasnac a jak nie to zapisuj skurcze ... Trzymam kciuki moze to juz Twoje Malenstwo pcha sie na Swiat. Spokojnej nocki. Pozdrawiam

Witajcie Majoweczki!

malinka009 jak tam minela Ci nocka?? O ile w ogole bedziesz :-)

moniqsan powodzenia na KTG. Milego dzionka :-)

Ja tez jeszcze szczelna i moze niech tak zostanie poki co bo za 2 godzinki jade z mezem do Menchester-u po odbior mojego paszportu - jestem taka inteligentna, ze po slubie nie zmienilam dokumentu a to juz troszke minelo czasu :-) i musze to zrobic teraz bo w szpitalu bede potrzebowala jakis dokument na nowe nazwisko :-) Szybka jestem, co?? Ale nic poki co, zapodalam sobie insuline, jem sniadanko, zaraz ide sie kapac i budzic Mezulka - biedaczek nie pospi sobie za wiele dzisiaj a wrocil z pracy po 2 i na 16 znowu idzie ale jutro nadrobi bo ma wolne.
Zycze Wam Kobitki milego dzionka. Pozdrawiam i zapewne do wieczora. :-D

Czesc!

Ja mam nadzieje, ze mam tylko schize, ze mam caly czas mokro! Caly czas! Co sie podetre to mam mokro. Takie mleczno biale. I nie wiem czy z nerwow, czy naprawde boli mnie brzuch jak na okres co jakis czas. No i jeszcze jak tylko wstalam to mialam biegunke. No i jeszcze caly czas chce mi sie siku! Caly czas!

Ale zaden czop mi nie odchodzil! :szok:

Moze mnie ktos wyprowadzic z bledu i powiedziec, ze to nic sie nie dzieje....?:confused:

Czesc!

Ja mam nadzieje, ze mam tylko schize, ze mam caly czas mokro! Caly czas! Co sie podetre to mam mokro. Takie mleczno biale. I nie wiem czy z nerwow, czy naprawde boli mnie brzuch jak na okres co jakis czas. No i jeszcze jak tylko wstalam to mialam biegunke. No i jeszcze caly czas chce mi sie siku! Caly czas!

Ale zaden czop mi nie odchodzil! :szok:

Moze mnie ktos wyprowadzic z bledu i powiedziec, ze to nic sie nie dzieje....?:confused:
slonkoonline Podobno ''przed'' sa takie uplawy ze masz uczucie ciaglej wilgotnosci. Poza tym czop sluzowy nie musi Ci wcale odchodzic zwlaszcza jesli jestes pierworodka. Biegunka?? Organizm podobno tak reaguje i oczyszcza sie przed rozwiazaniem ale w tym momencie to moze byc ze stresu, ze zaczynasz sie bac. Zrob sobie moze meliske i poczekaj jeszcze chwilke. Podobno jak wody plodowe odchodza to sie sacza i masz uczucie bezwiednego oddawania moczu.
No chyba, ze to naprawde Twoja coreczka tak sie pcha na Swiat. Pamietaj tylko, ze jezeli zobaczysz zabarwiona wydzieline lub sluz to najlepiej jedz do szpitala. Tymczasem spokojnie :-) i informuj w razie czego co sie dzieje. Powodzenia.

reklama
Ja to zaraz sie chyba poplacze bo siedze sama w domu. Moze ewentualnie zaraz przyjedzie moja matka, ale wiecie jakie ja mam z nia kontakty.... :-( Mam nadzieje, ze zaraz mi przejdzie. Caly czas chce mi sie siusiu. Usiadlam na poduszce zeby ozbaczyc czy mi cos leci jeszcze.
Wogle jak sie obudzilam to mialam uda morke tak do polowy, ale na prezscieradle nic nie bylo.

Do góry