reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie Mamuski! Jestem cala w stresie. Wczoraj bylam na wizycie kontrolnej w szpitalu i pani dr powiedziala, ze mamy przyjechac we wtorek na sztuczne wywolanie porodu poniewaz mam cukrzyce ciazowa i to wszystko dla dobra Dzidziusia. Termin mamy na 21 maja a tu 9 dni wczesniej. :-) Niby fajnie bo juz chcielibysmy miec Malenstwo przy sobie i nawet myslelismy o naturalnym przyspieszeniu :-) ale kiedy dowiedzielismy sie, ze we wtorek mamy przyjechac do szpitala to odechcialo mi sie naturalnych przyspieszaczy. Czy ktoras z was wie moze jak wyglada takie sztuczne wywolanie?? Niby Nasz Synek nie jest za duzy i jest ulozony glowka w dol - chociaz glowka nie jest jeszcze w kanale rodnym (mowia, ze to nie jest problem) to mimo wszystko zdecydowali sie na przyspieszenie porodu. Chyba wiedza co robia. Chociaz to Anglia wiec nie wiem :no: Wsztystko mamy juz przygotowane od jakiegos czasu tylko wszystko co kilka dni odswiezamy i odkurzamy i wycieramy zeby bylo swiezutkie na przybycie naszej Kruszynki. Mam pytanie czy ktoras z was wie moze czy herbata z lisci malin rzeczywiscie troszke ulatwia porod - tzn ze przebiega on sprawniej?? Tak czy owak dla mnie to chyba juz za pozno na picie tych specyfikow :-) ale jezeli ktoras wie prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.

reklama
hej mamusie.... nie bylo mnie 2 dni a tu ponad 60 stronek...
przepraszam ale nie jestem w stanie tego juz nadrobic... moja kruszynka spi... a ja chwilke napisze do was...

bardzo mocno dziekuje za wspaniale slowa!!!!!!!!!!!!!!
ciesze sie ze moge sie z wami podzielic swym szczesciem!!!!!!!!!!!!!!

wszystkim rozpakowamym mama gratuluje mocno... zycze szybkiego powrotu do zdrowia....

tym czekajacym... duzo wytrwania i cierpliwosci.... kruszynki zaraz beda z wami.....

szkoda ze nie moge czesciej zagladac.... ale trosze podczytam was co nowego..........

ogromny buziak dla majoweczek wszystkich............

hej mamusie.... nie bylo mnie 2 dni a tu ponad 60 stronek...
przepraszam ale nie jestem w stanie tego juz nadrobic... moja kruszynka spi... a ja chwilke napisze do was...

bardzo mocno dziekuje za wspaniale slowa!!!!!!!!!!!!!!
ciesze sie ze moge sie z wami podzielic swym szczesciem!!!!!!!!!!!!!!

wszystkim rozpakowamym mama gratuluje mocno... zycze szybkiego powrotu do zdrowia....

tym czekajacym... duzo wytrwania i cierpliwosci.... kruszynki zaraz beda z wami.....

szkoda ze nie moge czesciej zagladac.... ale trosze podczytam was co nowego..........

ogromny buziak dla majoweczek wszystkich............
Witaj paula7 ! W jakiej czesci Anglii mieszkasz?? Czy dawno urodzilas swoja Kruszynke?? jak przebiegal Twoj porod?? Czy mozesz mi napisac. My czemay na nasze pierwsze Dzieciatko wiec nawet nie wiem czego mamy sie spodziawac?? A jak angielska opieka w szpitalu?? Czy wychodzilas ze szpitala jak to w ich zwyczaju bywa kilka godzin po porodzie czy zostawalas dluzej?? BO wiem, ze i tak mozna. Czy orientujesz sie czy mozna wykupic pokoj w szpitalu zeby zostac na noc razem z mezem?? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Iwona - o kurczę zaskoczyłaś mnie tym co ci lekarz powiedział...hmmmm...
ale tak po głębszym zastanowieniu się to myślę czy czasem ona nie miała racji - bo nie wierzę że jest to nowa choroba i dopiero teraz kobietki ją mają :no:
na pewno kiedyś (za czasów naszych mam) też ta choroba była, lekarze może nie wiedzieli jak ją "szukać", albo nie nie wiedzieli jakie mogą być konsekwencje posiadania tego paciorkowca... i co - dzieci się rodziły zdrowe :tak: a może po porodzie robiono noworodkom jakieś wymazy/badania a matki o tym nie wiedziały...

sama już nie wiem, naprawdę....

ja staram się nie myśleć o tym paciorkowcu, mam nadzieje że go nie mam, druga nadzieja to taka że tutaj badają dzidzie pod tym względem...bo niestety o tym badaniu dowiedziałam się zbyt późno - a że jestem tu gdzie jestem, na wyniki czeka się o wiele dłużej niż w Polsce....:-( mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...

Witaj paula7 ! W jakiej czesci Anglii mieszkasz?? Czy dawno urodzilas swoja Kruszynke?? jak przebiegal Twoj porod?? Czy mozesz mi napisac. My czemay na nasze pierwsze Dzieciatko wiec nawet nie wiem czego mamy sie spodziawac?? A jak angielska opieka w szpitalu?? Czy wychodzilas ze szpitala jak to w ich zwyczaju bywa kilka godzin po porodzie czy zostawalas dluzej?? BO wiem, ze i tak mozna. Czy orientujesz sie czy mozna wykupic pokoj w szpitalu zeby zostac na noc razem z mezem?? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Monika opis porodu pauli7 jest na stronie 1417

hej
tsarina a co to jest ta pozycja kolanowo -lokciowa?
bo ja cierpie bardzo z powodu bolu kregoslupa i moze mi pomoze?
dzieki za info z gory i powoli zycze dobrej nocki........
......powiem szczerze ze powoli zaczynam sie stresowac.........niby 2 tygodnie i troche sie dluzy......
a na wage juz boje sie wejsc......dobrze ze mam troche ciuchow ciazowych wiec bede miala co nosic poki nie schudne...hhhmhmmm cos czuje ze z 10 kg bede miala jak nic do zrzucenia!!!!:sorry2:
ale z ustesknieniem czekam na moja kruszynke oby byla zdrowiutka!!
buziaki
zycze zdrowka wszystkim kochane!!!

hej
tsarina a co to jest ta pozycja kolanowo -lokciowa?
bo ja cierpie bardzo z powodu bolu kregoslupa i moze mi pomoze?

A nie chodzi o koci grzbiet?
Wiem że jest polecany na bóle pleców i kręgosłupa (mnie na szczęście w ciąży to ominęło)
Póki Tsarina się nie pojawi możesz spróbować.
A mnie się tak jakoś pozycja kolanowo-łokciowa skojarzyła właśnie z kocim grzbietem na łokciach i kolanach :sorry2:

reklama
Do góry