reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Kurcze tak mnie kregoslup boli ze juz ledwo siedze :baffled: a od popoludnia ten bol wchodzi mi na brzuch i przypomina to bol @ ale troche silniejszy i nie wiem czy to sie juz cos zaczyna czy nie :baffled: a poza tym cos mi polecialo przed chwila, wkladka mokra ale nie na tyle zeby po nogach cieklo:baffled: wiec nie wiem co myslec:baffled: pojde pod prysznic, umyje wlosy bo gdyby zaczelo sie na dobre to musze jakos wygladac na porodowce :-)

Słuchaj co do mokrej wkładki to ja od tygodnia ciągle mam ją mokrą, non stop zmieniam i cały czas się zastanawiam czy to te wody czy co :confused: Mówiłam o tym dr ale nazbyt się nie przejął, mówi że będe wiadziała czy to wody czy nie, ale ja jestem pierworódką i zielonego pojęcia nie mam co to może być na tej wkłądce :wściekła/y: Cały czas o tym myslę bo wiem że wody moga odejść gwaltownie i moga się sączyć :baffled:

reklama
odejście wód jest tak specyficzne, że od razu się poznacie na tym, a mokra wkładka to mogą zwykłe obfite upławy, bardzo często pojawiają się pod koniec ciąży.

na bóle kręgosłupa najlepiej odpoczywać w pozycji kolanowo- łokciowej. Ulga gwarantowana

Powodzenia dla taty Tsarina :-) czytałam co wcześniej (za dnia) pisałaś, pamiętaj to małe kłamstewo jest dla dobra a przede wszystkim zdrowia Twojego taty

justyna b- kochana ja tez juz niby mialam sie rozpakoiwac na dlugi weekend a tu dupa ;-), postanowilam sie juz na nic nie nastawiac, co ma byc to bedzie, bo przeciez to zwariowac mozna :-D

justyna b- kochana ja tez juz niby mialam sie rozpakoiwac na dlugi weekend a tu dupa ;-), postanowilam sie juz na nic nie nastawiac, co ma byc to bedzie, bo przeciez to zwariowac mozna :-D

Dokładnie Ankzoc można zwariować :wściekła/y: takie czekanie normalnie doprowadza do furii mnie czasem........... dr powiedział przeszło tydzięń temu że za dwa tygodnie urodze a tu zaraz miną i nic :confused:

A ja byłam dzis na wizycie u swojej gin. no i ją tez wypytałam o tego całego paciorkowca (wsześniej pytałam swojego lekarza prywatnego)
i musze przyznac że aż mnie jak jej słuchałam to aż mnie zamurowało :szok:
Powiedziała że wg. niej te wymazy to kolejny wymysł naszej służby zdrowia.
Że to jest kwestia chyba jakiejś mody bo wcześniej tego nie było i było dobrze.
Że ona ma obiekcje odnośnie podawania antybiotyku w trakcie porodu i że jak pojadę do szpitala to obojętne kiedy mi go podadzą, czy to będzie 4h przed czy 30min. przed - aby mi go podali PROFILAKTYCZNIE
Ważne aby potem małego zbadali - zrobili mu wymaz

Powiedziała również, że ja tą bakterie mogę miec juz od paru lat i że całkiem mozliwe, że jak rodziłam córcie to juz ja miałam - a córcia przeciez zdrowa się urodziła.

Że jak np. 5 kobiet ma tego paciorkowca to może tylko jedna zarazi swoje dziecko sepsą, a reszta nie.

Ostatnia edycja:
justa_b- u mnie juz sie zaczelo w sw wielkanocne , wiec kazal mi lezec, no to lezalam 2 tyg, teraz juz nie chce chyba nic o porodzie slyszec, jak mała zachce wyjsc to nie wychodzi a jak chce poczekac to niech siedzi, ja juz mam wszytsko gotowe ;-), wiec nie chce juz sie nakrecac, bo ja donosze do terminu to predzej zeswiruje :cool2::-D tyle jeszcze zostalo czasu :baffled:

reklama
Do góry