reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

patusia.... Ja sobie doskonale zdaje sprawe, ze moze sie odwrocic w ostatniej chwili. Tylko problem jest taki, ze ja juz sama nie wiem co chce! Czy zeby sie odwrocila i rodzila SN, czy zeby tak zostala i zeby zrobili mi CC?
Kazda wersja ma swoje plusy i minusy. W zasadzie do samego konca chcialam rodzic SN, ale teraz to juz glupieje.

reklama
Tylko problem jest taki, ze ja juz sama nie wiem co chce! Czy zeby sie odwrocila i rodzila SN, czy zeby tak zostala i zeby zrobili mi CC?
Kazda wersja ma swoje plusy i minusy. W zasadzie do samego konca chcialam rodzic SN, ale teraz to juz glupieje.
Ja też cały czas chciałam sn choć przyznam, że bałam się strasznie. Ale w tej chwili jest mi to obojętne. Raczej nie mam wskzań do cc, ale nigdy nic nie wiadomo. Wywoływanie tez się może nie udać i wtedy już robią cc. Ale jak by mi dziś ktoś zaproponował cc to chyba bym się zgodziła.

Przytaszczylam sniadanie do komputera... :-D

Dostalismy przedwczoraj kocyk od tesciowej... Troche gruby, jak na ta pore roku, ale zawsze sie przyda. No i jest dosc duzy. Podobno to moj mezulek kiedys go dostal od kogos... Ja bardzo lubie takie sentymentalne rzeczy. Pewnie bedzie przechowywany jak skarb ;-):tak:

Patusia wiem jak to jest jak jest masa wydatkow :baffled: dalam taka propozycje bo np u mnie w miescie za zwykla wizyte bez usg zaplacila bym okolo 60 góra 80 zł ( bo normalnie to place 150:szok:) a za badanie + antybiogram tylko 25zl wiec to nie duzo :baffled: a zdrowie dzidzi jest bezcenne

Patusia wiem jak to jest jak jest masa wydatkow :baffled: dalam taka propozycje bo np u mnie w miescie za zwykla wizyte bez usg zaplacila bym okolo 60 góra 80 zł ( bo normalnie to place 150:szok:) a za badanie + antybiogram tylko 25zl wiec to nie duzo :baffled: a zdrowie dzidzi jest bezcenne

Ja chodze panstwow i wiekszosc badan mam za darmo. Tylko tak teraz sobie pomyslam co by bylo jakbym chodzila prywatnie... Zaznaczam, ze teraz mimo wszystko nie jest tak calkiem super z kasa. No nie przymieramy glodem itp., ale kokosow nie ma.....

ja od początku ciąży chodze prywatnie i standardowo od 100 do 160zł płace, zależy co mi robi. Samo badanie kosztuje 100!
Moja koleżanka chodzi państwowo, do innej gin i jest bardzo zadowolona. I tak sobie mysle, że przy następnej ciąży(czyli za min 4lata!!)bede chodzić państwowo, najwyżej jakieś dodatkowe badania sobie dokupie.
Nie powiem, żebym nie by ła zadowolona z mojego gina, ale jak sobie pomyśle ile już u niego kasy zaostawiłam:szok:

no, a tak poza tym kiedy dziewczynki(chcace miec jeszcze potomstwo) o nastepnym dzieciaczku myślicie.
Ja bym chciała za 4 lata, zeby róznica nie była ani za mała ani za duża.

reklama
U mnie jest zasadnicza kwestia kiedy sie wyniesiemy na swoje... Moze gdyby bylo inaczej w domu (chodzi mi o relacje) to byloby tak wlasnie jak piszesz, zeby roznica nie byla mocno razaca.

Do góry