reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Cześć Majóweczki ;-) dzień dobry bardzo

Co do rozpoznania akcji porodowej, powiem wam że też mam z tym problem, ja tak jak Ty Ankzoc mam skruconą szyjke jakieś tam rozwarcie i lekarz kazał mi się spakowac na długi week, a tu nic........:baffled:

Wypatruje ciągle kojejnych objawów i w sobote miałam to co opisała dzisiaj Ankzoc, zadzwoniłam do swojego doktora i powiedział że trzeba kłaść się do wanny z ciepłą wodą i spokojnie poleżeć.............:cool2: całkiem przyjemna kuracja, szczególnie kiedy mąz jest przy tobie

reklama
justa_b- my to sie mamy.......a na ktorego masz termin?? bo ja na 25 maja, ale lekarz na ostatnie wizycie sparwdzil mała i powiedzial, ze teraz moge juz spokojnie rodzic! bo widac ze dzicko juz sie przygotowuje, bardzo sie ucieszyłam, az sam lekarz byl w szoku bo małam przez 14 dni przybrała na wadze 800 gram i dwa razy to sparwdzal :-D

Normalnie jestem tak wsciekla, ze chyba zaraz bede gryzla!
Mowilam Wam juz, ze mam siostre chora na Zespol Downa. Ma prawie 12 lat. Wczoraj dostala okresu, nie pierwszy raz! Dzis powinna isc do szkoly, ale moj ojciec zadecydowal sobie, ze nie pojdzie, bo wlasnie ma okres! No a moja matka sobie spi, napewno zapomniala budzika ustawic. QWA juz to widze! Specjalnie nie wstala. A ja o 11 musze isc do przychodni, zeby dostac numerek. Napewno bede tam siedziec do 13.30! Tylko mnie sie juz nikt nie pytal czy moge zostac z siostra! Bo przeciez ja i tak siedze w domu! Tylko QWA dzis musze isc i nie bede w domu! A matka na 14 idzie do pracy.

Wiecie co wam jeszce powiem, dzisiaj rano zobaczyłam na wkładce jakieś dziwno delikatnie zielonkawe upławy jakieś czy cuś......... kurcze nie wiem co to może być ?????????????

Poza tym strasznie się jedną rzeczą martwie......... mój lekarz ciągle się pyta, jak dzwonie, czy wody juz odeszły czy nie........ zastanawia mnie jak szybko musze dotrzeć do szpitala kiedy to się wydarzy........??????????? bo mam ponad 60 km do szpitala i nie chce myślec o korkach w mieście, które moga się natrafić.

Własnie ile ma sie czasu po odejściu wód ????????

Hej
Pierwszy raz od 8 m-cy obudziałam się sama przed 7.00 :szok:

aneteczka - może sasiada przyjaznego uprzedz ze w razie czego do niego zapukasz....
slonkoonline - czasu jeszcze zostało ale ja chyba bym na takie eskapady brała już torbe ze sobą (jeśli jedziecie autem te 300 km)
ankzoc - na pewno bedzie dobrze w zasadzie pewnie 1/3 porodu bedziesz miała z głowy i przyjedziesz "na gotowe" do szpitala :-)

A ja mam dzis w planach kolejne przemeblowanie kącika dla Zosi....:sorry2: to natchnienie po wizycie u kolezanki z juz 1 dzieckiem i 2 w brzuszku, jednak porady doswiadczonych mam są w cenie

Ankzoc - mamy się mamy :tak: ja mam termin na 29 maja i u mnie tez juz gotowa jest Mała do wyjścia........ tydzień temu byłam na kontroli i już główka w dól jest ustawiona, ważyła tydzień temu 2650......... i czekamy z niecierpliwością :-)

slonkoonline- oj wspolczuje ci kochana

justa_b- wiesz co to roznie bywa czasami dziewczynom odejda wody i zdaza sie wykapac jeszcze itd a inne musza gnac do szpitala, ale mi lekarz powiedzial, ze jak u mnie odejda to mam zaraz przyjechac, pewnie chodzi o to ze bedzie juz duze rozwarcie i szyjka bedzie skrócona i u nas moze cała ta 1 faza porodu byc juz za nami!

aga- koniecznie pochwal sie kacikiem dla malej ;-)

reklama
a ja kochane pochwale wam sie moim zakupami ostatnimi, kupilismy parasolke do wozka i dresik dla niuni

Załączniki

• parasol29.jpg
    parasol29.jpg
    8,2 KB · Wyświetleń: 22
  • DSCN1406.jpg
    DSCN1406.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 24
Do góry