reklama
patusiaaaa85
majóweczka '09
Witam.Ja dalej jak wy w dwupaku juz odnosze wrazenie ze w ciazy zostane na zawsze. Wczoraj wieczorem mialam dlugo skurcze i myslałam ze w nocy zacznie sie cos dziac a tu nic. Czesciej na siku wstawalam jedynie. Szyjke tez mam skrocona niby 60%. cnofi dalej mi nie dziala pasek a probowalam juz wszystkiego i wciskalam zaawansowana edycje ;/ankzoc moj drugi termin wypada na 25 maja ale ja sobie nie wyobrazam czekac jeszcze tak dlugo.
justa_b
Zaangażowana w BB
Ankzoc - mogę Cię wesprzeć........ też zaczynam mieć te skurcze w górnej cześci brzucha, powiem Ci że od soboty je miewam ale lekarz czeka aż mi odejdą wody i nie karze mi jechać z tym do szpitala........ a mnie martwi ta droga do szpitala
slonkoonline
Mama Juleczki
ankzoc brzydula juz sie laduje... Dla mnie to bardzo na plus ta strona. Dzis np. napewno nie bede ogladac Brzyduli w TV, wiec z rana nadrobie juz i tez mam termin na 25 maja. Dzien przed moja siostra ma komunie... na ktora zapewne nie pojde. Po pierwsze nie wiem czy wogole dotrwam i po drugie nie mam w co sie ubrac, a na ostatni dzien ciazy nie bede kupowala sobie specjalnego ciucha. Troche mam takie podejscie "nie fajne", ale jakby juz nawet Julka sie urodzila, to i tak nie pojde, a bede w domu czekac....
Poprostu nie bede w kosciele. W domu bede, bo mieszkamy razem. Najbardziej przerazaja mnie pielgrzymki rodzinki do mnie do pokoju, zeby zobaczyc dziecko! Pozagryzam ich!
Poprostu nie bede w kosciele. W domu bede, bo mieszkamy razem. Najbardziej przerazaja mnie pielgrzymki rodzinki do mnie do pokoju, zeby zobaczyc dziecko! Pozagryzam ich!
aneteczka
Fanka BB :)
justa_b- nam położna mówiła na SZR że jeśli masz skurcze i wody odeszły to za pewno jest juz rozwarcie.
jeśli najpierw odejdą wody, a akcji porodowej nie ma(czyli skurczy zero) to masz jeszcze chwilę czasu i poród nie nastąpi tak szybko(nazwała go porodem od "tyłu"), ale i tak musisz jechać do szpitala, żeby wywołali akcję porodową bo dzidzia długo bez wód nie wytrzyma.
Takie porody przeważnie trwają dłużej.
Tak czy tak jak wody odejdą to trzeba do szpitala jechać.
AgA-sąsiada już uprzedziłam, ale też nie mam pewności że będzie akurat w domu, bo chodzi na zmiany do pracy.Ach.............jakoś sobie poradze. M pociesza, że jeżeli on będzie za miastem, to poprosi kogoś od siebie z biura, zeby do mnie przyjechał...............i zawiósł mnie do szpitala................aaaaaaaa zobaczymy jak to będzie............czas pokaże..........a może urodze w weekend:-)
jeśli najpierw odejdą wody, a akcji porodowej nie ma(czyli skurczy zero) to masz jeszcze chwilę czasu i poród nie nastąpi tak szybko(nazwała go porodem od "tyłu"), ale i tak musisz jechać do szpitala, żeby wywołali akcję porodową bo dzidzia długo bez wód nie wytrzyma.
Takie porody przeważnie trwają dłużej.
Tak czy tak jak wody odejdą to trzeba do szpitala jechać.
AgA-sąsiada już uprzedziłam, ale też nie mam pewności że będzie akurat w domu, bo chodzi na zmiany do pracy.Ach.............jakoś sobie poradze. M pociesza, że jeżeli on będzie za miastem, to poprosi kogoś od siebie z biura, zeby do mnie przyjechał...............i zawiósł mnie do szpitala................aaaaaaaa zobaczymy jak to będzie............czas pokaże..........a może urodze w weekend:-)
patusiaaaa85- ja to mam z om- 25 maja, z usg 13 maja, a ogolnie skurcze mam od swiat wielkanocnych w kazdym razie nie usmiecha mi sie chodzic do 25 maja, ale jak bede musiala to co zrobie??
justyna b- kochana ja teraz siedze z wami juz z godzinke a skurcze mam praktycznie co 3 minuty, ale co z tego jak nie odczuwam potwornego bolu, zglupiec mozna!
slonkoonline- wiesz co doskonale cie rozumiem mnie tez przerazaja te pielgrzymi, a u ciebie to naraz zwali sie tlum w ziwazku z przyjeciem. wszyscy tylko beda sie zachwycac dzickiem i dupe zawrcac a nikt nie pomysli ze ty nie masz ochoty na odwiedziny bo jestes np 3 dni po porodzie. Dlatego z jednej strony fajnie by wyszlo jakbys byla w szpitalu w tym czasie hahah na porodowce ;-), tylko szkoda, bo nie uczestniczylabys w komuni, ale i tak nie masz sie w co ubrac to moze byloby to dobre wyjscie hihiihihh
justyna b- kochana ja teraz siedze z wami juz z godzinke a skurcze mam praktycznie co 3 minuty, ale co z tego jak nie odczuwam potwornego bolu, zglupiec mozna!
slonkoonline- wiesz co doskonale cie rozumiem mnie tez przerazaja te pielgrzymi, a u ciebie to naraz zwali sie tlum w ziwazku z przyjeciem. wszyscy tylko beda sie zachwycac dzickiem i dupe zawrcac a nikt nie pomysli ze ty nie masz ochoty na odwiedziny bo jestes np 3 dni po porodzie. Dlatego z jednej strony fajnie by wyszlo jakbys byla w szpitalu w tym czasie hahah na porodowce ;-), tylko szkoda, bo nie uczestniczylabys w komuni, ale i tak nie masz sie w co ubrac to moze byloby to dobre wyjscie hihiihihh
ja zaraz zwariuje dziewczyny- nie dosyc ze mam te zasrane skurcze non stop to jesli juz mam przerwe w skurczach to moje dzieciatko tak sie rozpycha nozkami, raczkami i glowa uciska w dol ze masakra, a jeszcze jezdzi mi po zebrach........ nogami, wcale jej sie nie dziwie bo jak tam sie jej caly czas domek obkurcza!!!
Witajcie dziewczynki ja wpadłam tylko na chwilkę przekazać cudne wieści
a więc tak:
no i jeszcze jeden :-)
no to mamy kolejne majowe dzieciątka, ja po przekazaniu dobrych wieści wracam do wyrka
a więc tak:
sms od mamamatysia "Filip jest już z nami Urodzony 2 maja o 1.55. Waga 3300 i mierzy 53 cm. Jak wróce do domu odezwe się na BB "
no i jeszcze jeden :-)
Od Niny27 " Dnia 4 maja przyszła na świat Kasia 2750 i 52 cm , poród siłami natury...22 godziny"
no to mamy kolejne majowe dzieciątka, ja po przekazaniu dobrych wieści wracam do wyrka
reklama