reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Duża? :) Ojej to chyba po dziadku będzie, bo ani ja ani tatuś nie jesteśmy niestety zbyt wysocy ;)
Ladygab, ważne, że Twoja dzidzia zdrowa i mieści się w normie, a że może malutka to lepiej dla Ciebie, może później będziesz miała mniejszy brzuszek ;)

reklama
heheh ja tez z tatusiem za wysocy nie jestesmy, lekarz mi nic nie mowil przy ostatniej wizycie, tyle ze lozysko jest okej, jak dla mnie nie musi byc wielkoludem, a moze czeka az mamusia podpisze umowe za 3 m-ce na czas niokreslony i wtedy pokarze co potrafi :-D

Justyna to czekamy na wieści!:tak:

Dziewczyny, a ja mam do Was pytanko (może troche głupie :baffled:) tzn czy zdazas ie Wam ze przy kichaniu albo kasłaniu bolało Was podbrzusze? A konkretnie po bokach, w okolicy jajników?
Ja tak miałam zawsze w czasie owulacji no a teraz mam tak cały czas.... Mówiłam o tym lekarzowi ale tylko sie na mnie dziwnie spojrzał :sorry2: Troche mnie to martwi bo ten ból jest dość mocny :baffled:

Ja jestem teraz przeziebiona i tylko w nocy atakuje mnie kaszel,ale tez zauwazylam,ze przy kaszlu albo kichnieciu boli podbrzusze.Mnie tez jajniki....Juz sie nauczylam,ze zawsze jak leze i chce kaszlnac albo kichnac to zwijam siie na boku w klebuszek i pomaga troche:baffled:

jesli chodzi o rozmiary brzuszkow to moj troszke urusl, nie mieszcze sie juz w zadne stare spodnie, ale nosilam rozmiar cos kolo 34, i znajomi mowia ze nic jeszcze nie widac, ale te 3 kg przytylam:)
O losie ale z Ciebie musi byc drobinka nieziemska no to ja sie nie dziwie ze juz sie nie miescisz w spodnie ja nosze 38 czasem nawet 40 wiec moze i dobrze wmoim przypadku ze jeszcze sie mieszcze;-)
A co do bólu podbrzusza to u mnie tez tak jest ze boli przy jakims wytezeniu:tak:i u mnie ten bol wystepuje po bokach tak mniej wiecej w okolicy jajników:dry:to te wiezadla sie rozciagaja.

Katja79 ja kiedy siedzę mam największy brzuch :) poza tym raczej nic jeszcze nie widać, chyba że się najem! Zrobiłam sobie nawet zdjęcie jak wyglądam w 12tyg, żebym miała na pamiątke (w sobote zacznie się mi już 13 tyd.:). Kiedy byłam u lekarza byłam bardzo zdziwiona, że dziecko ma już troszkę ponad 6cm, a ja ciągle mam płaski brzuch.
Ja nadal przeżywam pierwsze zdjęcie mojej dzidzi, co chwila musze na nie patrzeć. Cieszę się, że dzidzi ma rączki i nóżki! :) A poza tym wydaje mi się, że na zdjęciu już widać, że to chłopiec, choć lekarz mi nic nie mówił. Ale ja się nie znam, więc to tylko moje przypuszczenia :)
Pozdrowienia!

Ja tez kiedy siedze podziwiam okraglosci tylko u mnie duza ich czesc to sadelko:sorry2:tez musze strzelic sobie fotke:tak: a co do plci to ja tez sie domyslalam zanim lekarz powiedzial bo wyraznie cos odstawalo miedzy nózkami wiec... mozliwe ze Twoje przypuszczenia sie potwierdza:-)

reklama
Do góry