reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Mnie najbardziej martwi przed porodem to, ze pewnie zdecyduje się jechać do szpitala jak skurcze będą już częste i nie zdążą mi napełnić wanny:baffled:.Bez wanny nie rodzę!:rofl2:

reklama
Marzenko wybacz, ale wyobraziłam sobie jak możesz dzownić

Dzień dobry, własnie siedze w wannie i gole sobie @, mam skórcze co 7 min, nasilające sie w czasie, czy to poród?... Co? a tak, wody mi już odeszły!

bo ja bym tak mogła, wymoczyć sie, skonsultować przez tel i niech mnie tylko zawiozą, odbiora "przesyłkę" i z powrotem do wanny po porodzie... eh, marzenia

o matko :-D wyobraziłam sobie to biedne dziecko zaplątane w rajstopy

dobrze ze je miała na tyłku....no i aż tak to tez bym nie chciała ...

właśnie zadzwoniła moja babcia i powiedziała ze jej sasiadka chce jej sprzedac śpiwór dla malucha do wózka...no i opisuje mi ze on z nieprzemakalnego materiału...ze bawełniana wyściółka i na takie większe dziecko i w ogóle...
pyta mnie czy ja czegoś takiego potrzebuję....no to spytałam ile ona za to chce ...a babcia mi na to ze 250 złotych :szok::szok::szok:
popieprzyło kobitę...jesssu

dobrze ze zadzwoniła do mnie i spytała a nie zdecydowała sama.
mówi mi ze chce wydac na mnie takie pieniądze jak się Damian urodzi więc powiedziałam jej ze za taką kasę można kupic mase potrzebniejszych rzeczy...chociazby sterylizator czy podgrzewacz do butelek których nie mamy...

Marzenko wybacz, ale wyobraziłam sobie jak możesz dzownić

Dzień dobry, własnie siedze w wannie i gole sobie @, mam skórcze co 7 min, nasilające sie w czasie, czy to poród?... Co? a tak, wody mi już odeszły!

bo ja bym tak mogła, wymoczyć sie, skonsultować przez tel i niech mnie tylko zawiozą, odbiora "przesyłkę" i z powrotem do wanny po porodzie... eh, marzenia

hahah dobre :-D:-D:-D
ja jakoś też sobie wyobraziłam tak swój poród...bo chce spedzic pierwszy etap w domu i trochę się boję ze przedobrzę :-)

a co do ZZO to u nas też nie ma ...położne nie ukrywały tego faktu.
A nawet jeśli by było to trzeba byłoby zapłacić za to nawet 100 zł

a u nas w szpiatlu przy cesarce robia zzo, ale normalnie tez moga zrobic ci znieczulenie darmowe ale z jakiegos innego leku i wiem ze jedna czesc jest domiesniowo podawana i dziala to 2 godz. wiec podaje sie go 2 razy. kurcze ale nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa

Ja sie zastanawiałam nad znieczuleniem zewnątrzoponowym, ale po rozmownie z moja gin. już nie mam się nad czym zastaniawiac, bo u mnie w Giżycku takiego nie robią
Pomijając to że gin. powiedziała że z tym też róznie wychodzi bo jak dadzą na mało to kobieta i tak cierpi, a jak za duzo to nie ma czucia i kończy sie taki poród cc

Pewnie dlatego już nie wykonują u mnie takich usług :-D

Powiedziała że dobrze znieczulaja tylko tam, gdzie takie zabiegi wykonywane są tylko rutynowo - ale nie w Polsce

reklama
Do góry