reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja uzywalam kremow, bo po golarce zwyklej wlosy odrastaly ostre i zawsze mialam takie krostki przez pierwsze pare dni. Po kremie natomiast nic mi sie nie dzialo. No i wogole jestem w szoku, ze tak sie zalatwilam. Nawet mezowi nie powiedzialam, bo sie wstydze swojej glupoty. Tylko Wam to mowie!
No właśnie ja po jednorazówce też tak mam i nie mogłam używać jej co drugi, trzeci dzień. A kremy w tej kwestii są lepsze i np. na wakacjach zawsze ich używałam. A teraz myślę o tej elektrycznej.

reklama
Mój się specjalnie nie wypowiada. Na razie jest w ogóle szczęślwy, że w końcu będzie dziecko, choć ostatnio stwierdził, że on się malych dzieci boi! A Ty też planujesz już drugie?

Tak - za jakieś 3-5 lat!!! Nie wcześniej, hehe :-D
Mój Mąż też się boi maluszków - ale mam nadzieję, że z "NASZYM" nie będzie miał problemów;-)

No, a właśnie wczoraj dziewczyny pozytywnie wypowiadały się o maszynkach elektryznych. O ile się nie mylę to byla Iwona i Barmanka. Tak, Barmanka???.
tak dokładnie :tak:
ja jestem baaaardzo zadowolona z mojej golareczki :-)
szybko, bezproblemowo, czysto :tak:

kremów kiedyś używałam... cóż produkt nie dla mnie :no: zbyt długo to trwa, potem trzeba się jeszcze umyć.. no i niektóre miały specyficzny smrodek bleeee

depilatory też nie dla mnie, bo boli jak diabli :wściekła/y: choć wielka szkoda bo nóżki długo były bez włosków.

jednorazówka ok, sprawdza się do golenia @. ale teraz jak mam taki brzucholek to bezpieczniejsza dla mnie w tym miejscu jest elektryczna, przynajmniej mam pewność że się nie potnę ;-)

Dzień dobry majóweczki. Troszkę od wczoraj naklikałyscie:-). Ja mam dzisiaj straszny ból brzusia, chyba wczoraj przesadziłam z pracami w ogrodzie:baffled:.Wszyscy po mnie wrzeszczeli, ze mam nic nie robic bo urodze.A JA WŁASNIE CHCĘ URODZIĆ!!!
Marzenko-w tych katowickich tramwajach to jest po prostu masakra.Na mnie ostatniowpadł taki 120 kg dryblas i jeszcze z dzióbem "co sie pchasz!".Polska kultura. o ustepowaniu miejsca nawetmowy nie ma.Ludziska udaja, ze nie widza tojego brzucha:-(.Znieczulica.

Jesli chodzi o poruszany temat golenia,to ja nie mam problemu bo mój"domowy golarz" świetnie sie sprawdza.Od kilku miesiecy meżuś depilacje przeprowadza i jeszcze ani razu mnie nie zaciął:-).

tsarina nie mam jeszcze ich w domu. Wszystko wlasnie jest odlozone w tym cholernym sklepie!
Zagladalam tam z lusterkiem i mam jakies takie krwawe mini-ranki. Szkur..... MAĆ! Zaraz wcale nigdzi enie pojade!

mamamatysia moj golarz tez dobrze sie sprawdzal, zawsze on mi smarowal, tak wlasnie, zeby nie na packac kremu do samej @ No, ale wczoraj musialam sie pofochac na niego i musialam to sama zrobic.

mamamatysia prawda, że mężowie w ciąży odkrywają u siebie nieznane talenty?

Ciekawe, czy któryś z nich podejrzewał co go czeka w oczekiwaniu na dziecko. Przynajmniej dobrze będą wiedzieć ile zachodu od kobiet wymaga "podobanie się mężczyznom"- bo przecież nie muszą wiedzieć, że głównie robimy to dla siebie:-)

Dzień dobry majóweczki. Troszkę od wczoraj naklikałyscie:-). Ja mam dzisiaj straszny ból brzusia, chyba wczoraj przesadziłam z pracami w ogrodzie:baffled:.Wszyscy po mnie wrzeszczeli, ze mam nic nie robic bo urodze.A JA WŁASNIE CHCĘ URODZIĆ!!!
Marzenko-w tych katowickich tramwajach to jest po prostu masakra.Na mnie ostatniowpadł taki 120 kg dryblas i jeszcze z dzióbem "co sie pchasz!".Polska kultura. o ustepowaniu miejsca nawetmowy nie ma.Ludziska udaja, ze nie widza tojego brzucha:-(.Znieczulica.

Jesli chodzi o poruszany temat golenia,to ja nie mam problemu bo mój"domowy golarz" świetnie sie sprawdza.Od kilku miesiecy meżuś depilacje przeprowadza i jeszcze ani razu mnie nie zaciął:-).

Z tym tramwajem to chodzi rzeczywiście o to, że aż tak bardzo nie zależało mi na siedzeniu, ale było bardzo dużo ludzi i właśnie się bałam, żeby ktoś na mnie nie wpadł. I faktycznie ludzie absolutnie nie zauważają mojego brzucha! Tydzień przed terminem... Dobre...

A mój "golarz" tez się nie źle sprawdza, ale mój mąż niestety rzadko jest w domu. Na ogół w weekendy, choć i to nie zawsze. Więc muszę jakoś sama sobie radzić.

reklama
mamamatysia prawda, że mężowie w ciąży odkrywają u siebie nieznane talenty?

Ciekawe, czy któryś z nich podejrzewał co go czeka w oczekiwaniu na dziecko. Przynajmniej dobrze będą wiedzieć ile zachodu od kobiet wymaga "podobanie się mężczyznom"- bo przecież nie muszą wiedzieć, że głównie robimy to dla siebie:-)

Ja mysle, ze moj to wcale! Wlasnie wczoraj sie ofochalam o jego podejscie do caloksztaltu ciazy! Mojego stanu i jego zachowania. Wczoraj widzial, ze bylo mi przykro i ze prawie ryczalam i tam troche latal, pomagal. No, ale jak juz wszystko zrobil co uwazal za konieczne to poszedl do kompa! Qwa!
On jest dobry chlop i kochany, ale jesli chodzi o te podejscie do oczekiwania na dziecko, to mam wrazenie, ze chcialby jak najdluzej ten moment odwlec!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry