reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

slonkoonline - autko godne pozazdroszczenia!!! super!!!
ja mam kombiaka (Lancia Lybra) i też nie jest zły - ale Wasze bardziej mi się podoba:-D

a co do Teściów - to moja Teściowa też nie jest taka zła do końca (ona jest po prostu męcząca!!! no i lubi wściubiać nos wszędzie gdzie popadnie + do tego najlepsze porady pod słońcem).. Fakt - wspólne obiadki odpadają (od 5 lat nie mieliśmy żadnego wspólnego obiadu, nie licząc tych świątecznych), ale jeżeli o pomoc dla nas - ZAWSZE jest do naszej dyspozycji i nigdy niczego nie odmówiła!

W styczniu wymyśliła sobie, że chciałaby nam zrobić wspólny prezent (urodzinowo-imieninowy) i stwierdziła, że kupi nam jakąś super kamerkę i aparacik (tylko mamy sobie wybrać bo ona się nie zna).. Także super!

A teściu - już na weselu był moim "nowym papciem" :-D cudowny człowiek :tak::-D

reklama
dzięki Malgoss za informację - na mojej szkole rodzenia, położna zachwalała tą herbatkę pod kątem pięknej szyjki macicy, że niby wspomaga przejście dziecka przez kanał rodny, no i są mamy, które dzięki niej uniknęły cięcia krocza (ale ja chyba i tak będę wolała, żeby mnie nacieli jak już.. wolę cięcie niż pęknięcie)

aga km- pierwsze co slysze o tej herbatce :confused: ale jak glowka jest juz widoczna to polozna ocenia czy nalezy naciac, takze nie martw sie ;-)

dzięki ankzoc :)) wiesz ja już tyle się nasłuchałam o tych "pęknięciach", że... ostatnio nawet ze swoją gin rozmawiałąm na temat nacięcia krocza - i ona stwierdziła, że jest "ZA", bo ponoć później po latach tyłek strasznie wygląda "BEZ", hehe.

A ta herbatka, cóż.. polecają ją różne osoby - kosztowała niecałe 4 zł

Acha i kupiłam dzisiaj herbatkę z liści malin - i mam dylemat - nie wiem czy mogę ją już teraz pić czy przed samym porodem? Nie chciałabym sobie wywołać przez przypadek porodu już teraz (36 tc) :baffled:

tez mam herbatkę z liści malin i piję od wczoraj - u mnie jest już 37. tydzień. Ale położna na szk.r. mówiła, że od 36. można juz śmiało pić. Ona nie przynosi natychmiastowego efektu.

A powiedzcie mi z jakiej firmy macie te herbatki? I gdzie kupiłyście? Bo ja się rozglądałam w sklepie, ale nie było z liści malin. Z owoców malin to i owszem. Całe mnóstwo, ale z liści nic...

Marzena80 - ja ją kupiłam w sklepie zielarskim. Producent - DARY NATURY. Za 25 g zapłaciłam dokładnie 3,90 zł.

Zastosowanie: herbatka z liści malin bogata jest w wiele witamin i soli mineralnych. Ze względu na swoje właściwości może być stosowane jako środek oczyszczający organizm z toksyn, regulujący przemianę materii oraz wspomagający w wydalaniu szkodliwych produktów przemiany materii.

Widzę Malgoss, że mamy tą samą herbatkę :)))

reklama
Do góry