reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

kochane ja juz mam kupione wszytsko dla niunia i dla siebie do szpitala, wiec moje wydatki sa juz zamkniete , teraz spokojnie moge zaczac pakowac torbe ;-) Bylam dzis na dzialeczce , wypoczywalam na lezaczku opalilam sobie buzie i kurcze zauwazylam ze na nosie i policzkach zrobily mi sie takie male plamki jakby spalonej brazowej skory :szok:, pewnie to od ciazy bo nigdy nie mialam takich problemow. Pozniej dostalam znowu skurczy, wiec o 19 wrocilismy do domku i teraz leze grzecznie

reklama
a Ty kochana to mnie mocno zaskoczyłaś...nie dość, że "zawodowa" malarka to i florecistka (mam nadzieję, że nie zrobilam błędu w nazwie:baffled::sorry:)!!!! Piękne są te kompozycje, które wykonałaś (aczkolwiek nie przebiły "Twojego" bukietu na Dzień Kobiet ;-):rofl2:)
kurczę zabij mnie ,ale nie pamiętam wiązanki z Dnia kobiet :sorry:

Kochana ..nasza Gdańszczanka Sylwia Gruchała jest florecistką a ja jestem florystka :-D
ale słowo bardzo podobne i łatwo można się pomylić...

AgA nie była zbyt ciężka bo róże były malutkie na cienkich łodyżkach ...kiedyś robiłam wiązankę z 50 róz które nazywają sie Grand Prix i sa duuuże...aż z ciekawości zwazylismy efekt końcowy i okazało się ,że wiązanka wazyła 2,5 kilo :szok:
wyobrażacie sobie siedziec w kościele z takim klopsem w ręku?

marychna21 jeśli chodzi o tę ślubną to tam są tylko róże i frezje :tak:
eustomka jest w tych dużych kompozycjach ale niezbyt ja widać ;-)
a
ja natomiast kocham robic wiązanki ślubne z eustomy własnie...jest piękna i bardzo wdzięczna :tak:

aga_k_m ...nie ma sprawy...malutkie sa takie cudowne ,ze szkoda by było ich nie pokazać :-D
ankzoc to pewnie przebarwienia hormonalne kochana ...chroń się przed słonkiem bo w naszym stanie łatwo o tzw ostudę...wygląda to paskudnie i trudno się później tego pozbyć....

kurczę zabij mnie ,ale nie pamiętam wiązanki z Dnia kobiet :sorry:

Kochana ..nasza Gdańszczanka Sylwia Gruchała jest florecistką a ja jestem florystka :-D
ale słowo bardzo podobne i łatwo można się pomylić...

confi - normalnie leżałam już w łóżeczku i nagle sobie przypomniałam co napisałam " florecistka", hehe (no wstyd!!!)... no i właśnie wróciłam poprawić swój błąd, hehe... ale widzę, że już "wyłapałaś", hihi :rofl2: Wybacz - od 5:00 jestem na nogach i po prostu coś mi świtało, ale nie to, hihi.. Ale grunt, że sama wpadłam na tą gafę ;-)

Na Dzień Kobiet wstawiłaś bukiet z pewnym nagim Panem, hehe :-D;-)

No hej:-)
Oj, same pracusie tutaj są:-D. Aga, Ty też jeszcze jeździsz na uczelnię:szok:. a daleko masz i czym jeździsz? Na pewno pisałaś na poczatku o tym, ale ja jak dołączyłam do Was, to już nie czytałam od początku:-D:rofl2:;-)
Confi, piękne bukiety, zwłaszcza wiązanka slubna:tak: Gratuluję
Miałam podobną na moim ślubie:happy:. Niedługo mam 1.rocznicę (10.05.), ciekawa jestem, czy Synek juz będzie z nami... Myslę,że tak:happy:

confi - wiązanki przepiekne ,cudo dosłownie !!!!Uwielbiam żywe kwiaty i zawsze mówie że patrzenie na kwiaty to balsam dla duszy . ;-);-);-)
dobrze że dziś dużego ruchu na forum nie ma i nie miałam problemu z nadrabianiem ,
Po zakupach wziełam sie za sprzątanie ,podłogi i takie tam a mój M spał przed nocką .Po jakims czasie wpadli znajomi :rofl2: i reszte wieczora szybko zleciało.Teraz moj w pracy a ja dalej wariowałam z odkurzaczem , jeszcze pranie poskładać i wsio.Chyba coś z rodzaju dopalacza mi sie włączył bo chatka lśni a jak spojrze na coś co moge jeszcze zrobić to jakaś schiza mnie łapie dzisiaj:baffled: o rany, dupsko mnie boli jakby mi ktoś kopa zasadził a ja nie usiedze na 5 min.....no może teraz chwila odsapne:szok:.
paula7 - w której części UK ty mieszkasz bo u nas nadal zimno a ja już chce słonka :wściekła/y:

o jaaaa od wczoraj wystarczylo tu nie zagladnac a tu tyle postow normalnie nie do nadrobienia...
a tak w ogole to dzieki za przyjecie mnie do grona....
mialam rano zagladnac ale niestety musialam jechac do szpitala bo mnie od 3 dni brzucho bolal i mi sie dzisiaj nasililo strasznie i sie okazalo ze mam infekcje nerek:-( i na antybiotykach jestem...
a teraz to sie musze zabrac za nadrabianie waszych postow....
Sliczne blizniaczki tak w ogole OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!

Kochane.....chcialabym jeszscze raz odromnie podziekowac za wszystkie gratulacje!!!!
Chce tez przeprosic ze nie z osobna kazdej, ale ja tylko na chwilke wpadam na komputer i Was podczytuje.......bo mozecie sobie wyobrazic ze rece pelne roboty mam:szok::happy:. Chwilami jest ciezko:rofl2:. Bo jak nie jedna placze to druga a jak obie naraz to juz wogole.....jeszcze jedna para rak by sie przydala....:tak::-).

Confi....dziekuje za pomoc z zdjatkami.....:tak::-)
Barmanko......tobie tez dziekuje za kciukaski....no i jak tylko twoj kawaler sie urodzi no to nigdy niewiadomo......:-D:-).

A jezeli chodzi o rozroznianie to rzeczywiscie mam problem......choc blizniaki dwujajowe.:eek::sorry:;-). Musze sie chwile zastanowic przed kazdym karmieniem czy przewinieciem....no ale moj maz odroznia je z daleka..nie wiem jak on to robi:eek::sorry:.

justysia- no a jak mozna wiedziec to w jaki sposob cie boli brzuszek... bo mnie czasem tez bola nereczki... a jak juz pisalam to wczoraj strasznie pieklo mnie podbrzusze nie wiem czemu... i juz myslama ze to lozysko... no ale jak poczytalam troszke to nie to... wiec sie zastanawiam czy to nie od nerek???

ankzoc- uważaj na te plamki:tak: Mi takie plamki pojawiły się po tabletkach antykonc. ale były słabo widoczne a jak zaszłam w ciążę to na wakacjach te plamki bardzo ściemniały i teraz mam taką jedną bardzo widoczną:crazy: normalnie się na siebie patrzeć nie mogę ... pierwsze co to po porodzie idę na wizytę do dermatologa:-(. Mam nadzieję, że uda mi się to usunąć...

aga_k_m - nie przejmuj się tą florencistką... ja ostatnio pytałam się mojego gina o neantologa a miałam na myśli oczywiście neonatolga. Gdyby nie jego dziwna mina to nie zorientowalabym się, że gadam bzdury:sorry:

confi- piękne kwiatuszki normalnie aż poczułam ich zapach:happy:

reklama
Jola-teraz to jeszcze z trzy pary rąk by Ci się przydały:-)przy dwójce maluchów wiele pewnie roboty. Ale ty dzielna mamusią jesteś i dasz sobie radę!!!
Confi- śliczne bukiety-masz zmysł artystyczny, wiem już jak dlaczego tak fajnie i praktycznie urządziłaś swoje mieszkańko.
Malgoss-fajniutko byście mieli jakby sie okazało że juz w trójeczkę świetujecie rocznice ślubu. My mamy pod koniec sierpnia 1 rocznice, a nasz synek dokładnie za 9 miesiecy od daty ślubu ma termin porodu:)))))))))wiec już napewno bedzie z nami:-)

Coś sie dziś źle czuje, chyba jakieś przeziębienie mnie łapie, tylko nie wiem z czygo, bo u nas teraz tak ładnie.
Boli mnie gardło, zaczyna sie katar i kichanie, taka jakaś rozbita jestem. W sumie to nie mam temperatury, ale tak mi źle. Zarzyłam paracetamol, ale niewiele mi pomógł. Mam tylko ogromną nadzieje że dzidzi mój stan niezaszkodzi.

Dziś pokupiłam ostatnie rzeczy z listy dla siebie do szpitala i maluszka. Została mi tylko masc na brodawki, bo za bardzo nie wiem jaką. jakie wy kupiłyscie???????

Do góry